Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Antrekk på ferie i Marrakesh

#1

Nooria sa for siden:

Neste lørdag reiser jeg og to venninner til Marrakesh, og jeg lurer på hva slags klær jeg skal satse på. Noen med erfaring? Det er ganske varmt der nå.


#2

Musemus sa for siden:

Jeg bruker mye lette bomullsklær når vi er på ferie på sommeren. Kan bare glemme å bruke alt som er syntetisk i skikkelig varme, så vil absolutt anbefale bomull.

Og god tur!


#3

liefje sa for siden:

Lengde under kne og dekke skuldre og overarmer hvis man skal være respektfull. Og det bør man jo. Ellers er det heldigvis mye overbygd og skygge i medinaen. Det var opp mot 35 grader da vi var der og det føltes faktisk ikke så varmt.


#4

meisje sa for siden:

Jeg syns klær av lin er gode å bruke om det er varmt.


#5

Nooria sa for siden:

Holder det om en kjole går rett nedenfor knærne og om den dekker skuldre?


#6

liefje sa for siden:

Ja. Det er dessverrre turister som går sydenavkledd i byen. De får gjerne mer uønsket oppmerksomhet, men det er strengt tatt ingen regler. Det handler om respekt. Jeg hadde noen ganger lang kjole med bare ermer og noen ganger til knærne med lange ermer. Det var hent greit. Jeg pleide å spørre på vår lille riad før jeg gikk ut.


#7

daffy sa for siden:

Linklær bør sjekke av på alle kravene dine. Svalt og luftig, uten å se ut som en sydenturist.


#8

Retz sa for siden:

Marokko - og Nord-Afrika generelt - er ikke av de strengeste når det gjelder krav til påkledning, men like fullt er det alminnelig høflighet å kle seg respektfullt når man besøker landet. Da jeg var i Marrakesh brukte jeg tynn turbukse, (vi hadde vært på trekking i Atlasfjellene og turtøy var det eneste jeg hadde tilgjengelig) t-skjorte og caps. Vi ba om omvisning inne på koranskolen, og da benyttet jeg i tillegg en fleecejakke.

Viktig å be om tillatelse til å ta bilder! Selv når det gjelder et oversiktsbilde av en gatestubb så spør de som befinner seg nærmest. Islam forbyr å ta bilder av mennesker og dyr, og selv om mange sier ja til å bli fotografert, gjerne i bytte med noen dirham, så er det en god skikk å spørre. Inne i de kjente basarene er det ikke så nøye, men går du utenom turiststedene så er det desto viktigere.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.