Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tråden for oss som spiller i korps

#1

IOA sa for siden:

Jeg vet jo at det er flere musikanter her. Selv redebuterte jeg i et av byens voksenkorps nå i august, 24 år etter at jeg gikk ut av skolemusikken. Det er overraskende gøy! Nå skal vi snart spille konsert, og jeg har oppdaget øvingsgleden igjen, så nå øver jeg opp mot en time de dagene jeg rekker. Og koser meg med å kjenne på framgang og mestring. Har en venninne som også redebuterte samtidig, så vi drar hverandre opp og fram på omgang.

Korpset jeg spiller i, er et korps som liker å spille konserter med kjent musikk og gode solister. Til helga spiller vi med Maria Haukås Mittet og Knut Anders Sørum. Ikke noen konkurranser, og heller ikke krevende marsjering. Midt i blinken for meg!

Og det aller hyggeligste er at minstemann også har hivd seg med. De er ca 15 ungdommer som er med, så det er supert både musikalsk og sosialt. (Det kjipe er at eksen det ble slutt med for en måned siden også er der. Men med over 70 musikanter trenger jeg ikke å forholde meg så mye til ham, heldigvis.)

Hva med dere andre? Fortell, fortell!


#2

Elise sa for siden:

Jeg spiller i nabobyen, og var på konsert med (blant annet) dere for en måneds tid siden. God lyd fra dere, masse liv og dynamikk (som vi sliter spesielt med), og jeg kjenner en del av de som spiller der.

Jeg begynte igjen for ca ti år siden, etter å ha hatt pause fra jeg var ferdig i skolekorpset. Jeg koser meg hver eneste uke på øvelse, og vi drar på utelandstur/festival nesten hvert år. Deilig å ha en givende hobby. :jupp:


#3

IOA sa for siden:

Kult! Ja, den konserten der var faktisk min første som ordentlig medlem (utenom prosjektkonserten i august). Hvis jeg gjetter riktig, er det i hvert fall en av slagverkerne som spiller begge steder, sånn delvis i hvert fall? Hva spiller du?


#4

Palmen sa for siden:

Jeg har lyst til å starte igjen….


#5

IOA sa for siden:

Det anbefales! Jeg har ikke hatt mulighet før nå pga barna, men jeg koser meg skikkelig, og har blitt veldig godt tatt imot. Anbefaler å begynne sammen med en annen hvis du kan. Hun som begynte samtidig med meg motiverer meg når jeg syns det er vanskelig, og motsatt. Hadde ikke vært det samme uten henne!

#6

Blånn sa for siden:

Jeg startet opp igjen i fjor høst. Det er kjempegøy og krevende. Burde øve mer, da.


#7

Palmen sa for siden:

Hvor er det du spiller, Blånn? Send på dm om det blir for åpent?


#8

Blånn sa for siden:

Jeg prøver å spille i SUK.


#9

Fersken sa for siden:

Jeg har spilt nesten sammenhengende i 40 år og begynner å bli lei. :knegg:
Var noen år uten korps da jeg studerte og hatt litt permisjoner da jeg fikk barna. Nå er ikke jeg sånn kjempeivrig og øver nesten ikke selv. Spiller mest på erfaring og godt samspill innad i instrumentgruppen min.
Det er kjekt på øvelsene og på konsertene når jeg først har kommet meg dit, men sliter med motivasjon og synes det er et ork å komme dit.


#10

Elise sa for siden:

Jeg spiller ikke i et av korpsene som spilte den kvelden, men kjenner folk i alle sammen omtrent. Jeg spiller slagverk sammen med en av deres slagverkere. :jupp:


#11

Addison sa for siden:

Full rulle denne uken med oppkjøring til konkurranse til helgen i Stavanger. Kjempegøy og veldig slitsomt noen ganger, denne uken er en sånn uke. Men når helgen kommer og scenen er vår, da skjønner man hvorfor man orker! :elsker: Spiller med to korps i samme divisjon, har vel ikke mer stress enn man lager selv. :gal:


#12

Gri sa for siden:

Eg har begynt på att i korps no i haust. Har hatt pause i 18 år. Mange har vore på meg om å bli med i mange år, men der har ikkje blitt noko av. Men no var det min eigen snart 14-åring som har begynt i vaksenkorpset som ville ha meg med. Etter litt betenkningstid konkluderte eg med at når tenåringen din vil ha deg med, ja, då vert du med. Og jammen er det jo kjekt. Verten pust, fingrar eller hovud heng 100% med no i starten, men det ligg inni der, og kjem meir og meir fram. Eg er dårleg på å øve heime da…


#13

IOA sa for siden:

Samme som meg det da! Det er overraskende hva man tror man kan, som ikke fungerer på samme måte når teori og praksis ikke klaffer helt.

Min tenåring vil helst ikke vedkjenne seg meg, men det gjelder generelt, og ikke bare i korpset. :knegg: Jeg syns det er kjempegøy at vi kan ha en hobby felles på den måten.


#14

Palmen sa for siden:

Jeg skal på første øvelse i kveld


#15

IOA sa for siden:

Oi, så gøy! Skikkelig tøff, er du!


#16

Addison sa for siden:

Så gøy Palmen, hvor? PM gjerne hvis du ikke vil oute. :hyper:


#17

Primrose sa for siden:

Jeg spiller også i korps. Ikke noen konkurranser, men lokale konserter. Høy gjennomsnittsalder. :knegg:


#18

Darth sa for siden:

Jeg spiller også i korps, begynte igjen etter 25 års pause for en håndfull år siden. Koser meg veldig med det. Er ikke den flinkeste til å øve hjemme, men møter flittig på øvingene.


#19

Syrinx sa for siden:

Eg elskar å følge med i denne tråden. Håpet er å bli aktiv igjen, men her er ingen reine konsertkorps i området så eg som "hatar" å marsjere slit litt. Kunne godt spelt NM/konkurranse heile året. :knegg:


#20

Katta sa for siden:

Og jeg spiller. Begynte på for noen år siden etter laaaang pause. Nå er tenåringen også med deler av tiden, og det er fint å kunne gjøre sammen med han.


#21

Palmen sa for siden:

Har vært på min første øvelse - og det gikk finfint! Ikke verdens høyeste nivå men moro å være i gang. :)


#22

Palmen sa for siden:

Kan noen plis merke seg at denne tråden altså var inspirasjon til å begynne å spille igjen. Ideen ble tent på mandag, nå har jeg vært på første øvelse. :knegg:


#23

Katta sa for siden:

Nivå betyr ingenting, gøy betyr alt! Lykke til med korpslivet videre !


#24

IOA sa for siden:

OH MY, så utrolig gøy! Tar glatt æren for det! :knegg: Hvor og hva spilte du? Kan ta det på prikk/PM hvis du ikke vil skrive her


#25

Blånn sa for siden:

Så gøy! Hvor endte du opp?


#26

IOA sa for siden:

I kveld skal jeg (JEG! og 70 andre da) spille mens Maria Haukaas Mittet skal synge! Det er så sjukt at jeg kommer til å bli skikkelig starstrucked. :knegg: Generalprøve i kveld, og så konserter i morgen og lørdag.



#28

Elise sa for siden:

Så utrolig koselig å lese! Jeg brukte mange år på å manne meg opp til å begynne igjen, synes det var en vanskelig terskel å trå over, men guri som jeg har kost meg. :hjerter:

Lykke til med stjernemøte i kveld, IOA! :glis:


#29

Palmen sa for siden:

Så gøy IOA! Lykke til!

Jeg skal spille første konsert på lørdag om en uke.


#30

Fersken sa for siden:

Gøy at så mange har begynt i korps igjen etter noen års pause! :hyper:

Vi har stadig nye medlemmer som ikke har spilt på både 5, 10 og 20 år. Det er alltid kjekt når noen plukker opp instrumentet igjen. :hjerter:


#31

Katta sa for siden:

Vi hadde quiz-konsert i kveld… første gang vi prøver noe sånt, så vi var spent. Men veldig koselig. Noen spørsmål knyttet opp mot musikken vi spilte, annet helt random. Og litt sosialt med kaffe, brus og kaker. Kan anbefales. ;)


#32

IOA sa for siden:

Jeg ble skikkelig satt ut (og skikkelig sliten!) av fire timers generalprøve i dag med Knut Anders Sørum, Maria Haukås Mittet og de 70 andre musikantene i korpset mitt. Skikkelig trøkk!

Lykke til på konsert på lørdag, Palmen!
Og Elise, vi treffes vel kanskje i en eller annen sammenheng, da må du hilse på! Jeg spiller euphonium.


#33

Elise sa for siden:

:jupp:

Lykke til med konsertene i helgen. Skulle gjerne hørt på, men er dessverre opptatt. Prøver å dra på lokale korpskonserter innimellom. :riktig:


#34

Primrose sa for siden:

Jeg brukte også flere år til å manne meg opp til å begynne igjen. Det første halvåret var heftig etter mange års pause, men nå går alt så meget bedre. Det eneste jeg savner i mitt korps er mer sosiale ting. Mange er venner utenfor korpset også, men å komme inn som helt ny uten å kjenne noen har vært litt ensomt rett og slett.


#35

Appelsin sa for siden:

Jeg spiller ikke, men strømmer i dag, siden 04eren er med (SBB). Lurer på om jeg ser noen kjente FP-ere i løpet av dagen? :blafre:


#36

Fersken sa for siden:

Wow, har hun fått være med SBB? På fast basis? Skyhøyt nivå der altså.


#37

Appelsin sa for siden:

De har ikke kastet henne ut ennå, i hvert fall :lol:
Men ja, høyt nivå og en utrolig mulighet for henne. Nå treffer hun hele gjengen hjemmefra i løpet av helga også, så tipper hun koser seg :hjerter: :elsker:


#38

Pøblis sa for siden:

Pøbelprinsessen bor hjemme på sentralt østland igjen og er på let etter et korps. Hun er god, spiller på høyt nivå, ønsker primært konsert-korps, er ikke så glad i å marsjere. Er det noen av dere som har tips, eller som selv spiller i et slikt korps og gjerne skulle hatt med en dyktig fløytist? Hun savner veldig korps og har abstinenser, og i første forsøket hennes ble hun avvist før hun fikk mulighet til å vise seg frem/prøvespille.


#39

Addison sa for siden:

Jeg spilte med to korps, dog i 1. divisjon. :nikker: Fikk ikke hørt så mange av dem jeg ville, men mitt gamle korps fikk jeg heldigvis hørt (EBML), der spiller nå min bror og to av hans ungdommer. Dem jeg spilte med på tidlig 90-tall i det korpset spiller nå i et "seniorkorps" (i Elitediv.!) artig å se at folk holder koken fortsatt. :elsker:

Pøblis: Hørte nå at NMHs korps skal spille et stykke i NM Janitsjar som krever større besetning enn de har til vanlig, kanskje hun skal sjekke der? Hun kjenner kanskje noen der? Ellers er det jo Lillestrøm, Vestre Aker, Opus82, Kolbotn, Nittedal-Hakadal, Lørenskog, alle disse er mer konsert enn marsjering, selv om mange av dem nok er i ilden på 17. mai.


#40

Addison sa for siden:

..og garantert flere enn jeg kom på i farten her, jeg er jo over på messingsiden selv. :knegg:


#41

Pøblis sa for siden:

Pøbelprinsessen har nå vært i kontakt med to gode korps i Oslo/omegn - og blitt avvist hos begge lenge før hun har fått sjans til å vise seg frem/prøvespille. :(

Tar gjerne imot noen konkrete tips - gjerne til noen som ikke avviser før prøvespill, for nå er hun litt deppa og tror ikke hun vil finne noen som vil ha henne.

Hun kjenner mange i gode korps, men de er spredt rundt i landet.


#42

Fersken sa for siden:

Er det så vanlig med prøvespill i korps altså?
Vi må av og av til avvise folk som lyst å prøve seg hos oss fordi vi allerede har for mange i aktuell instrumentgruppe, men aldri fordi vi ikke tror de er gode nok. Det kan bli litt mange med f. eks 12 trompeter/kornetter i et korps med 50-60 aktive.


#43

Pøblis sa for siden:

Nei, jeg aner ikke om det er vanlig med prøvespill. :vetikke: Jeg er jo korsanger, så vi må vanligvis prøvesynge, men jeg vet ikke hva som er vanlig i korps . Hun spiller fløyte, og det gjør mange andre også - så det er sikkert fordi de har nok fløytister. Men hun blir litt deppa, da, og tenker nok at de tenker at hun ikke er god nok - selv om hun ikke har noe grunnlag for å tenke det.

Jeg har sagt at hun må kontakte dirigenten hun hadde på folkehøyskolen og evt fløytelærerne sine og be dem om tips/råd og evt referanser.


#44

Katta sa for siden:

Av en eller annen grunn er det ganske mange fløyter som spiller som voksne ja. Prøvespill er vanlig i elitekorps, men for å få prøvespille må de jo ha et behov. Så finnes det jo endel korps som ikke er fullt så elite, men som fortsatt er gode nok til at det er gøy også for de som er skikkelig flinke. Og det er ikke helt uvanlig å bytte fra ett korps til et annet heller, det kan vise seg å være enklere å få kontakter når hun allerede er med et sted. Det blir litt som å søke jobb - være litt mindre kresen, sende mange mailer og begynne et sted tror jeg.


#45

Fersken sa for siden:

Det er jo egentlig bare å se på resultatlisten for årets NM plukke ut noen som er i nærheten. Det er et bra nivå på 1. divisjon og til dels 2. divisjon også. Noen av korpsene er rene student- og/eller prosjektkorps, de kan det være greit å styre unna vil jeg tro.
musikkorps.no/wp-content/uploads/2023/03/Resultatliste-NM-janitsjar-2023-1.pdf
Det finnes jo en haug med korps som ikke deltar i NM, men vil tro de fleste gode deltar.


#46

millact sa for siden:

En gymnasvenninne begynte i Oppsal (kan sjekke om det var det) og stortrives! Tror de spiller samme instrument.


#47

Syrinx sa for siden:

Som det seiast tidlegare her, det er godt nivå i alle dei øvste divisjonane, så det kan vere like kjekt der som i elitekorpsa.

I 2. divisjon spelar mellom andre Bjølsen ungdomskorps. Dei har eit fyrverkeri av ein dirigent, Maria Nygård Molund. Eg ville sett på dei som eit aktuelt alternativ.


#48

Pøblis sa for siden:

Takk for mange supre tips - jeg skal videreformidle til den litt nedstemte fløytisten min.

:blomster:


#49

Snippa sa for siden:

Jeg kjenner ingen fløytister som har blitt avvist av Kolbotn. Er det for langt unna?

Jeg kunne tenkt meg et konsertorkester/korps på et lavere nivå. Spiller i et korps nå som deltar litt lenger ned i divisjonene i NM, og nivået er helt ok for meg. Men jeg virkelig hater marsjering og 17. mai... Vi spiller i tillegg i mange tog. Jeg begynte også å spille igjen etter drøye 20 års avbrekk. Burde absolutt gidde å øve, men det blir med tanken.


#50

Syrinx sa for siden:

Enig, konsertkorps er å foretrekke. Eg har samme marsjeringshatet som det du har og nettopp denne marsjeringa er med på å bremse meg i å byrje spele igjen.


#51

meisje sa for siden:

Har dere vurdert Stabekk janitsjar ? Vet om flere som tar overgang dit etter ABUK, sånn at hun kan møte gamle kjente kanskje? Regner med at hun har spilte ABUK selv.


#52

Fersken sa for siden:

I går gikk den årlige konkurransen for janitsjarkorps i vest av stabelen. Det er bare korps i Rogaland og "Hordaland" som deltar i praksis. Og vi vant! :jippi: I fjor var en real nedtur etter en begredelig opptreden, så dette gjorde godt.


#53

Elise sa for siden:

Grattis! :heia: :heia:


#54

Syrinx sa for siden:

Gratulerer med seier, Fersken. Det er kjekt når arbeidet ein har lagt ned gir resultat.


#55

IOA sa for siden:

Gratulerer Fersken!

Her er det opplading til julekonsert på lørdag. Jeg er spent på om jeg klarer å gjennomføre uten å hulkegråte. Aspirantene fra skolekorpset mitt er Luciaer, så jeg har vært med å organisere det de siste sju årene. De skal gå i år også, og jeg kjenner dem godt nok til å vite at de kommer til å være SÅ fine!

I fjor var jeg på sykehuset med eldste på denne konserten. I år spiller vi begge to sammen, og minstemann også. Det er hulkegrunn i seg selv. I tillegg er det jul, mannlig operasanger og Tenn lys… Jeg kommer til å slite så kraftig!


#56

Katta sa for siden:

(Gratulerer til Fersken, gøy!)

Det der må være tidenes julekonsert for deg ja! Satser på at du greier det uten hulkegråt, men om det renner litt tårer er det helt innafor. De fleste vil henge det på de små luciaene. Veldig upraktisk å gråte når man spiller, men fullt forståelig.

Vi hadde konsert igår og idag. Ikke veldig mye publikum, men de var med så det holdt. Veldig artig! Nå er det inn i juleprogram for vår del også, det er en tradisjonell julekonsert 4. juledag der det er ulike aktører fra nærmiljøet til der korpset har adresse. Det bruker å være veldig fint med fullstappet lokale og fin stemning…. Men så har jeg litt lyst til noe annet den dagen. Det kræsjer kronisk med julejazz her i byen.


#57

Pøblis sa for siden:

Gratulerer, Fersken! Så gøy!

Jeg strever big time med julekonserten til det gamle korpset vårt. Stappfull kirke, kjentfolk overalt, og hele prosessen man har vært vitne til - fra første gang aspirantene spilte sammen, til de ble flinke musikere som leverer så til de grader.

:rørt: :hylgrine:

I år skal jeg gå sammen med pøbelprinsessen - det blir stor stas. Og gøy for henne også - de to siste årene har hun vært på folkehøyskole så dette blir første gang hun er publikum på denne konserten som hun spilte 10 år selv.


#58

Fersken sa for siden:

Vi har kuttet ut julekonserter og har heller en stor nyttårskonsert. Det er delte meninger om det, men det minsker stresset betraktelig for mange av oss før jul. Da er det gøyere med konsert i stort og fint lokale som passer til et janitsjarkorps på 60 mann.


#59

IOA sa for siden:

I går hadde skolemusikken grøtfest og juleavslutning, og en gjeng foreldre overrasket barna med å spille en minikonsert (virkelig mini, bare to sanger!). Så moro! Noen av oss spiller til vanlig, men flere har ikke spilt på mange år, men fikk låne instrumenter og noter. På tirsdag hadde vi en kjapp øvelse, og så var det konsert i går. Ungene syns det var gøy også, og særlig en liten aspirant kunne ikke sitte nært nok pappaen som satt bak trommesettet. :hjerter:

Og så kom det en mamma med stjerner i øynene og ville låne seg en saksofon og kanskje bli med neste gang.

Nå er det juleferie, men oppstart tirsdag 2. januar og jobbing mot neste store konsert i starten av mars. Gleder meg!


#60

Elise sa for siden:

Så koselig! :hjerter:


#61

Bloppy sa for siden:

Vi pleier å ha en «stemningskonsert» i kirken i november vi. Så blir det ikke så mye for musikanter og publikum sånn rett før jul. Samtidig så er vi ikke bundet opp til å spille bare julemusikk. Pleier å være fult hus og veldig fine tilbakemeldinger.

For noen år siden var minstemann min med som solist på trompet. Han sto foran hele korpset og spilte solo på «Jul, jul strålande jul». Jeg hadde ikke sjans til å holde tårene tilbake altså. :rørt:


#62

IOA sa for siden:

Det er deilig med tidlig juleferie, ja! Og skjønner godt du ble både stolt og rørt. :hjerter:


#63

Syrinx sa for siden:

I dag har eg øvd. Eg har knappe tre veker på meg til å få anstendig nok klang til å spele konsert. Jøje mi tid. Eg vart spurt om å bli med på eit prosjekt med kor, orgel og blåsegruppe. Inga stor fløyterekke å gøyme seg i, eg må stå på eigne bein. Skummelt, men mest stas. Eit lite steg på vegen mot å kome seg i gang med speling, og på sikt korpskvardag.


#64

Sweetie sa for siden:

Så kult, Syrinx! Masse lykke til med øving fremover og ikke minst konsert! Det er bra å ha et skikkelig mål som gir litt puff til å øve. Vi har startet NM-oppkjøring… men det er så lenge til!


#65

Syrinx sa for siden:

NM er det kjekkaste! Eg gler meg til eg blir frisk nok til å kunne vere med på det.


#66

Palmen sa for siden:

:heia: så stas!
Jeg skal på første øvelse i 2024 i morra. Vi skal ha musikaler som tema i vår, det gleder jeg meg til.


#67

Syrinx sa for siden:

Musikalmusikk = god stemning. :hjerter:


#68

Palmen sa for siden:

Helt klart! :hjerter:


#69

Snippa sa for siden:

Øve, ja. Jeg vurderer å omskolere meg til noe jeg kan spille sittende i sofaen... Burde få lagt inn litt øving her og der i NM-oppkjøringa. Hadde første bladspilling av stykket forrige uke.


#70

Elise sa for siden:

Vi spilte årets største konsert i helgen, publikumsrekord for vår del og flink solist. Vi blir flinkere og flinkere og får mye skryt av våre faste tilhørere. Da er det gøy. :glis:


#71

Fersken sa for siden:

Vi skal ha konsert til helgen og så er det NM-oppkjøring for fullt.


#72

IOA sa for siden:

Så gøy! Og så bra! Jeg har funnet ut at å øve litt hver dag, de dagene jeg ikke har full ettermiddag, funker best for meg.

I går var det korpsøvelse, vi øver fram mot stor konsert 2. mars, med stykker fra ulike deler av verden. "På reisefot" heter konserten. Så er det påskekonsert i kirken 21. mars, før marsjsesongen i mai. Da har vi flere spilleoppdrag i tillegg til 1. og 17. mai, så det blir hektisk. Så ikke noe NM på oss. Lykke til med oppkjøringen dere som skal dit!

Til høsten skal vi være med å sette opp musikal også, en nyskrevet musikal med lokalhistorie fra 1200-tallet. Det blir en koko travel høst også, men det er gøy. Det går jo ikke an å holde på sånn uten at det er moro. :D

Korpset vårt er forresten mellom 70 og 80 personer nå, med god dekning på nesten alle instrumenter. Fløytegruppa er feks 10, klarinettene 15 og 6 tubaer. Vi har faktisk inntaksstopp nå, i hvert fall i slagverket, fordi det blir for mange og for lite å gjøre. Ekstra gøy er det at ca 20 prosent av medlemmene er under 20 år, da blir det et stort ungdomsmiljø, og de blir kjent på tvers av skolekorpsene. Vi merker godt at de ungdommene (inkl junior) i skolekorpset "mitt" har vokst enormt på å være med. De tar masse ansvar og hiver seg over alle utfordringer med stor entusiasme. :D


#73

IOA sa for siden:

Jeg fikk ikke vært der selv, men hørte at konserten var veldig bra! Fine bilder på kulturhusets side også, så jeg på Facebook. Vel blåst!


#74

Primrose sa for siden:

Vi har fått nye noter som skal brukes til vårkonsert og det er så gøy. Jeg er alltid mest motivert for å øve når notene er ferske, heller enn når detaljene må finpusses. :sparke:

IOA: Wow, det var mange. Her i bøgda-korpset er vi knapt 30 og veldig sårbare i de fleste instrumentgrupper.

Sånn apropo det: tips til rekruttering?


#75

Syrinx sa for siden:

Veldig kjekt å lese om ulike prosjekt rundt om.


#76

Primrose sa for siden:

Enig. Får inspirasjon til tema for egne konserter.

Hvis noen har tips til korps som har gode facebooksider så send meg gjerne en prikk eller PM (prikketigging er vel SÅ 2010 :knegg: ). Jeg er ute etter inspirasjon til å bygge opp egen side.


#77

IOA sa for siden:

Skal ikke si at det var avgjørende for alle, men for mange både voksne og ungdommer i mitt korps er Sensommerkonserten. Alle skolekorpsmusikanter fra 14 år og oppover inviteres med en uke i august. Noen ganger er det siste uka i sommerferien, andre ganger første skoleuke. Det en intensiv uke med øvelse mandag, tirsdag og torsdag, og øvelse på søndag formiddag og lydprøver og konsert søndag kveld i en stor park i byen. Det er proffe sangsolister og alltid stappfullt. Alle notene deles ut på mandagen (men jeg tror det er litt gjenbruk fra tidligere altså). Det er helt uforpliktende og gratis, og man binder seg ikke noe mer enn til den ene uka.

I år tror jeg det var 20 stykker som var med utenom de faste i korpset, og ca 15 har fortsatt. Blant annet meg og junior. Mange av de 15 er skolekorpsmusikanter som gjerne er med en periode før de drar ut i verden når de er ferdige med videregående. Men vi er faktisk tre foreldre som har hivd oss med også.

Til julekonserten var det også noen ekstra som var med. Da binder man seg til tre øvelser (tror jeg det var) + konserten. Veldig greit! Og selv om man kanskje ikke kan være med hver gang hele tiden, så er det gøy å være med når man kan. Fint miljø også, og god stemning.




#80

Primrose sa for siden:

Siden det er flere her som har vært med i voksenkorps i mange år så kanskje dere kan hjelpe meg: Hvordan får dere inntekter? Dugnader? Loddsalg? Fortell meg om stort og smått, kanskje jeg ser noe hvor vi kan hente noen ekstra kroner.


#81

Fersken sa for siden:

Vi har en stor dugnad som gir oss god inntekt annen hvert år, medlemskontingenten (har mange medlemmer), spilleinntekter og ikke minst forskjellige tilskuddsordninger både kommunalt og regionalt. Og så er vi flinke til å søke momskompensasjon og VO-midler.

Nå betaler medlemmene mesteparten selv om vi er på (lengre) turer. F.eks til NM Janitsjar neste helg, så betaler medlemmene reise og opphold selv.


#82

Bluen sa for siden:

Vi har medlemskontingent (som jeg tror er ganske høy), og så tjener korpset en del på mindre spillejobber av typen juletrefester. De tar også på seg dugnader som å sitte vakt i diverse lokaler, flyttejobber etc. Konserter med betaling drar også litt penger, inkl. salg av akohol. Men uansett må vi betale turer og sånt selv.

(Ja, jeg har begynt i korps igjen - for rundt femte gang på åtte år. :knegg: )


#83

Elise sa for siden:

Støtteordninger er ikke bare bare for voksenkorps, fordi kriteriene på så mange ordninger er at det må være for barn og unge. Men vi fikk i fjor en god slump fra sparebank stiftelsen dnb. Vi søker på mye, og det hender det går inn. Har også ganske stor egenbetaling på turer og sånn. Konserter går sjelden i pluss, bortsett fra når vi blir leid inn til oppdrag, f.eks 1.mai, 17.mai, oktoberfest, mm.


#84

IOA sa for siden:

Jeg har akkurat vært på årsmøte. :knegg: Vi får fra støtteordninger, sponsorprogram, spilleoppdrag, konserter og kontingenter.


#85

Addison sa for siden:

Medlemskontingent (samt egenbetaling på turer, konkurranser etc), spilleoppdrag, egenarrangert festival, to runder årlig med salg av toalett- og kjøkkenpapir.


#86

Syrinx sa for siden:

Lukke til med NM-innspurten den komande veka, alle som det gjeld. Heldiggrisar!


#87

IOA sa for siden:

Da er vel marsjsesongen i gang for flere av oss? Mitt korps marsjerer mye, men bare på oppdrag. De øver ikke på å marsjere. For meg som sklei inn på et bananskall i august etter 24 års pause er det litt av et prosjekt å gå og spille samtidig. :neglebit: Legg til at resten av gruppa mi er over 65 år, og egentlig for gamle til å gå i gata. Men det går vel. Selv om det ikke var pga marsjeringa jeg plukket opp instrumentet igjen.

Forrige øvelse fikk vi utdelt 10(!) marsjer som vi spilte oss gjennom, så nå skal vi i hvert fall ha litt å velge i. Men med 6 spilleoppdrag i mai og begynnelsen av juni, så er jo det greit.

Hva har dere andre i marsjmappa? Vi har en dirigent som skriver mye selv, men noen klassikere er det jo. Feks Gammel jegermarsj, Norsk turnermarsj, Telemark Bataljon (skrevet av dirigenten selv ;)) og Army of the Nile.


#88

Fersken sa for siden:

Vi marsjerer heldigvis kun på 17. mai og har ikke fått marsjerer enda. Men det bruker å inneholde Norge i rødt, hvitt og blått og Gammel jegermarsj.


#89

Elise sa for siden:

Jeg tror vi skal spille alt for Norge, den norske løve og gammel jegermarsj i år, pluss en lokal marsj med bysangen i. :hjerter:

Jeg må jo si at jeg fint kunne klart meg i et korps som ikke hadde marsjert, men å marsjere med norske flagg vaiende, bunader rundt om og bjørk som har sprettet, det er noe magisk med det. :jupp:


#90

Primrose sa for siden:

Vi har så smått begynt på noen marsjer vi også, og noen går jo igjen. Army of the Nile, den norske løve, gammel jegermarsj, Norge i rødt hvitt og blått, norsk turnermarsj, alt for Norge, high society, Washington post og Holmenkollmarsj er i hvert fall i marsjheftet.



#92

Elise sa for siden:

Hvilke (hva slags) anledninger marsjerer dere annet enn første og søttende mai?


#93

Blånn sa for siden:

Diverse betalte oppdrag, korpsbattle, korpsstevne +++. I fjor spilte vi blant annet på åpningen av Tusenfryd og for en reiselivsmesse + cupfinalen på Ullevål.


#94

IOA sa for siden:

Moro med både tradisjonelle og mer spektakulære marsjmapper!

Vi har en egen utekonsert lørdag før 17. mai som innledes med marsjering, og tre betalte spilleoppdrag i tillegg til 1. og 17. mai.


#95

Darth sa for siden:

Vi er kanskje vel så mye et veterankorps etter hvert som et voksenkorps, eldste, fortsatt marsjerende, musikant hos oss er 83 år. Vi søker ingen offentlige midler. Det er uttalt, og vedtektsfestet tror jeg, at vi ikke skal søke midler som gjør at skolekorpsene i kommunen får mindre.

Vi betaler kontingent, den er ikke så høy, og den dekker vel sånn ca. dirigenten tror jeg. Øvingslokalet tror jeg er gratis (skole). Og så har vi ett og annet betalt oppdrag når noen feirer jubileer, åpninger av ditt og datt osv. og ønsker litt korpsmusikk. Og noen faste oppdrag i nærmiljøet for barneskolen og velforeninger, de tror jeg stort sett blir betalt med vin, som blir drukket på julebordet. Alle musikantene eier sitt eget instrument, vi har vel noen få låne-instrumenter, men de er gamle og ikke kjempegode og ingen bruker dem fast. Jeg bruker ett av dem på 17. mai, for mitt eget er for tungt å marsjere med (for meg).

Det er sikkert ingen bombe når jeg nå avslører at vi ikke deltar i NM. :knegg: Men det er mange gode musikanter i korpset altså, som fortsatt har gnisten og teken, men vi er nok best på litt jazz-aktig musikk, i den gaten der. Og marsjene kan vi utenat, det er stort sett det samme hvert år, vi fornyer oss med to nye i år, men jeg husker ikke hva de heter. Vi synger forresten også en del når vi marsjerer på 17. mai.


#96

Addison sa for siden:

Jeg pleier å gå i gaten med det lokale korpset, der min mann også er med fast, 1. og 17. mai. De som var rundt 70 musikanter på scenen på NM er sjelden mer enn 30 i gaten. Derfor hjelper jeg til på rekken.

Vi spiller bl.a.
Army of the Nile
Washington Post
Norge i rødt, hvitt og blått
Gammel Jegermarsj
Norsk Turnermarsj
Den norske løve
Kronprins Olavs honnørmarsj

Begge disse oppdragene er å regne som dugnadsarbeid, betalt sådan. Og et blodslit som ingen gleder seg til eller øver til. Men vi haler det da i land hvert år. :nemlig:


#97

Bluen sa for siden:

De samme spilte vi for 35-40 år siden - er nok et lokalt fenomen. :knegg:


#98

Fersken sa for siden:

De siste 5 er jevnlig i bruk her i sørvest også. :knegg:


#99

Pøblis sa for siden:

Hva er favorittmarsjen deres?

jeg elsker "King size". Særlig når det er mye grovmessing i rekkene.


#100

Snippa sa for siden:

Jeg tror ikke jeg liker noen marsjer... Veldig happy for å slippe 17. mai i år! Vi skal på graduation til et barn i Wales 18., så jeg har gyldig grunn.

Har dere spilling 8. mai? Vi begynte plutselig med det på dagtid i fjor. Men det er jo veldig vanskelig å få stilt med noe særlig til besetning når alle er på jobb.

Ellers har vi tradisjonell spilling 1. og 17. mai, og konserter 4. mai og 15. juni i tillegg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.