Vi er bedt bort på nyttårsaften, og jeg skal ha med en kake/dessert som passer bra etter pinnekjøttet. Jeg har lyst til å lage en kake som er lekker, elegant og frisk, men klarer ikke helt å bestemme meg for hva slags.
Kom med forslag! :)
En kake med en mandel- eller valnøttbunn, med skogsbær og vaniljekrem, lune bjørnebær og vaniljekrem, en bærmousse eller sitronmousse med en bærcoulis ved siden av. Eller med en trollkrem eller multekrem.
Kanskje litt uklart formulert, men jeg tenker et av alternativene i forhold til en bunn... :knegg:
Det tenker jeg hadde vært godt etter pinnekjøttet,
Jeg lager ofte en ostekake som er av det slaget som skal stekes. Den kan man pynte lekker med frukt og bær. Evnt. lage en jordbærsaus ved siden av. Kunne det være noe?
Takk for svar alle sammen. :) Jeg har tenkt på ostekake, men vil ikke lage det, siden jeg hadde med det til de samme vennen på 17. mai. Må tenke litt videre.
Min mor bestiller i mange sammenhenger en kake som heter Georginekake. Den burde være lett å lage selv og er utrolig frisk på smak:
Fra bunnen: Nøttebunn, sukkerbrød, sitronfromasj og så et tynt lag med bringebærgelé. Bringebærsyltetøy eller rørte bringebær mellom og over sukkerbrødlagene.
Jeg har eksprimentert litt med kaker satt sammen av sukkerbrød og nøttebunn. Lager begge bunnene og deler i tre. Fryser to av hvert slag da man kun trenger 1/3 av hver bunn til en kake . (3 for 2 :p )
Lag eller kjøp vaniljekrem og ha mellom bunnene. Jeg pleier vel å ha nøttebunnen nederst, men det blir vel hipp som happ. Ha gjerne litt syltetøy eller bær imellom. På toppen kan du dandere med hva du vil. Fromasj,gele og bær. eller masse masse smeltet sjokolade ( stivnet)- Til pinnekjøtt hadde jeg kanskje tatt en frisk variant. Gele og frukt feks.
Denne kombinasjonen sukkerbrød og nøttebunn er veldig god samtidig som at den ikke er veldig mektig da man kun bruker 1/3 av hver kake.
Første jeg tenkte på ja.
Vi skal ha det på fredag, dog etter kalkun med stuffing og tilbehør, men det er en del av den australske julemiddagen.
Jeg smakte den første gang i Au. for mange, mange år siden, og den er veldig god!
Tusen takk for alle svar og ideer. Nå har valget falt på en sjokoladetrøffelkake med marengsbunn som jeg fant i en av Nigella-kokebøkene, og sitron/limepai uten paiskallet, altså bare som en syrlig frisk dessert. Så lager jeg luftig bringebærsaus av frosne bringebær som jeg kjører i foodprosessor med litt melis, og presser gjennom en sikt. Det blir sikkert godt til både sjokolade og lime. :)