Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pålegg?

#1

Floksa sa for siden:

Med prisstiging og dyrtid har utvalget her sunket betraktelig.
Nå har vi stort sett alltid:

Norvegia
Gudbrandsdalsost
Kokt skinke/servelat
Leverpostei
Syltetøy av noe slag

Mer sporadisk har vi
Kaviar
Kalverullade
Peanøttsmør
Majones
Tubeost
Makrellitomat

Enda mer sporadisk har vi
Salater (reke/italiensk/frokost)
Prim
Jarlsberg

Tenkte jeg skulle høre litt hva folk alltid har, og om det har endret seg siste året.
Det skal sies at vi kjøper alt kjøttpålegg i egen butikk og derfor heller har økt forbruker , enn blitt redusert da prisen der en betydelig lavere enn andre butikker og det dermed erstatter annet pålegg.
Så totalt sett kommer vi ut med ikke veldig mye høyere kostnad, men tilbudet er redusert. Skal også nevnes at det aldri handles EMV. La oss snakke litt om pålegg :knegg:


#2

vixen sa for siden:

Vi har stort sett dette i skapene:
Bremykt
Norvegia
Syltetøy
Kokt skinke
Siliana salami eller annet spekeaktig.
Kaviar
Egg

Innimellom/med jevne mellomrom:
Peanøttsmør
Muggoster
Østavind
Nugatti ( til hyttehelger og den slags)
Brunost
Kremost
Honning

Tror dette stort sett dekker basics.
Ingen av oss smører matpakke pga lunsj på jobb og skolemat og det blir ofte andre alternativ enn skive til frokost. Så pålegg er ikke kjempestor utgift for oss. Helt klart mest ost som går. Ostesmørbrød og slikt etter skolen er populært.


#3

Strå sa for siden:

Jeg tar utgangspunkt i lista di. Helten og jeg har vanligvis dette i påleggshylla:

Gudbrandsdalsost
Kokt skinke av noe slag
Leverpostei (kun Helten spiser det)
Sylteagurk
Syltetøy, hjemmelaget, dvs plomme
Kaviar
Sjokoladepålegg
Peanøttsmør
Majones
Tubeost
Makrellitomat, de store begrene
Jarlsberg
Parmesan (jepp, her er det pålegg også)
Rød pest (edit: mener seff pesto, pest er ikke godkjent pålegg her i heimen :knegg:)
Grønn pesto
Hummus

Jeg tror ikke vi pleier å kjøpe EMV. De tre siste handler vi i en nærbutikk som lager dem selv.


#4

Myria sa for siden:

Vi har alltid:

  • Brelett
  • Norvegia
  • appelsinmarmelade
  • tyttebærsyltetøy
  • jordbærsyltetøy
  • fløtemysost
  • 2-3 typer tubeost
  • et par typer salami
  • spekeskinke
  • egg
  • majones
  • røkt skinke
  • honning
  • kremost
  • peanøttsmør
  • Nutella
  • agurk, tomat, paprika, avocado

Sporadisk etter lyst:

  • makrell i tomat
  • chorizo
  • italiensk salat
  • andre oster (alt fra Jarlsberg til Brie til diverse blåmuggoster)
  • andre typer skinke eller kjøttpålegg
  • ovnsbakt postei

#5

frukt sa for siden:

Jeg er kjedelig på påleggsfronten, og har ikke alltid pålegg en gang. Men det går i skinke, servelat eller salami, makrell i tomat, leverpostei, majones, og av og til vegansk ost. Som regel har jeg bare to-tre forskjellige, og så spiser jeg det til jeg går lei.

Nå for tiden går det i vegansk ost, servelat og makrell. Sistnevnte er jeg ikke spesielt glad i, jeg spiser det fordi det er sunt, og fordi jeg spiser veldig lite fisk ellers.


#6

Retz sa for siden:

Alltid
Appelsinmarmelade
Plommesyltetøy (hjemmelaget)
Banan
Peanøttsmør
Gouda

Bare helg
Brie
Kaviar
Agurk
Stangselleri

Har ikke fast jobb lenger, og for tida er det lite oppdrag, så jeg gjør visse justeringer. Sluttet helt med brød til frokost, lager havregrøt i stedet og har i banan (fra dato kassen) og eple.


#7

Vianne Rocher sa for siden:

Vi har alltid veldig mye pålegg, til tross for at det ikke spises så enormt mye brød. De er flinke til å lage seg toast og bruschetta/caprese da så alt i alt går pålegget med.

Jarlsberg
Brunost (fløtemysost)
Skinkeost eller noe sånt på tube
Mozzarella
Brie
Selbu Blå
Salami
Vossafår
Fuet (sånn lang spansk pølse)
Parmaskinke
Kokt skinke
Røkt skinke
Kaviar
Majones
Kyllingpostei
Vanlig leverpostei
Makrell i tomat
Sild/ansjos i en eller annen form
Hjemmelaget bringebærsyltetøy
Kjøpt aprikossyltetøy
Fikensyltetøy
Ripsgele
Kreklinggele
Bremykt
Peanøttsmør
Nugatti
Sylteagurk og Rødbeter
Agurk, paprika og tomater. Av og til avokado.


#8

Fintdethei! sa for siden:

Vi har alltid:
Norvegia
Spekeskinke
Kokt skinke eller annen skinke
Ulike syltetøy, akkurat nå hjemmelagde
Baconost
Agurk
Paprika
Tomat

Innimellom:
Brunost
Kremost

Det spises veldig lite brød her hjemme. Jeg spiser bare rundstykker i helgene, det samme med ungdommen. De lager av og til toast på kvelden, og mannen spiser vel alltid brød med pålegg til kvelds.

Så utvalget skyldes ikke pris, men heller at det må spises opp.


#9

007 sa for siden:

Vi er bare 2 voksne og spiser egentlig kun middag som fast måltid hjemme. Begge spiser frokost og lunch på jobb, og middag er dagens siste måltid.

Pålegg vi alltid har er egg, ost og majones. Oftest har vi en form for kjøttpålegg også, og syltetøy.


#10

ingling sa for siden:

Vi har ikke så mye pålegg, men basert på hva jeg husker (gidder ikke reise meg :knegg:) har vi som regel:

Jarlsberg, lett og vanlig
Kokt skinke (bare mannen som spiser)
Kalkunpålegg (bare jeg som spiser)
Pepperoni (minste vil ha i matpakken)
Sånt kjempekjedelig syltetøy på flaske (som jeg ikke spiser selv)
Kaviar
Smøreost
Majones

Det hender også at jeg kjøper rødbeter som tilbehør, og en sjelden gang noe litt bedre syltetøy/marmelade som jeg sjelden får spist opp siden jeg spiser forholdsvis lite brødmat. Vi har også alltid egg, men det brukes jo til andre ting enn pålegg også.


#11

Tallulah sa for siden:

Etter at Hiawata flyttet er det ikke så mye. Vi var enkle i påleggsveien før også, så det er variasjoner over standardpakka med:
Norvegia
Kaviar
Skinke eller kyllingpåleng
Makrell i tomat
Majones
En eller annen form for salami
Brunost
Hjemmelaget syltetøy
Peanøttsmør


#12

Syrinx sa for siden:

Har alltid:
Sjokoladepålegg
Leverpostei
Syltetøy/marmelade

I tillegg er det mykje som ofte er å finne, men det varierer veldig.


#13

Tjorven sa for siden:

Vi har alltid:
Nistesalami
Leverpostei i gul og rund boks
Gudbrandsdalsost
Norvegia og Jarlsberg (ost er ikke ost)
Kokt skinke
Bremykt
Grov sennep

Vi har noen ganger:
Rekesalat
Agurk
Spisspaprika
Jalapeño smøreost (dette var i alltid-kategorien tidligere)
Avokado
Philadelfiaost


#14

Timar sa for siden:

Pålegg har en tendens til å gå i faser. Jeg har innsett at jeg heller bør kjøpe det gjengen til enhver tid spiser, enn å skulle prøve å ha alt hele tiden.

Det vi oftest spiser (periodevis)

  • Gullsalami
  • Kokt skinke (gjerne som toast eller med avocado)
  • Leverpostei
  • Smøreost

Det vi alltid har i kjøleskapet, uten at det nødvendigvis blir spist:

  • Brunost
  • Gulost. Ofte ferdig skivet
  • Syltetøy - jordbær, bringebær, eple
  • Makrell i tomat
  • Kaviar
  • Egg

Selv om jeg kjøper inn mer eller finere pålegg så er det stort sett det over som blir spist.


#15

star sa for siden:

  • gulost (Norvegia)
  • brunost
  • kokt skinke
  • egg
  • bremykt
  • syltetøy
  • nugatti

Sporadisk:

  • salami
  • tubeost
  • servelat
  • røkelaks
  • leverpostei

#16

Elise sa for siden:

Vi er vanedyr, bytter påleggsvaner svært sjelden.

Alltid:
Gulost
Strynskinke eller hamburgerrygg
Nugatti
To typer smør, bremykt og en annen som er grønn og mykere.

Innimellom:
Leverpostei
Baconost
Kaviar
Peanøttsmør

Enda sjeldnere:
Røkt laks
Italiensk salat
Salami


#17

Dansma sa for siden:

Alltid:

  • norvegia
  • gullsalami
  • kokt skinke
  • baconost
  • kaviar
  • majones
  • soft flora
  • fårepølse
  • makrell i tomat
  • egg
  • leverpostei

Ellers noen ganger:

  • røkelaks
  • roastbeef
  • syltetøy
  • nugatti
  • salater (italiensk/reke)
  • hamburgerrygg
  • peanøttsmør

#18

oslo78 sa for siden:

Har alltid skinke, ost, paprika, agurk, et eller annet syltetøy, leverpostei, kaviar, prim. Av og til spekeskinke, banan, ferske jordbær, salami, philadelphiaost, rekesalat. Jeg spiser også selvplukkede tyttebær en måned i året, knuser og har rett på skiva.

Kaster aldri pålegg, så antall pålegg spiller ingen rolle for prisen, kun fordelingen av dyre/billige pålegg.


#19

Bokormen sa for siden:

Vi har mer eller mindre alltid:

Gul ost av noe slag
Skinke
Kaviar
Skinkeost eller baconost
Leverpostei (noen ganger fersk, eller vi har hermetisk liggende i skuffen)
Haugpølse, salami eller noe liknende
Da ungene var mindre kunne det være perioder hvor de brukte nesten bare f.eks skinke, haugpølse, leverpostei eller tubeost da de smurte matpakke, da kunne det gå flere enheter med nettopp det i noen uker eller måneder, og så vekslet de på.

Vi koker egg til pålegg flere ganger i uka.

Til helgefrokost eller hyttetur kjøper vi av og til litt finere kjøttpålegg, pastrami, roastbeef, brie etc, men det er ikke noe vi "alltid" har.

Vi har brukt lite syltetøy og søtt pålegg, ikke fordi vi er så kjernesunne, men jeg har prøvd å skille litt mellom mat og "godteri/dessert".


#20

Stompa sa for siden:

Så mye pålegg dere har, blir det virkelig spist? Sjøl da begge ungene bodde hjemme, hadde vi sjelden mer enn fire-fem ulike pålegg i hus til enhver tid. Mer enn det, og mye gikk ut på dato.

Nå som jeg bor aleine, har jeg makrell i tomat, mager japapenoost på tube, og bringebærsyltetøy. Anna spiser jeg ikke uansett. :nemlig:


#21

Fersken sa for siden:

Vi har stort sett:
Norvegia
Kokt skinke
Salami
Egg
Brunost
Agurk
Paprika
Bremykt

I tillegg spiser ungene Cheerios m/melk til frokost.

Til ferietid kan det bli kjøpt inn Nugatti


#22

venla sa for siden:

Har så og si alltid:
Hvitost
Kokt skinke eller kyllingpålegg
Bringebærsyltetøy
Salami

Ved anledninger eller innfall kan vi ha:
Brunost
Smøreost
Nugatti
Muggost
Andre typer syltetøy
Påleggssalat
Falukorv
Spekeskinke
Røyket laks
Julepålegg

Det bor 1-3 personer her, så vi trenger ikke så mange sorter.


#23

Myria sa for siden:

Ja, alt blir spist og jeg kan ikke huske sist pålegg rakk å gå ut på dato hos oss. Syltetøy, honning, peanøttsmør, tubeost og salami og annen spekemat har veldig lang holdbarhet så det eneste av kortvarig pålegg hos oss er skinke og kremost. Vi har tre barn som spiser en eller annen form for brødmat i matpakken 3-4 ganger i uken samt at de (+ diverse venner) lager seg ostesmørbrød, toast eller pitapizza etter skoletid så ost og skinke/annet kjøttpålegg forsvinner fort der og så har vi felles frokost i helger og ferier. Og så liker vi variasjon. Jeg spiser aldri to skiver med samme pålegg til samme måltid.


#24

millact sa for siden:

Vi er tre og har lite pålegg; spises ofte ikke om vi har mye.

Bringebærsyltetøy
Ost
Leverpostei
Skinke el.
Honning
Nugatti
Egg har vi alltid, men brukes sjeldent til pålegg.


#25

oslo78 sa for siden:

Ikke særlig fokus på dato hos oss, egentlig kun agurk og paprika og banan som må passes på at spises opp før det blir dårlig. Prim, brunost, gulost (husholdsost fra Sverige) varer i evigheter. Rekesalaten til mannen spises opp på tre dager…


#26

Tjorven sa for siden:

De varene vi alltid har spises det så mye av at det aldri rekker å bli gammelt.


#27

amo sa for siden:

Hvitost
Brunost
Skinke
Baconost
Rekeost
Kaviar
Leverpostei
3-4 syltetøy
Sjokoladepålegg
Egg
Tomat
Agurk
Paprika


#28

Tallulah sa for siden:

Norvegia - holder lenge
Kaviar - holder lenge
Skinke eller kyllingpålegg - kjøper vi en stor pakke fryser vi ned noe av det
Makrell i tomat - kjøper de mindre boksene til King Oskar, og spiser dem i løpet av to måltider.
Majones - holder lenge
En eller annen form for salami - holder lenge
Brunost - holder lenge
Hjemmelaget syltetøy - holder lenge
Peanøttsmør - holder lenge

Vi har butikk i naboblokka, så vi kjøper små mengder, ikke noe ukeshandling her. Grønnsaker blir brukt både til middag og som pålegg, det samme med en del "rører", som pesto, ajvar osv. Egg holder jo også kjempelenge, men det spiser vi lite som pålegg.


#29

Karamell sa for siden:

Vi har alltid
Hvitost, Norwegia eller Synøve skivet ost
Bremyk
Kaviar
Nugatti
Gilde ovnsbakt leverpostei
Majones
Syltetøy
Kokt skinke

Ofte:
Jarslbeg lettere
egg
Strynbergs leverpostei
Tine Krydderost (den med rødt lokk).

Av og til:
Servelat
Salami
Sardiner i tomat
Brie
Peanøttsmør
Roastbiff
Fløtemysost (den vi kaller brunost hjemme hos oss)

Til Jul: silder og sylte og lammerull


#30

meisje sa for siden:

Vi har vanligvis 2 typer syltetøy, gouda extra belegen, spekeskinke, manchego, advocado, grilletpaprika spread, peanøttsmør, speculaas, vita hjertego, agurk, paprika, og tomat.

Innimellom: sild, hagelslag puur, eggesalat, reker, brunost, makrell i tomat, hummus, tzatziki, leverpostei


#31

Hyacinth sa for siden:

Wow. Nå skjønner jeg hvorfor folk jeg har vært på besøk hos har så fulle kjølekskap.

Her har vi virkelig «ingenting» i forhold. Nå skal det nevnes at vi kun er to personer i huset (men i fjor var vi fire).

Jeg spiser ikke brød, men jeg bruker pålegg på knekkebrød. Spiser to knekkebrød til kvelds, og på dem har jeg crabsticks og purre.

Mannen spiser brød med syltetøy til frokost og knekkebrød med spekeskinke til kvelds.

I kategorien «pålegg» har vi altså følgende:

Crabsticks
Bringebærsyltetøy
Spekeskinke
(Bremykt)

Vi har nesten alltid Norvegia (ekstra vellagret) liggende, men det er sjelden vi spiser det.
Vi har som regel hjemmelaget hummus stående, fordi det hender jeg spiser det på knekkebrød sammen med grønnsker hvis jeg skal ha et ekstra måltid.

Utover det har vi alltid cottage cheese, minst tre bokser. Og masse hjemmelaget syltetøy. Men det brukes i havregrøt.

Selv om det kanskje ikke virker sånn ut fra denne listen, er vi svært glade i mat og vi har et romslig matbudsjett.


#32

Stompa sa for siden:

Holder lenge er jo også relativt. Når ungene er hjemme kjøper vi gjerne et par ekstra typer pålegg, og det er ikke noe av det som holder til neste gang de kommer. Norvegia mugler etter noen uker, for eksempel.


#33

Karamell sa for siden:

Vi har stappfullt kjøleskap for vi har store mengder sauser på glass, en hel hylle full minst. + det "vanlige" sennep og ketchup, rømme, cottage cheese, aioli og rødbeter og sylteagurk.


#34

jolie sa for siden:

Vi har alltid:

Bremykt
Skivet ost
Syltetøy (stort sett jordbær, av og til bringebær)
Hamburgerrygg
Majones
Peanøttsmør
Nugatti
Egg

Innimellom, når vi får dilla på det:

Krydderost
Baconost
Brie
Røkt laks
Makrell i tomat
Leverpostei
Salami
Kyllingpålegg


#35

apan sa for siden:

Vi ukeshandler fra Oda. Får pålegg hver fredag og har mest i helgen, mindre utover i uka. Derfor ikke noe vi alltid har egentlig.

Vi har som oftest:
Gulost
Kokt skinke
Leverpostei to typer
Majones
Makrell i tomat
Syltetøy flere typer
Egg
Bremykt
Strandaskinke

Stort sett har vi også:
Kalkun- eller kyllingpålegg
Kaviar
Smøreost
Salami
Peanøttsmør

I helgene har vi (og det hender noe av dette varer litt ut i uka):
Blåmuggost
Brie
Type skalldyrsalat
Av og til røkelaks

Vi har alltid Nugatti, men den skal bare spises i helgene


#36

løve70 sa for siden:

Vi spiser ikke så mye brødmat, men har alltid:
Norvegia/Jarlsberg
Blåost eller Brie
Kokt skinke
Brelett
Majones
Fløtemysost
Fiken- eller chilimarmelade til ost.


#37

Neket sa for siden:

Vi spiser heller ikke mye brød. Har som regel:

Norvegia
Brunost (i skiver, det er bare jeg som spiser det, så kommer ikke gjennom en vanlig en)
Kylling eller kalkun-pålegg
Leverpostei
Egg
Makrell i tomat
Philadelphia

Innimellom har vi:
Roastbiff
Røkelaks
Nugatti
Spekeskinke
Salami


#38

Acino sa for siden:

Ukeshandler pluss liker å ha godt lager av varer som holder lenge. Har ekstra kjøleskap i garasjen. Handler ekstra av ting når det er tilbud. Vi har mye pålegg fordi alle spiser minst 2, av og til 3 måltider med brødmat pr dag pluss at vi liker variasjon. Det har likevel blitt færre pålegg enn før pga pris.

Har mange pålegg tilgjengelig men passer på å ikke åpne for mange lettbedervelige i gangen. Er forresten overrasket over hvor mange som bruker syltetøy og brunost som vanlig pålegg, men der er det da altså vi som er "rare" igjen. Ingen regel uten unntak, men syltetøy brukes nesten bare på vafler og pannekaker pluss brunost på vafler, boller og julebrød.

I helgene har vi alltid ekstra gode, felles frokoster med rundstykker, juice eller sjokolademelk, noe egg (som regel bløtkokt til de som vil ha), noe "vanlig" pålegg og noe litt ekstra (som feks varme karbonader, kjøttpølse, falukorv, roastbeef eller sånt - bare en av tingene i gangen da).

Men hva vi alltid har tilgjengelig som man fritt kan ta av hver dag?

Norvegia
Noe ferskt kjøttpålegg (Skinke, kylling, kalkun, servelat)
Noe speka (vossafår, salami, mårpølse, spekeskinke)
Leverpostei (gul boks eller grov baconpostei)
Kaviar (kun to som spiser og egentlig mest helg selv om tilgjengelig)
Egg
Tubeost type baconost feks
Jædarsylte
Majones
Sylteagurk
Soft lett
Brelett
Makrell i tomat (blir sjeldent valgt, kun to som liker)
Agurk, paprika og tomat
Banan

Litt sjeldnere eller helg/jul/spesielle anledninger:
Svinesteik
Ribberull
Provencefilet
Porchetta
Blåmuggost
Fenalår
Sylteflesk
Røykt laks
Fiskepudding
Jarlsberg
Avokado
Bacon
Peanøttsmør

Nå har jeg ramsa meg tom. Sikkert mye mer enn dette og mer variert. Men ja, vi har også fullt kjøleskap - og vi spiser ja. :knegg:


#39

Nada sa for siden:

Vi har alltid:

Norvegia
Gudbrandsdalsost
Snøfrisk
Bremykt
Majones
Hjemmelaget syltetøy
Hjemmelaget sylteagurk
Makrell i tomat
Kjøttpålegg
Salami
Egg
Agurk
Tomat
Paprika
Honning

Innimellom har vi:
Leverpostei (den minst prosesserte)
Crabstick
Diverse salater
Roastbiff


#40

IOA sa for siden:

Vi er vanemennesker, så vi har ikke så mange alternativ. Jarlsberg, kokt skinke, svinestek, skivet Gudbrandsdalsost, jordbærsyltetøy og en form for sjokoladepålegg. Av og til har vi andre typer kjøttpålegg. Vi har alltid egg, avokado, banan, agurk og salat, men det brukes også til annet enn pålegg.


#41

007 sa for siden:

Vi har kastet enormt mye pålegg opp gjennom, så derfor har vi innskrenket utvalget veldig.
Når barna er hjemme i helger er utvalget større. Vi tømmer kjøleskapet når de reiser igjen søndag og sender med dem all maten vi vet (eller tror) vi ikke kommer til å spise i løpet av uka.


#42

Magica sa for siden:

Vi har som regel:

  • gulost
  • skinke
  • kremost
  • tubeost
  • syltetøy/gele
  • salami
  • leverpostei
  • egg

Av og til:

  • spekeskinke
  • salater
  • røyka laks

#43

Skilpadda sa for siden:

Vi spiser ikke så mye brødmat; vi har havregrøt til frokost og spiser lunsj på jobb, så det er nesten bare i helgene det blir spist pålegg, og innimellom et par knekkebrød til kvelds. Men vi har alltid stående

  • leverpostei
  • Jarlsberg
  • majones
  • cottage cheese
  • appelsinmarmelade (spises sjelden, men holder evig)
  • peanøttsmør (nesten alltid)
  • syltetøy (vanligvis)

Når Datteren er hjemme, har vi alltid tynn kokt skinke også. Vi har forresten nesten alltid blåmuggost også, men den er det sjelden vi bruker som pålegg. Og så har vi ganske ofte makrell i tomat, og noen ganger andre typer ost enn Jarlsberg.


#44

Skilpadda sa for siden:

Når jeg ser på andres lister her, så ser jeg jo at jeg kunne nevnt ting som sennep, ketchup, sriracha, smør, honning, pesto, jalapeño og egg også; dem tenker jeg egentlig ikke på som pålegg, men det er klart det går an å ha det på brødet.


#45

veobra sa for siden:

Vi har alltid
Norvegia
En type salami
Brunost
Tubeost
Syltetøy, minst to typer
Leverpostei, stabburet og gjerne en til
Makrell i tomat
Kokt skinke

Tror sjelden noen spiser norvegia uten at den er smeltet på en eller annen måte. Vi har også som regel noen varianter til, det varierer litt. Brie, blåmuggost, røkelaks, peanøttsmør.

Jeg har sjelden bare en ting på skiva. Derfor har vi et utvalg av sennep, majones, ajvar og diverse grønnsaker og diverse annet. Jeg synes ikke vi har så spennende utvalg pålegg, derfor spriter jeg det gjerne litt opp.


#46

Hyacinth sa for siden:

Jeg kan varmt anbefale hjemmelaget hummus, og jeg bruker Aicha Bouhlou sin oppskrift. Den er ikke bare den beste, men også den aller enkleste. Den tar et minutt å lage. Det er imidlertid viktig med tahini av god kvalitet. Jeg har alltid tahini i kjøleskapet. Holder lenge.

Hummusen står noen dager i kjøleskapet, men den kan også fryses, og det er genialt. Jeg bruker den på knekkebrød sammen med finsnittet purre, agurk og tomat eller paprika i tynne skiver oppå. Det er også digg med sesamfrø med kimchismak på, men det må vi bestille fra Oslo. (Heldige dere som bor nær Fiskeriet!)


#47

veobra sa for siden:

Hummus burde jeg lage oftere. Det kan ikke gå like galt som majones, majones får jeg ikke til. Hummus kan bare bli godt eller veldig godt, tror jeg. :knegg:


#48

Malama sa for siden:

Tja, hva har vi alltid?
Norvegia
Egg
Peanøttsmør
Leverpostei (oftest en uåpnet gul boks eller to )
Sjokade, nugatti. Bare til helg.
Noe syltetøy
Ripsgele
Eplegele
(Fordi jeg har laget den første og svigermor den andre, så vi har. Spises ikke daglig av den grunn)

Ofte
Skinke eller hamburgerygg
Fårepølse
Spekeskinke
Mør
Baconost/skinkeost
Kalkunkorv

Egentlig spises lite variasjon.
Eldste spiser egentlig bare brød i helga. Så at vi har havregryn er definitivt på alltid - listen.
Ellers er vi periode-spisere. Etter noen mnd med leverpostei skiftet minstemor til baconost i matpakka men nå har hun et avbrekk med kalkunkorv.

Det hender at vi også har
Andre oster
Rekesalat
Laks
Til jul er det skinke og vi/jeg lager lammerull og sylte og fenalår.
Jeg har en pakke skinke og en spruteflaske syltetøy, ofte enten hvit eller brun ost samt soft, og for tiden en flaske pizzasaus (lager en del toast) i kjøleskapet på jobb.

Ja, også har vi ganske fast minst en dag i helgen, egg og bacon. Enten bare det eller mer "nesten full engelsk frokost" med tomatbønner og pølser og evt sopp.

90% av egg vi spiser som pålegg er stekt/omelett etc. Kokte egg er på "av og til"-listen.


#49

Tallulah sa for siden:

Ja, vi også, men jeg tenker i utgangspunktet ikke på dem som «pålegg». Egentlig ikke majones heller, selv om vi utelukkende bruker det på brød. Men aldri alene, så det er mer et underlag eller tilbehør.

Samtidig tenker jeg på peanøttsmør som pålegg, men bruker det nesten aldri på brød. Mer i havregrøt, eller som fruktdipp.



#51

liefje sa for siden:

Vi er variasjonsfreaker på all mat, også pålegg. Har alltid ost og kjøttpålegg, men kjøper alltid en annen type enn den vi kjøpte sist, så ingenting er fast utenom at vi alltid har egg og ulike tilbehør som majones, smør, sylteagurk etc. tilgjengelig. Spiser veldig lite brød, bare i helgene, heller kjeks eller knekkebrød i uken.


#52

Karamell sa for siden:

Egg har vi nokså ofte som pålegg. Har en ungdom som spiser dårlig med pålegg, men liker egg, så da blir det til at vi har det ferdig kokt i kjøleskap.


#53

Blå sa for siden:

Vi har alltid

Norvegia
Brunost
Fårepølse
Leverpostei
Tomat
Marmelade

Og så hender det at vi har

Brie
Skinke
Spekeskinke
Rekesalat


#54

Filifjonka sa for siden:

Jeg er utrolig ensformig når det gjelder pålegg, og spiser ikke så ofte brød. Jeg kommer langt både på brød og knekkebrød med norvegia og agurk/tomat/paprika. Kan virke som familien har tilpasset seg dette. Jeg spiser nesten aldri kjøttpålegg, men andre i familien bruker endel påleggsskinke. Ingen spiser majonesbaserte «salater». (Aldri skjønt hva de har med salat å gjøre heller).

Det vi alltid har:

  • Brelett
  • Norvegia
  • egg
  • skinke
  • kremost, naturell og/eller pepper
  • agurk, tomat, paprika
  • Makrell i tomat
  • syltetøy (brukes ikke mye, men vi har alltid diverse av det).
  • rørte rips og solbær i fryseboksen

Innimellom, når noen får lyst på det:
Jarlsberg
Grov leverpostei
Svinestek i skiver
Ribberull
Fløtemysost
Kaviar
Peanøttsmør
Sylteagurk
Banan
Brie
Gräddost (jul)
Sikkert noe mer


#55

Malama sa for siden:

Jeg skjønte ikke helt hvordan siste dagers nyheter gs god samvittihet til brunost. Jeg har jo heller nesten lurt på på om den bør utgå... Eller begynne å lete etter den "hemmelige" koden m164 som betyr at den faktisk er grytekokt i Gudbrandsdalen.


#56

-ea- sa for siden:

Hos meg er det bare meg, så her er lista:
Bringebærsyltetøy
Kvitost (Norvegia, Synnøve eller Jarlsberg)
Nugatti
Baconost på tube

På jobb har vi hver sin boks i kjøleskapet, min inneholder som regel kvitost i skiver, svartpølse eller skinkestek, og baconost.
Variert. :humre:


#57

polarjenta sa for siden:

Vi har som regel

Hvitost
Skinke
Brunost
Syltetøy
Egg

Når det bestilles

Salami
Sjokoladepålegg
Servelat
Kaviar

Av og til får jeg lyst på leverpostei så da kjøper jeg det. Men det er sjelden.


#58

Erica sa for siden:

Vi har alltid:
jarlsberg
skinke
brunost
kaviar
syltetøy/gele
bremykt

Og i varierende grad, av og til ingenting av dette, men som oftest 1-2 av dem:
brie
blåmuggost
andre typer kjøttpålegg
smøreost
Salater


#59

Chablis sa for siden:

Gulost
Brunost
Skinkeost
Leverpostei to forskjellige
Prim
Salami
Egg
Smør
Skinke
Baconost
Kaviar

Innimellom
Falukorv
Mår
Vossafår
Strandaskinke
Syltetøy


#60

kamp sa for siden:

Skinke
Leverpostei
Ost
Syltetøy

Er vel det som bor fast her..


#61

Input sa for siden:

Hvorfor har dere det hvis dere ikke spiser det?

Å putte egg, ketchup, honning og liknende i påleggskategorien blir som å putte salt og pepper der for meg. Samme med tomat, agurk, paprika og andre grønnsaker.

Vi er verdens kjedeligste. Vi har Norvegia eller Gräddost, kokt skinke, Jarlsberg, små bokser med makrell i tomat og med leverpostei. Og Bremykt. Mannen og Lillesøster spiser litt mer fancy ost i helgene av og til, mens Storebror og jeg spiser egg alle helgefrokoster, uten unntak. Her om dagen spurte Storebror om vi kunne kjøpe salami, og da ble både mannen og jeg litt sånn "Jøss...." :knegg: Storebror har spist toast med ost, skinke og tomat hver eneste hverdagsfrokost siden han var gammel nok til å ha en egen mening. Jeg spiser nesten uten unntak ristet brød med Norvegia eller Gräddost. Lillesøster spiser foreløpig bare tørt knekkebrød til frokost. :gal:


#62

Hyacinth sa for siden:

Fordi det hender vi spiser det, og det holder veldig lenge og fordi det hender vi bruker ost til andre ting enn som pålegg.
Vi hadde jo ikke kjøpt det hvis vi ikke spiste det i det hele tatt. Og jeg tror aldri jeg har kastet ost.

Jeg er faktisk litt sjokkert over hvor lenge osten holder seg.


#63

007 sa for siden:

Jeg bruker så og si kun egg til pålegg. Jeg spiser 2 kokte egg daglig på lunchknekkebrødene mine.


#64

Input sa for siden:

Ok, da skjønner jeg. Siden du skrev "[...] det er sjelden vi spiser det", trodde jeg dere ikke spiste det i det hele tatt. Vi bruker også ost til veldig mye annet enn pålegg, men jeg aner ikke hvor lenge det holder seg. Her kjøper vi omtrent to kg ost i uka. :dåne:


#65

Karamell sa for siden:

Honning er pålegg for meg. Jeg spiser det ikke lenger, men er nesten oppvokst på det som barn. Ristet brød med smør og honning er sykt digg!


#66

Millen sa for siden:

Akkurat nå har coop obs tilbud påNorvegia dobbel pakke, det går fort her i hus for å si det sånn.3 pr hver husholdning.
Jepp, vi har kjøpt det før, og jeg tror vi har samme coop obs som samme butikk.


#67

Floksa sa for siden:

2kg ost liksom. Her går det 5-6 kg. I uka.
Muggen ost har aldri vært et tema. :knegg:

Spennende å lese, selv om det er mange gjengangere så er det mye nytt også. Jeg er helt ukjent med humus feks.


#68

Hyacinth sa for siden:

Ja, det var litt uklart av meg. Men en Norvegia holder i mangfoldige uker uten å mygle hos oss.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.