Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg trenger oppskrifter på idiotsikre kaker uten gluten og laktose

#1

LilleT sa for siden:

Og, ja, jeg mener virkelig idiotsikre. :knegg:

Og om du har tips til alternative ting til kakebordet som er uten gluten og laktose, tar jeg gjerne imot de også! :takker:


#2

Blondie sa for siden:

For de som tåler hvetestivelse, er Toro lyse muffins en fin base. Jeg lager for eksempel eplekake med kanel med den som «røre». Blir veldig søt, så ungene i familien kaster seg over den. (Denne blir bare glutenfri da, tror jeg. Tror det er laktose i blandingen).


#3

LilleT sa for siden:

Takk for tips!



#5

LilleT sa for siden:

Takk, frukt! Er du helt sikker på at den er enkel? :skeptisk: Synes ikke den ser direkte enkel ut!


#6

frukt sa for siden:

Den er kjempeenkel hvis du dropper sjokoladepynten. :jupp: Jeg har aldri giddet det, men den ser jo like flott ut uten, og med masse bær på toppen.


#7

annemede sa for siden:

Suksessterte kan du lage med melkefri fløte og smør.
Pavlova.


#8

Myria sa for siden:

Jeg liker godt kroningskake. Jeg pleier å servere den med pisket fløte, men her finnes det jo flere laktosefrie alternativer som du kan velge i stedet.

100 g smør
150 g kokte poteter
300 g sukker
3 egg
200 g malte mandler
½ ts vaniljesukker
½ ts bakepulver

Mos de kokte potetene.
Rør smør, poteter og sukker godt sammen. Tilsett så sammenpiskede egg, malte mandler, vaniljesukker og bakepulver.
Ha røren i en rund kakeform. Stek kaken ved 170 grader i ca. 1 time på nederste rille i ovnen. Pynt/dekk med pisket fløte eller server kremen ved siden av.

I tillegg synes jeg Jamie Olivers two nuts chocolate torte er veldig god. Oppskrift her.


#9

Blondie sa for siden:

Eller laktosefri fløte, for å ikke komplisere det for mye (siden det er laktose som er utfordringen). Noen av melkeerstatningene kan inneholde gluten. :gal:


#10

LilleT sa for siden:

Ja, gode tips! Takk!


#11

LilleT sa for siden:

Kroningskake har jeg ikke engang hørt om, takk! Og må sjekke ut Jamie Olivers oppskrift også.


#12

ingling sa for siden:

Jeg bruker Toro skamløst. :nemlig. Både langpanne, brownies og sjokolademuffins er gluten- og laktosefri, men har hvetestivelse. Jeg lager krem av melkefri margarin og laktosefri Philadelphia til pynt på både sjokoladekake og muffins, det blir en veldig fin balanse mot det (etter min smak) vel søte.

Jeg har også laget smuldrepai superenkelt med frosne bær og en blanding av havregryn, melkefritt smør og sukker, veldig godt med laktosefri vaniljesaus til.

Ellers synes jeg det er fint med friske bær eller frukt på kakebord.


#13

tink sa for siden:

+1 på toro. Idiotsikkert og helt kurant godt, særlig om det spises ferskt.


#14

Palmen sa for siden:

Toro pavlovabunn og krem pisket på Gryr fløte. Friske bær og frukt på toppen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.