Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bombesikker oppskrift på hummus

#1

løve70 sa for siden:

Jeg skal ha vinklubb om et par uker og tema er Meze og Libanesisk vin.

Jeg har prøvd å lage hummus noen ganger, men har aldri fått den helt som jeg vil ha den. Derfoe vil jeg derfor ha dine beste tips/oppskrift :vilha: Gjerne konkrete tips om hvilke kikerter/hvilken type tahini som er best.

Tar gjerne imot andre velutprøvde oppskrifter som passer bra til Meze.



#3

Tilde sa for siden:

Ønsker også god oppskrift på hummus😃


#4

løve70 sa for siden:

Hadde håpet å slippe det ;) Men må det til, så må jeg bare.


#5

Nenne sa for siden:

Jeg har hjemme, så jeg svarer her for å abonnere og komme med den i morgen om det fortsatt trengs. Er på reise.


#6

løve70 sa for siden:

Topp :)


#7

GinaK sa for siden:

Henger også her.
Jeg skulle prøve å lage thahini hjemme i sommer og ødela stavmiksermotoren. Har kjøpt ferdig thahini men mistet lysten og glemte det bort.
Jeg fant oppskrift fra han som bor i Tyrkia. Lurer på om kontoen heter Den glade kokk..
Venter på oppskrift. 😃


#8

Hyacinth sa for siden:

Aicha Bouhlou. Ingen over, ingen ved siden. Og i tillegg er det den enkleste og kjappeste.

Det er viktig med tahini av god kvalitet!


#9

Hyacinth sa for siden:

Man kan ikke lage tahini selv. Det krever industrielt utstyr.



#11

Hyacinth sa for siden:

Jeg bruker denne: dagligvare.habibikolonial.no/sebahat-tahini-290-ml

Tidligere brukte jeg en arabisk i hvitt plastbeger med grønt lokk. Husker ikke merket. Men den har gått ut av produksjon. Bruk alltid lys tahini.

Angående kikerter, så kjøper jeg alltid kvalitet. Favoritten min er de store, myke, og saftige på gjennomsiktige glass fra internasjonale butikker.


#12

Hyacinth sa for siden:

Og her er selve hummusoppskriften:

aichasmat.no/hummus-basisoppskrift/

Lager denne minst to ganger i uka. Pleier å ha litt spisskummen og paprikapulver i, men ikke så mye. Den kan også fryses.


#13

løve70 sa for siden:

Takker Hyacinth :) Jeg får gå ut på shopping og prøve meg litt fram. Må bare få kjøpt ny stavmikser da forrige forsøk tok knekken på den jeg hadde ;)




#16

Hyacinth sa for siden:

Jeg foretrekker stavmikser framfor food processor til hummus. IMS har både god tahini og gode kikerter på glass :)


#17

Hyacinth sa for siden:

Libanesisk mat er forresten noe av det beste i hele verden. :)

(Og hummus er kjempegodt som pålegg, både under skinke og alene med grønnsaker oppå.)


#18

Tjorven sa for siden:

Mannen min lager masse hummus, men han gjør det så ofte at han har sluttet med oppskrift og bare smaker seg frem. Ofte varierer jo en del av ingrediensene i styrkegrad, så det kan kanskje være greit. Alt kjøres sammen med stavmikser. Han bruker følgende ingredienser:

2 bokser med kikerter
saften av sitron
en god del hvitløk
salt
litt cayennepepper
olivenolje av god type

Han bruker paprikakrydder for å pynte på toppen.
Han får masse skryt hver gang han serverer dette til nye folk.


#19

Hyacinth sa for siden:

Jeg måler ikke heller. Men det gjør jeg aldri, knapt nok når jeg lager kaker. :sparke: (For det er ikke alltid like vellykket.)


#20

Hyacinth sa for siden:

Bruker han ikke tahini, forresten?


#21

Tjorven sa for siden:

Nei, ingen bruk av tahini.


#22

Pegasus sa for siden:

Kjøper hermetisk hummus på Asiamat (ikke alle typer er like gode, vi har én favoritt), og rocker den opp med sitron, olje, hvitløk og chilli. Den blir minst like god som den vi får ute på restauranter, synes jeg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.