Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nyttårskake/dessert

#1

Filifjonka sa for siden:

Vi er bedt bort på nyttårsaften, og jeg skal ha med en kake/dessert som passer bra etter pinnekjøttet. Jeg har lyst til å lage en kake som er lekker, elegant og frisk, men klarer ikke helt å bestemme meg for hva slags.
Kom med forslag! :)


#2

Pamina sa for siden:

En kake med en mandel- eller valnøttbunn, med skogsbær og vaniljekrem, lune bjørnebær og vaniljekrem, en bærmousse eller sitronmousse med en bærcoulis ved siden av. Eller med en trollkrem eller multekrem.

Kanskje litt uklart formulert, men jeg tenker et av alternativene i forhold til en bunn... :knegg:

Det tenker jeg hadde vært godt etter pinnekjøttet,


#3

Mikkeline sa for siden:

Pavlova med masse frisk frukt kanskje?


#4

Nenne sa for siden:

Jeg lager ofte en ostekake som er av det slaget som skal stekes. Den kan man pynte lekker med frukt og bær. Evnt. lage en jordbærsaus ved siden av. Kunne det være noe?


#5

Teofelia sa for siden:

Denne er alt det du ønsker: en skikkelig lekker selskapskake. Jeg tror den kan passe bra til pinnekjøtt; den er mektig, men veldig frisk på smak.


#6

Filifjonka sa for siden:

Takk for svar alle sammen. :) Jeg har tenkt på ostekake, men vil ikke lage det, siden jeg hadde med det til de samme vennen på 17. mai. Må tenke litt videre.


#7

Veronal sa for siden:

Min mor bestiller i mange sammenhenger en kake som heter Georginekake. Den burde være lett å lage selv og er utrolig frisk på smak:

Fra bunnen: Nøttebunn, sukkerbrød, sitronfromasj og så et tynt lag med bringebærgelé. Bringebærsyltetøy eller rørte bringebær mellom og over sukkerbrødlagene.


#8

TGM sa for siden:

Nigella sin Pavlova med bringebær må vel passe fint?


#9

Tammen sa for siden:

Jeg har eksprimentert litt med kaker satt sammen av sukkerbrød og nøttebunn. Lager begge bunnene og deler i tre. Fryser to av hvert slag da man kun trenger 1/3 av hver bunn til en kake . (3 for 2 :p )

Lag eller kjøp vaniljekrem og ha mellom bunnene. Jeg pleier vel å ha nøttebunnen nederst, men det blir vel hipp som happ. Ha gjerne litt syltetøy eller bær imellom. På toppen kan du dandere med hva du vil. Fromasj,gele og bær. eller masse masse smeltet sjokolade ( stivnet)- Til pinnekjøtt hadde jeg kanskje tatt en frisk variant. Gele og frukt feks.

Denne kombinasjonen sukkerbrød og nøttebunn er veldig god samtidig som at den ikke er veldig mektig da man kun bruker 1/3 av hver kake.

Lykke til!


#10

Mandarin sa for siden:

Dronning maud pudding selvsagt. Men det er jo ikke en kake.


#11

Chanett sa for siden:

Jeg tenkte på det samme.


#12

Filifjonka sa for siden:

Takk for flere gode ideer. Det MÅ ikke være en kake, det kan være en dessert også. Det må være nok til 10 voksne og tre barn.


#13

Mandarin sa for siden:

Å jeg hadde definitivt gått for Dronning Maud pudding.
Vi har ofte det til pinnekjøtt. (og jeg har nettopp mumset i meg en skål.... :rødme: )


#14

Pamina sa for siden:

Hva med en crumble -

her et eksempel på eple

Det kan lages med all slags frukt og bær og kan lages ferdig på forhånd, settes i ovnen mens dere spiser, og serveres lun med is eller vaniljesaus.


#15

Aminta sa for siden:

Første jeg tenkte på ja.
Vi skal ha det på fredag, dog etter kalkun med stuffing og tilbehør, men det er en del av den australske julemiddagen.
Jeg smakte den første gang i Au. for mange, mange år siden, og den er veldig god!


#16

Filifjonka sa for siden:

Jeg heller veldig mot pavlova nå. :jupp:


#17

Veronal sa for siden:

Min farmor lager forresten verdens deiligste kake. At jeg har aldri har tenkt å på lage den selv!

Nøttebunn med sjokoladetrekk (smelt sjokolade og smør utover). Tropisk fruktcocktail blandes med krem og smøres utover. Voilá.


#18

Filifjonka sa for siden:

Tusen takk for alle svar og ideer. Nå har valget falt på en sjokoladetrøffelkake med marengsbunn som jeg fant i en av Nigella-kokebøkene, og sitron/limepai uten paiskallet, altså bare som en syrlig frisk dessert. Så lager jeg luftig bringebærsaus av frosne bringebær som jeg kjører i foodprosessor med litt melis, og presser gjennom en sikt. Det blir sikkert godt til både sjokolade og lime. :)


#19

Mikkeline sa for siden:

Det hørtes nydelig ut, Maximillia. Heldige er de du skal være sammen med på nyttårsaften ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.