Vi blir ikke så mange i år, bare 4 voksne og 4 barn. Jeg har lyst til å lage noe spennende, sprekt og festlig. Jeg vet bare ikke hva, og det er på dette punktet dere kommer inn i bildet. :fnis:
Noen av barna er kresne, andre er ikke kresne i det hele tatt, men jeg vil ikke ta mer hensyn til dem enn nødvendig.
Det eneste jeg har tenkt litt på å lage er noe jeg har hatt lyst til lenge, men aldri helt funnet anledning til, er en sprudlende gelé med bær og champagne (Mozell for ungene?). Jeg tror det er en eller annen tv-kokk som har gitt meg idéen.
Andre forslag? Spenstig forrett? Hovedrett? Jeg kan ikke stå i timesvs ved grytene, men har tid til å lage litt i forkant (oppbevaringsplass er det derimot verre med..) Dessuten må maten være lett å frakte, det er ikke sikkert vi skal være her hjemme.
Mitt forslag er å lage en kald forrett med røkelaks, reker, eggerøre og litt grønt til. Issalat og agurk for eksempel. Veldig enkelt. Bruk gjerne litt kaviar fra boks også. Det blir lekkert og det er lett å lage barneporsjoner av.
Til hovedrett vilt. Enten en stek eller en gryte som du kan lage ferdig på forhånd.
Pisk kremen stiv, pisk eggeplommene med sukker. Bland sammen og vend innsyltetøyet til slutt. Bre over den kalde kakebunnen og sett i fryseren i minst fire timer. Dette kan lages ferdig et par dager i forveien hvis det passer bedre.
Når du har menyen klar spør du på polet om hjelp til å velge drikke.
Jeg har faktisk oksestek liggende i surmelk, den blir akkurat ferdig til nyttår, så det kan være jeg tar den. Får se.
Jeg har testet sjampis-geléen til Jamie i dag. Den ble god, men ville ikke stivne helt, og så var jeg så dum å la blåbærene tine mens det avkjølte, noe som førte til at hele geléen ble blå. Men den ble deilig.
Kamskjell - 3-4 pr person - legges i litt raps- eller olivienojle og pepper minst 1/2 time før du steker dem lett
På asjetten legger du ruckolasalat (stavemåte??), på den legger du noen dæsjer mer creme fraiche ( en dæsj pr kamskjell) over hver dæsj heller du søt thai chilisaus.
Nydelig forrett, utrolig enkel, alt kan settes klart før gjestene kommer, det er bare å bruke 5 miutter på å steke kamskjellene, pass på at de er romtemperte før du legger dem i panna, la de renne av seg oljen, og stek dem i meierismør.