Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tråden for oss som spiller i korps

#1

IOA sa for siden:

Jeg vet jo at det er flere musikanter her. Selv redebuterte jeg i et av byens voksenkorps nå i august, 24 år etter at jeg gikk ut av skolemusikken. Det er overraskende gøy! Nå skal vi snart spille konsert, og jeg har oppdaget øvingsgleden igjen, så nå øver jeg opp mot en time de dagene jeg rekker. Og koser meg med å kjenne på framgang og mestring. Har en venninne som også redebuterte samtidig, så vi drar hverandre opp og fram på omgang.

Korpset jeg spiller i, er et korps som liker å spille konserter med kjent musikk og gode solister. Til helga spiller vi med Maria Haukås Mittet og Knut Anders Sørum. Ikke noen konkurranser, og heller ikke krevende marsjering. Midt i blinken for meg!

Og det aller hyggeligste er at minstemann også har hivd seg med. De er ca 15 ungdommer som er med, så det er supert både musikalsk og sosialt. (Det kjipe er at eksen det ble slutt med for en måned siden også er der. Men med over 70 musikanter trenger jeg ikke å forholde meg så mye til ham, heldigvis.)

Hva med dere andre? Fortell, fortell!


#2

Elise sa for siden:

Jeg spiller i nabobyen, og var på konsert med (blant annet) dere for en måneds tid siden. God lyd fra dere, masse liv og dynamikk (som vi sliter spesielt med), og jeg kjenner en del av de som spiller der.

Jeg begynte igjen for ca ti år siden, etter å ha hatt pause fra jeg var ferdig i skolekorpset. Jeg koser meg hver eneste uke på øvelse, og vi drar på utelandstur/festival nesten hvert år. Deilig å ha en givende hobby. :jupp:


#3

IOA sa for siden:

Kult! Ja, den konserten der var faktisk min første som ordentlig medlem (utenom prosjektkonserten i august). Hvis jeg gjetter riktig, er det i hvert fall en av slagverkerne som spiller begge steder, sånn delvis i hvert fall? Hva spiller du?


#4

Palmen sa for siden:

Jeg har lyst til å starte igjen….


#5

IOA sa for siden:

Det anbefales! Jeg har ikke hatt mulighet før nå pga barna, men jeg koser meg skikkelig, og har blitt veldig godt tatt imot. Anbefaler å begynne sammen med en annen hvis du kan. Hun som begynte samtidig med meg motiverer meg når jeg syns det er vanskelig, og motsatt. Hadde ikke vært det samme uten henne!

#6

Blånn sa for siden:

Jeg startet opp igjen i fjor høst. Det er kjempegøy og krevende. Burde øve mer, da.


#7

Palmen sa for siden:

Hvor er det du spiller, Blånn? Send på dm om det blir for åpent?


#8

Blånn sa for siden:

Jeg prøver å spille i SUK.


#9

Fersken sa for siden:

Jeg har spilt nesten sammenhengende i 40 år og begynner å bli lei. :knegg:
Var noen år uten korps da jeg studerte og hatt litt permisjoner da jeg fikk barna. Nå er ikke jeg sånn kjempeivrig og øver nesten ikke selv. Spiller mest på erfaring og godt samspill innad i instrumentgruppen min.
Det er kjekt på øvelsene og på konsertene når jeg først har kommet meg dit, men sliter med motivasjon og synes det er et ork å komme dit.


#10

Elise sa for siden:

Jeg spiller ikke i et av korpsene som spilte den kvelden, men kjenner folk i alle sammen omtrent. Jeg spiller slagverk sammen med en av deres slagverkere. :jupp:


#11

Addison sa for siden:

Full rulle denne uken med oppkjøring til konkurranse til helgen i Stavanger. Kjempegøy og veldig slitsomt noen ganger, denne uken er en sånn uke. Men når helgen kommer og scenen er vår, da skjønner man hvorfor man orker! :elsker: Spiller med to korps i samme divisjon, har vel ikke mer stress enn man lager selv. :gal:


#12

Gri sa for siden:

Eg har begynt på att i korps no i haust. Har hatt pause i 18 år. Mange har vore på meg om å bli med i mange år, men der har ikkje blitt noko av. Men no var det min eigen snart 14-åring som har begynt i vaksenkorpset som ville ha meg med. Etter litt betenkningstid konkluderte eg med at når tenåringen din vil ha deg med, ja, då vert du med. Og jammen er det jo kjekt. Verten pust, fingrar eller hovud heng 100% med no i starten, men det ligg inni der, og kjem meir og meir fram. Eg er dårleg på å øve heime da…


#13

IOA sa for siden:

Samme som meg det da! Det er overraskende hva man tror man kan, som ikke fungerer på samme måte når teori og praksis ikke klaffer helt.

Min tenåring vil helst ikke vedkjenne seg meg, men det gjelder generelt, og ikke bare i korpset. :knegg: Jeg syns det er kjempegøy at vi kan ha en hobby felles på den måten.


#14

Palmen sa for siden:

Jeg skal på første øvelse i kveld


#15

IOA sa for siden:

Oi, så gøy! Skikkelig tøff, er du!


#16

Addison sa for siden:

Så gøy Palmen, hvor? PM gjerne hvis du ikke vil oute. :hyper:


#17

Primrose sa for siden:

Jeg spiller også i korps. Ikke noen konkurranser, men lokale konserter. Høy gjennomsnittsalder. :knegg:


#18

Darth sa for siden:

Jeg spiller også i korps, begynte igjen etter 25 års pause for en håndfull år siden. Koser meg veldig med det. Er ikke den flinkeste til å øve hjemme, men møter flittig på øvingene.


#19

Syrinx sa for siden:

Eg elskar å følge med i denne tråden. Håpet er å bli aktiv igjen, men her er ingen reine konsertkorps i området så eg som "hatar" å marsjere slit litt. Kunne godt spelt NM/konkurranse heile året. :knegg:


#20

Katta sa for siden:

Og jeg spiller. Begynte på for noen år siden etter laaaang pause. Nå er tenåringen også med deler av tiden, og det er fint å kunne gjøre sammen med han.


#21

Palmen sa for siden:

Har vært på min første øvelse - og det gikk finfint! Ikke verdens høyeste nivå men moro å være i gang. :)


#22

Palmen sa for siden:

Kan noen plis merke seg at denne tråden altså var inspirasjon til å begynne å spille igjen. Ideen ble tent på mandag, nå har jeg vært på første øvelse. :knegg:


#23

Katta sa for siden:

Nivå betyr ingenting, gøy betyr alt! Lykke til med korpslivet videre !


#24

IOA sa for siden:

OH MY, så utrolig gøy! Tar glatt æren for det! :knegg: Hvor og hva spilte du? Kan ta det på prikk/PM hvis du ikke vil skrive her


#25

Blånn sa for siden:

Så gøy! Hvor endte du opp?


#26

IOA sa for siden:

I kveld skal jeg (JEG! og 70 andre da) spille mens Maria Haukaas Mittet skal synge! Det er så sjukt at jeg kommer til å bli skikkelig starstrucked. :knegg: Generalprøve i kveld, og så konserter i morgen og lørdag.#28

Elise sa for siden:

Så utrolig koselig å lese! Jeg brukte mange år på å manne meg opp til å begynne igjen, synes det var en vanskelig terskel å trå over, men guri som jeg har kost meg. :hjerter:

Lykke til med stjernemøte i kveld, IOA! :glis:


#29

Palmen sa for siden:

Så gøy IOA! Lykke til!

Jeg skal spille første konsert på lørdag om en uke.


#30

Fersken sa for siden:

Gøy at så mange har begynt i korps igjen etter noen års pause! :hyper:

Vi har stadig nye medlemmer som ikke har spilt på både 5, 10 og 20 år. Det er alltid kjekt når noen plukker opp instrumentet igjen. :hjerter:


#31

Katta sa for siden:

Vi hadde quiz-konsert i kveld… første gang vi prøver noe sånt, så vi var spent. Men veldig koselig. Noen spørsmål knyttet opp mot musikken vi spilte, annet helt random. Og litt sosialt med kaffe, brus og kaker. Kan anbefales. ;)


#32

IOA sa for siden:

Jeg ble skikkelig satt ut (og skikkelig sliten!) av fire timers generalprøve i dag med Knut Anders Sørum, Maria Haukås Mittet og de 70 andre musikantene i korpset mitt. Skikkelig trøkk!

Lykke til på konsert på lørdag, Palmen!
Og Elise, vi treffes vel kanskje i en eller annen sammenheng, da må du hilse på! Jeg spiller euphonium.


#33

Elise sa for siden:

:jupp:

Lykke til med konsertene i helgen. Skulle gjerne hørt på, men er dessverre opptatt. Prøver å dra på lokale korpskonserter innimellom. :riktig:


#34

Primrose sa for siden:

Jeg brukte også flere år til å manne meg opp til å begynne igjen. Det første halvåret var heftig etter mange års pause, men nå går alt så meget bedre. Det eneste jeg savner i mitt korps er mer sosiale ting. Mange er venner utenfor korpset også, men å komme inn som helt ny uten å kjenne noen har vært litt ensomt rett og slett.


#35

Appelsin sa for siden:

Jeg spiller ikke, men strømmer i dag, siden 04eren er med (SBB). Lurer på om jeg ser noen kjente FP-ere i løpet av dagen? :blafre:


#36

Fersken sa for siden:

Wow, har hun fått være med SBB? På fast basis? Skyhøyt nivå der altså.


#37

Appelsin sa for siden:

De har ikke kastet henne ut ennå, i hvert fall :lol:
Men ja, høyt nivå og en utrolig mulighet for henne. Nå treffer hun hele gjengen hjemmefra i løpet av helga også, så tipper hun koser seg :hjerter: :elsker:


#38

Pøblis sa for siden:

Pøbelprinsessen bor hjemme på sentralt østland igjen og er på let etter et korps. Hun er god, spiller på høyt nivå, ønsker primært konsert-korps, er ikke så glad i å marsjere. Er det noen av dere som har tips, eller som selv spiller i et slikt korps og gjerne skulle hatt med en dyktig fløytist? Hun savner veldig korps og har abstinenser, og i første forsøket hennes ble hun avvist før hun fikk mulighet til å vise seg frem/prøvespille.


#39

Addison sa for siden:

Jeg spilte med to korps, dog i 1. divisjon. :nikker: Fikk ikke hørt så mange av dem jeg ville, men mitt gamle korps fikk jeg heldigvis hørt (EBML), der spiller nå min bror og to av hans ungdommer. Dem jeg spilte med på tidlig 90-tall i det korpset spiller nå i et "seniorkorps" (i Elitediv.!) artig å se at folk holder koken fortsatt. :elsker:

Pøblis: Hørte nå at NMHs korps skal spille et stykke i NM Janitsjar som krever større besetning enn de har til vanlig, kanskje hun skal sjekke der? Hun kjenner kanskje noen der? Ellers er det jo Lillestrøm, Vestre Aker, Opus82, Kolbotn, Nittedal-Hakadal, Lørenskog, alle disse er mer konsert enn marsjering, selv om mange av dem nok er i ilden på 17. mai.


#40

Addison sa for siden:

..og garantert flere enn jeg kom på i farten her, jeg er jo over på messingsiden selv. :knegg:


#41

Pøblis sa for siden:

Pøbelprinsessen har nå vært i kontakt med to gode korps i Oslo/omegn - og blitt avvist hos begge lenge før hun har fått sjans til å vise seg frem/prøvespille. :(

Tar gjerne imot noen konkrete tips - gjerne til noen som ikke avviser før prøvespill, for nå er hun litt deppa og tror ikke hun vil finne noen som vil ha henne.

Hun kjenner mange i gode korps, men de er spredt rundt i landet.


#42

Fersken sa for siden:

Er det så vanlig med prøvespill i korps altså?
Vi må av og av til avvise folk som lyst å prøve seg hos oss fordi vi allerede har for mange i aktuell instrumentgruppe, men aldri fordi vi ikke tror de er gode nok. Det kan bli litt mange med f. eks 12 trompeter/kornetter i et korps med 50-60 aktive.


#43

Pøblis sa for siden:

Nei, jeg aner ikke om det er vanlig med prøvespill. :vetikke: Jeg er jo korsanger, så vi må vanligvis prøvesynge, men jeg vet ikke hva som er vanlig i korps . Hun spiller fløyte, og det gjør mange andre også - så det er sikkert fordi de har nok fløytister. Men hun blir litt deppa, da, og tenker nok at de tenker at hun ikke er god nok - selv om hun ikke har noe grunnlag for å tenke det.

Jeg har sagt at hun må kontakte dirigenten hun hadde på folkehøyskolen og evt fløytelærerne sine og be dem om tips/råd og evt referanser.


#44

Katta sa for siden:

Av en eller annen grunn er det ganske mange fløyter som spiller som voksne ja. Prøvespill er vanlig i elitekorps, men for å få prøvespille må de jo ha et behov. Så finnes det jo endel korps som ikke er fullt så elite, men som fortsatt er gode nok til at det er gøy også for de som er skikkelig flinke. Og det er ikke helt uvanlig å bytte fra ett korps til et annet heller, det kan vise seg å være enklere å få kontakter når hun allerede er med et sted. Det blir litt som å søke jobb - være litt mindre kresen, sende mange mailer og begynne et sted tror jeg.


#45

Fersken sa for siden:

Det er jo egentlig bare å se på resultatlisten for årets NM plukke ut noen som er i nærheten. Det er et bra nivå på 1. divisjon og til dels 2. divisjon også. Noen av korpsene er rene student- og/eller prosjektkorps, de kan det være greit å styre unna vil jeg tro.
musikkorps.no/wp-content/uploads/2023/03/Resultatliste-NM-janitsjar-2023-1.pdf
Det finnes jo en haug med korps som ikke deltar i NM, men vil tro de fleste gode deltar.


#46

millact sa for siden:

En gymnasvenninne begynte i Oppsal (kan sjekke om det var det) og stortrives! Tror de spiller samme instrument.


#47

Syrinx sa for siden:

Som det seiast tidlegare her, det er godt nivå i alle dei øvste divisjonane, så det kan vere like kjekt der som i elitekorpsa.

I 2. divisjon spelar mellom andre Bjølsen ungdomskorps. Dei har eit fyrverkeri av ein dirigent, Maria Nygård Molund. Eg ville sett på dei som eit aktuelt alternativ.


#48

Pøblis sa for siden:

Takk for mange supre tips - jeg skal videreformidle til den litt nedstemte fløytisten min.

:blomster:


#49

Snippa sa for siden:

Jeg kjenner ingen fløytister som har blitt avvist av Kolbotn. Er det for langt unna?

Jeg kunne tenkt meg et konsertorkester/korps på et lavere nivå. Spiller i et korps nå som deltar litt lenger ned i divisjonene i NM, og nivået er helt ok for meg. Men jeg virkelig hater marsjering og 17. mai... Vi spiller i tillegg i mange tog. Jeg begynte også å spille igjen etter drøye 20 års avbrekk. Burde absolutt gidde å øve, men det blir med tanken.


#50

Syrinx sa for siden:

Enig, konsertkorps er å foretrekke. Eg har samme marsjeringshatet som det du har og nettopp denne marsjeringa er med på å bremse meg i å byrje spele igjen.


#51

meisje sa for siden:

Har dere vurdert Stabekk janitsjar ? Vet om flere som tar overgang dit etter ABUK, sånn at hun kan møte gamle kjente kanskje? Regner med at hun har spilte ABUK selv.


#52

Fersken sa for siden:

I går gikk den årlige konkurransen for janitsjarkorps i vest av stabelen. Det er bare korps i Rogaland og "Hordaland" som deltar i praksis. Og vi vant! :jippi: I fjor var en real nedtur etter en begredelig opptreden, så dette gjorde godt.


#53

Elise sa for siden:

Grattis! :heia: :heia:


#54

Syrinx sa for siden:

Gratulerer med seier, Fersken. Det er kjekt når arbeidet ein har lagt ned gir resultat.


#55

IOA sa for siden:

Gratulerer Fersken!

Her er det opplading til julekonsert på lørdag. Jeg er spent på om jeg klarer å gjennomføre uten å hulkegråte. Aspirantene fra skolekorpset mitt er Luciaer, så jeg har vært med å organisere det de siste sju årene. De skal gå i år også, og jeg kjenner dem godt nok til å vite at de kommer til å være SÅ fine!

I fjor var jeg på sykehuset med eldste på denne konserten. I år spiller vi begge to sammen, og minstemann også. Det er hulkegrunn i seg selv. I tillegg er det jul, mannlig operasanger og Tenn lys… Jeg kommer til å slite så kraftig!


#56

Katta sa for siden:

(Gratulerer til Fersken, gøy!)

Det der må være tidenes julekonsert for deg ja! Satser på at du greier det uten hulkegråt, men om det renner litt tårer er det helt innafor. De fleste vil henge det på de små luciaene. Veldig upraktisk å gråte når man spiller, men fullt forståelig.

Vi hadde konsert igår og idag. Ikke veldig mye publikum, men de var med så det holdt. Veldig artig! Nå er det inn i juleprogram for vår del også, det er en tradisjonell julekonsert 4. juledag der det er ulike aktører fra nærmiljøet til der korpset har adresse. Det bruker å være veldig fint med fullstappet lokale og fin stemning…. Men så har jeg litt lyst til noe annet den dagen. Det kræsjer kronisk med julejazz her i byen.


#57

Pøblis sa for siden:

Gratulerer, Fersken! Så gøy!

Jeg strever big time med julekonserten til det gamle korpset vårt. Stappfull kirke, kjentfolk overalt, og hele prosessen man har vært vitne til - fra første gang aspirantene spilte sammen, til de ble flinke musikere som leverer så til de grader.

:rørt: :hylgrine:

I år skal jeg gå sammen med pøbelprinsessen - det blir stor stas. Og gøy for henne også - de to siste årene har hun vært på folkehøyskole så dette blir første gang hun er publikum på denne konserten som hun spilte 10 år selv.


#58

Fersken sa for siden:

Vi har kuttet ut julekonserter og har heller en stor nyttårskonsert. Det er delte meninger om det, men det minsker stresset betraktelig for mange av oss før jul. Da er det gøyere med konsert i stort og fint lokale som passer til et janitsjarkorps på 60 mann.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.