Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bruker du serviett?

Tørker du deg ofte rundt munnen?

  • Ja
    56 stemmer
  • Nei
    18 stemmer
  • Tørkerull
    7 stemmer
#1

frukt sa for siden:

Litt rart spørsmål kanskje, men jeg lurer på om jeg er rar. 😄 Jeg MÅ ha tørkepapir eller serviett tilgjengelig nesten uansett hva jeg spiser, og tørker meg rundt munnen hele tiden. Jeg tror ikke jeg griser usedvanlig mye, jeg har bare en trang til å tørke meg. Hva med dere?


#2

Malama sa for siden:

Ja, vi har alltid servietter eller tørkerull på bordet. Om vi har servietter er det disse billige som er "pent brettet et lags tørkepapir", for sånne pene er jo umulig å tørke noe med, de er nærmest impregnert.

Alltid flere i familien som trenger i løpet av et måltid


#3

Syrinx sa for siden:

Ja, eg likar å ha serviett tilgjengelig. Brukar stort sett ikea sine. Grei pris, solide og gode.


#4

My sa for siden:

Nei, tørker bare hvis jeg søler, og det er stort sett på hendene (ved pizza, taco o.l.). Det er sjelden jeg trenger å tørke munnen, men kan få rennende nese ved sterk mat. Legger ofte på servietter likevel, når jeg dekker på, bare sånn til pynt. Selv på en vanlig hverdag. Serviettholderen/-kurven står alltid på bordet så det er fort gjort, så strengt tatt har vi alltid servietter tilgjengelig, selv om det ikke er noe jeg føler at jeg må. Det er nå engang der de befinner seg. Ofte er de helt urørt etter måltidet, da legger jeg dem bare tilbake.

Kan vel si at svaret på spørsmålet i trådtittelen er "ja", men svaret på det i pollen er "nei". Har alltid servietter, tørker fingrene ved behov, men tørker meg sjelden rundt munnen, for jeg søler ikke der.


#5

Ellisiv sa for siden:

Jeg også er sånn. Både på egne og andres vegne.

Grisete spising med mat i hele fleisen er det verste jeg vet, så sant man ikke er under 2 år. :)


#6

Lyppa sa for siden:

Ja, har alltid servietter på bordet og tørkepapir tilgjengelig når jeg spiser på jobb.


#7

Elise sa for siden:

Har stort sett alltid tilgjengelig en serviett eller tørkepapir når jeg spiser, har aldri tenkt over at det kanskje er litt mye. Hjemme har vi servietter på spisebordet til enhver tid, jeg synes tørkerull er litt for kjøkkenaktig, og vi spiser aldri på kjøkkenet. Vi bruker bare IKEA-servietter.

Vi er såpass sjuskete at det hender jeg og mannen bruker samme serviett, da. :knegg:


#8

nolo sa for siden:

Oh yes. Det går knapt et måltid uten at jeg bruker serviett.


#9

veobra sa for siden:

Tørkerullen bor på kjøkkenbordet. Nesten alle i familien bruker til niddag.


#10

Drømmedama sa for siden:

Papirservietter, hvis vi er tomme tar vi tørkerull. Til selskap eller en spesiell anledning har vi alltid tøyservietter.


#11

Timar sa for siden:

Nesten alltid serviett, fra IKEA, og mangler jeg det blir det tørkepapir.

Håpet er at minsten skal få innarbeidet tørking av munn og hender som rutine. Han kjenner nemlig ikke når han har sølt eller er klissete.


#12

Acino sa for siden:

Når ungene dekker på til middag eller helgefrokost så dekker de ett tørk tørkepapir til alle andre enn meg; jeg får to. :knegg: Foretrekker tørkepapir foran servietter men bruker servietter til pent. Søler ikke særlig mer enn andre men liker å få tørke både munn og eventuelt fingre underveis.


#13

liefje sa for siden:

Tøyservietter eller tørkerull!! Hvis det bare er mannen og jeg og ikke så grisete mat, blir tøyserviettene liggende på plassene våre et par dager. Elsker tøyservietter etter at jeg fant ut at de ikke må strykes!


#14

Palmen sa for siden:

Vi har alltid servietter på bordet. Og alle bruker de, store som små. Fatter ikke hvordan man kan la være.


#15

Palmen sa for siden:

Selv om jeg liker ikea sine servietter er det sjelden vi har de, jeg liker nemlig ikke å dra på ikea.

Stort sett har vi Nille-servietter (fine farger!) eller Unik i sesongens farger fra matbutikken. Kjøkkenrull har vi og bruker vi på kjøkkenet ved matlaging.


#16

Magica sa for siden:

Klarer ikke spise uten tørkerull eller serviett. Tørker hendene mer enn munnen. Ungen på 9 MÅ ha, hun klisser mye og trenger tørke munn.


#17

Blondie sa for siden:

Vi har stort sett bare servietter fremme ved selskap eller litt finere middager. Aldri til hverdags.


#18

Eia sa for siden:

Vi har det som Blondie.


#19

Inagh sa for siden:

Jeg er som deg, jeg bare må ha serviett eller tørkepaapir når jeg spiser.


#20

Myria sa for siden:

Jeg vil også ha en serviett tilgjengelig.


#21

Input sa for siden:

Vi har alltid tørkepapir og alle bruker det. Men servietter, sånne glatte, stive, synes jeg er provoserende ubrukelig. Jeg blir sint på ekte av dem. :knegg:


#22

Floksa sa for siden:

Ja. Har en kurv fra IKEA med vanlige hvite servietter i. (Slike som virker, ikke slike ubrukelige stive) Jeg er en gris og har gitt det videre til et barn. Brukes hvert måltid. Vi har tørkerull i dispenser også, men da må vi reise oss.


#23

Milfrid sa for siden:

Servietter eller tørkerull er alltid tilgjengelig, ja.


#24

Sissel sa for siden:

Dette. :)


#25

polarjenta sa for siden:

Vi bruker ikke servietter annet enn når vi har bursdag og inviterer til kake. Som oftest er det ingen som har brukt dem. Sånn til hverdags så er jo tørkepapir tilgjengelig, så om noen har behov så er det bare å hente.


#26

Tjorven sa for siden:

Vi har bare servietter tilgjengelig hvis vi har mat som spises med fingrene. Vi har ikke tørkerull.


#27

Divine sa for siden:

Jeg er en sånn som ber om serviett/tørkepapir om jeg er gjest et sted. Klarer meg ikke uten. Tørker ikke munnen så mye, men fingrene må jeg tørke hele tiden. Mulig jeg spiser på en litt grisete måte, hva vet jeg?


#28

Madicken sa for siden:

Vi bruker servietter kun ved litt "finere" anledninger, når vi har selskaper osv., men vi ender likevel opp med nesten daglig at noen må løpe og hente tørkerullen under måltidet, så vi burde sikkert brukt servietter på mer permanent basis. :knegg:


#29

Tallulah sa for siden:

Vi har alltid servietter til middag. Eller tørkerull i nøden. Jeg har begynt å tenke på miljøaspektet, servietter kan jo ikke resirkuleres. Til selskap har jeg ofte tekstilservietter, kanskje vi må begynne med det til hverdags også. :vetikke:


#30

Ruslebiffen sa for siden:

Alltid servietter, evt tørkerull om tomt, til måltider. Bruker IKEA sine enkle, halvdel stående i en kurv på / ved spisebordet. Bruker dem hovedsaklig til å tørke fingrene når det er behov for det, og det er ikke alle måltider vi har behov for det. Både mannen og jeg misliker sterkt at folk slikker av fingrene når det spises, og lett tilgjengelige servietter har også vært et virkemiddel for å lære ungene opp til at det gjør man bare ikke. :knegg:

Miljøaspektet tenker jeg også på, men kjenner jeg ikke orker helt tanken på den ekstra vasken som følger med tøyservietter til hverdags. Jeg er usikker på miljøgevinsten også, men hvis jeg ser et overbevisende miljø- og klimaregnskap så skal jeg vurdere det nærmere.


#31

Tallulah sa for siden:

Godt poeng. Servietter for meg er en slags symbol på at måltidet vi spiser sammen er noe litt ekstra. Det er ikke bare å gafle i seg, slikke på fingrene og bli ferdig liksom, for å sette det veldig på spissen. Vi gjør innsats for hverandre, og skal ha det hyggelig sammen.


#32

My sa for siden:

Litt samme her, liker å legge på (pene) servietter på tallerknene når jeg dekker på, hvis vi skal spise sammen. Også på hverdager.

Forresten overrasket over hvor mange som må tørke seg rundt munnen ofte i løpet av et måltid. Hvordan spiser dere egentlig? :knegg: Fingrene skjønner jeg jo bli grisete, når det er mat man spiser med fingrene, typisk slik som burgere, taco, pizza etc, eller brød med grisete pålegg. Og jeg synes heller ikke noe om at man slikker på fingrene under måltidet, så da bruker vi også servietter. Men rundt munnen? :undrer:


#33

Fluke sa for siden:

Ja! De flytter jo bare på sølet uten å tørke det opp.

Vi bruker alltid tørkerull, til alle måltid. Servietter til "fint", men da av den typen som virker.


#34

veobra sa for siden:

Mine besteforeldre hadde alltid serviett liggende i en personlig serviettring. De brukte som regel serviett i stoff, men også papir. Den ble ikke kastet eller lagt til vask hver dag, med mindre det ble grisete. Serviettringen med servietten lå klar til neste dag.



#36

frukt sa for siden:

Jeg kjenner ingen som tørker seg rundt munnen så mye som meg, men jeg er tydeligvis ikke så rar som jeg trodde. :humre:

Jeg har kjøpt tøyservietter på Ikea som jeg bruker til hverdags. Fungerer mye bedre enn papirservietter, og er nok mer miljøvennlig også.


#37

Skilpadda sa for siden:

Ja, bruker alltid serviett. Hjemme bruker vi vanligvis tøyservietter (som vi har hatt i mange år og som er veldig myke etter veldig mange gangers vask), og noen ganger hvite Ikea-servietter. Sånne stive, glatte orker jeg ikke.


#38

My sa for siden:

Tenkte på dette under middagen i dag. Har som sagt servietter tilgjengelig på bordet alltid, og brukte en i dag, for å tørke av fingre og gaffel, fordi håndtaket på gaffelen kom ned i sausen. Men fortsatt ingen behov for å tørke meg rundt munnen, og definitivt ikke ofte. Det gjorde heller ikke de jeg spiste sammen med, de tørket også bare fingrene.

Men ut fra denne tråden ser det ut til at det er jeg som er rar. :gruble: Kanskje jeg sitter med mat rundt munnen uten å vite det? :what: Eller misforstår jeg spørsmålet, gjelder det serviettbruk generelt? Jeg svarte altså på om jeg ofte tørker meg rundt munnen når jeg spiser. Det gjør jeg ikke, til nød en gang, etter at jeg er ferdig. Ikke mange ganger underveis. Har ikke tenkt over om andre gjør det, skal prøve å legge merke til det.


#39

Tallulah sa for siden:

Munner er jo designet litt ulikt, så det varierer sikkert på tørkebehovet. Også hvor godt man kjenner om man har noe der. Jeg syns jeg ofte får litt i munnviken som jeg liker å tørke vekk.


#40

Elise sa for siden:

My, poll og trådtittel har ulike spørsmål, mulig det er derfor svarene blir litt sånn. :vetikke:


#41

My sa for siden:

Kanskje jeg har en sølesikker munn. :knegg: Evt mat der uten å kjenne det. :sjokk: Nei altså, jeg tørker jo når jeg kjenner at jeg har noe rundt munnen, og gjerne en gang når jeg er ferdig å spise, men det skjer ikke mange ganger i løpet av et måltid nei. Som regel ikke det hele tatt. Kommer litt an på hva vi spiser også da.


#42

My sa for siden:

Ja, det var det jeg skrev i mitt første innlegg. Svaret er ja på spørsmålet i trådtittelen, men nei på det i pollen. Men de fleste har jo stemt ja i pollen, det var det jeg ble litt overrasket over. Så det er nok bare jeg som tørker meg uvanlig sjelden rundt munnen. Har rett og slett ikke behov for det så mange ganger underveis i måltidet. :vetikke:


#43

Malama sa for siden:

Jeg har ikke stemt, for til topic, ja. Til poll, nei.

Da ble det kræsj i hodet mitt.

Det er til fingrene jeg bruker det mest.


#44

Elise sa for siden:

Det jeg mest må tørke er når mann eller barn mister mat på bordet på vei fra kjele/panne til tallerken. Er det ikke mulig å holde tallerkenen litt nærmere, eller dytte øsa borti kanten først? :gal:


#45

My sa for siden:

Jeg har en egen evne til å legge bestikket slik at håndtaket kommer ned i sausen. :wacko: Så det er trolig til bestikket jeg bruker det mest. Og dermed også på fingrene, for det havner jo der.


#46

Fersken sa for siden:

Måtte svare nei på pollen, for verken sambo, ungene eller jeg har behov for å tørke oss rundt munnen særlig ofte.

Men vi har stort sett alltid papirservietter eller tørkerull i umiddelbar nærhet av spisebordet.


#47

Tallulah sa for siden:

Må innrømme at jeg ikke leste overskriften på selve pollen før jeg svarte. Tørker meg nok ikke ofte rundt munnen, men kanskje et par ganger i løpet av måltidet. Litt avhengig av type mat, selvfølgelig.

Så svarte egentlig mest på om vi legger fram servietter til middag. :knegg:


#48

My sa for siden:

Ja, jeg svarte etter å ha lest HI, der Frukt beskriver hvordan hun tørker seg rundt munnen "hele tiden", og oppfattet spørsmålet som at hun lurte på om andre har det på samme måten. Ikke om vi har servietter tilgjengelig. Men ble usikker på om jeg hadde oppfattet spørsmålet feil, siden så mange svarte ja. Men det kan jo hende det er helt vanlig, å ha en slik trang til å tørke munnen. Eller i det minste like vanlig som noe annet. Jeg har aldri tenkt over det før, må jeg innrømme.


#49

frukt sa for siden:

Har dere enda ikke lært å lese tankene mine? :skuffet:


#50

liefje sa for siden:

Tørker rund munnen ifm at jeg skal drikke av vinglass, men sånn til hverdags bruker jeg nok servietten mest til fingre.


#51

Palmen sa for siden:

Jeg svarte på spørsmålet i overskriften. Ish.


#52

Che sa for siden:

Det er flere ganger at servietten ikke er brukt enn at den er brukt. Søler jeg, har jeg naturligvis behov for å tørke - men ellers skjer det sjelden. Dekker ikke på med mindre vi har reker, fingermat eller gjester.


#53

Isolde sa for siden:

Vi har alltid en beholder med tørk stående. Liker ikke tørkerull, men disse arkene som man drar ut et og et, lik papirene på jobb. Brukes ikke hver gang vi spiser men står på bordet.

Hater glatte servietter.


#54

frukt sa for siden:

Jeg tørker meg rundt munnen mange ganger når jeg spiser nesten samme hva det er. Det er kanskje en sensorisk greie.


#55

Sweetie sa for siden:

Vi har alltid en kjøkkenrull stående på bordet. Hos svigers blir jeg småstressa over at det ikke er tørkepapir eller serviett tilgjengelig ved måltider, med mindre det er dekket til fint, så der har jeg begynt å hente dopapir før vi setter oss til bords. 😂


#56

Stompa sa for siden:

Klarer heller ikke å stemme. :humre:

Ja, jeg bruker serviett, som i at jeg har stående fast på bordet.
Nei, jeg tørker meg ikke rundt munnen ofte, som i at jeg gjør det hvis det trengs, men det er langt fra ved hvert måltid.


#57

Palmen sa for siden:

Diskuterte dette med ungene ved frokosten i dag. De bruker alltid serviett til å tørke fingrene og/eller munnen ved måltider og er så vant til det at de ber om serviett når de er borte. Uten at jeg tenker at de griser spesielt mye.


#58

millact sa for siden:

Dette.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.