Jeg skal ha vinklubb om et par uker og tema er Meze og Libanesisk vin.
Jeg har prøvd å lage hummus noen ganger, men har aldri fått den helt som jeg vil ha den. Derfoe vil jeg derfor ha dine beste tips/oppskrift :vilha: Gjerne konkrete tips om hvilke kikerter/hvilken type tahini som er best.
Tar gjerne imot andre velutprøvde oppskrifter som passer bra til Meze.
Henger også her.
Jeg skulle prøve å lage thahini hjemme i sommer og ødela stavmiksermotoren. Har kjøpt ferdig thahini men mistet lysten og glemte det bort.
Jeg fant oppskrift fra han som bor i Tyrkia. Lurer på om kontoen heter Den glade kokk..
Venter på oppskrift. 😃
Mannen min lager masse hummus, men han gjør det så ofte at han har sluttet med oppskrift og bare smaker seg frem. Ofte varierer jo en del av ingrediensene i styrkegrad, så det kan kanskje være greit. Alt kjøres sammen med stavmikser. Han bruker følgende ingredienser:
2 bokser med kikerter
saften av sitron
en god del hvitløk
salt
litt cayennepepper
olivenolje av god type
Han bruker paprikakrydder for å pynte på toppen.
Han får masse skryt hver gang han serverer dette til nye folk.
Kjøper hermetisk hummus på Asiamat (ikke alle typer er like gode, vi har én favoritt), og rocker den opp med sitron, olje, hvitløk og chilli. Den blir minst like god som den vi får ute på restauranter, synes jeg.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.