Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Karibien - Guadeloupe, Martinique, St Lucia og Dominica

#1

mamsen74 sa for siden:

Ferien er endelig bestemt!! Vi flyr til Guadeloupe i begynnelsen av februar og blir borte i en mnd. Satser på å ta ferje til de andre overnevnte øyer, men tar gjerne imot tips og råd. Noen som har vært der???


#2

Mikkeline sa for siden:

Har ikke vært der, men det høres ut som om dere har planlagt en spennende ferie!


#3

mamsen74 sa for siden:

Etter først å ha planlagt 3 mnd til Stillehavet (som vi fant ut ble litt lenge borte med to små) og lurt på Cuba, har vi endelig bestemt oss. Vi tar to turer isteden for langturen slik at det blir Karibien i febr og Montenegro i mai.
JA, vi gleder oss !! :jupp:


#4

IOA sa for siden:

Jeg har ikke vært der, men har vært på Cuba i samme tidsperiode. Behagelig temperatur og greit vær. Høres spennende ut!


#5

Lykken sa for siden:

Ja, vi har vært på Guadeloupe. :) Men vi var der i juni, da var det egentlig regntid, men det plaget ikke oss, det var mer enn varmt nok og det kom bare noen få voldsomme skurer i løpet av 16 dager.
Det er en flott øy, det lønner seg å kunne fransk, lite med engelsk der. Hovedøya er "delt" i to av en havtunnel, og den ene delen har regnskog med fossefall og diverse turløyper som absolutt er verdt å få med seg. Den delen er selvfølgelig grønnest. Den andre delen, der de fleste hotellene og strendene er har fantastiske strender, kritthvite og flotte. Mange små idylliske landsbyer man kan besøke. Vi leide bil og kjørte mye rundt, og det er ikke så stort at man rekker mye i løpet av en dag. Hovedstaden er verdt et besøk og dere må absolutt ta en fergetur eller to til de små øyene utenfor Guadeloupe, Les Saintes og Marie Galante. Vi var på førstnevnte, en liten øy som er bilfri, så når man ankommer må man leie moped som de fleste gjør, eller gå rundt. Vi kjørte til en fantastisk, nesten folketom strand der det tuslet noen innpåslitne og sultne geiter rundt.
Guadeloupe er fransk og medlem av EU, det gir seg utslag i at det ikke er like fattig der som enkelte andre karibiske øyer som er frigjorte fra tidligere koloniherrer og det er forholdsvis trygt å bevege seg rundt, med forholdsregler på natterstid.
Ja, det var det jeg husket, det er 6,5 år siden vi var der. Bare spør. :riktig:


#6

mamsen74 sa for siden:

Takk for svar. Husker du hvor du bodde? Evt hvor på øya du anbefaler å bo? Fineste strender etc??


#7

Lykken sa for siden:

Jeg mener vi bodde utenfor Saint Francois i Basse-Terre-delen av øya og at nærmeste større nabolandsby het Saint Anne. Det tok (tror jeg) max en halvtime til hovedstaden og vi kjørte forbi den til den andre siden. Jeg tror fantastiske strender ligger på rekke og rad overalt på Basse-Terre, men husker spesielt en vi kjørte til gjennom Saint Anne og litt utenfor. Vi hadde en nydelig liten strand rett nedenfor hotellet med en flott restaurant rett på. Vi dro også på stranda på andre siden av landsbyen. Alt er kritthvitt, grønnturkist gjennomsikt vann og palmer.
Tror kanskje området med det fineste strendene heter Pointe de la Verdure.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.