Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Forslag til treretters nyttårsmeny?

#1

Hyacinth sa for siden:

Vi blir ikke så mange i år, bare 4 voksne og 4 barn. Jeg har lyst til å lage noe spennende, sprekt og festlig. Jeg vet bare ikke hva, og det er på dette punktet dere kommer inn i bildet. :fnis:

Noen av barna er kresne, andre er ikke kresne i det hele tatt, men jeg vil ikke ta mer hensyn til dem enn nødvendig.

Det eneste jeg har tenkt litt på å lage er noe jeg har hatt lyst til lenge, men aldri helt funnet anledning til, er en sprudlende gelé med bær og champagne (Mozell for ungene?). Jeg tror det er en eller annen tv-kokk som har gitt meg idéen.

Andre forslag? Spenstig forrett? Hovedrett? Jeg kan ikke stå i timesvs ved grytene, men har tid til å lage litt i forkant (oppbevaringsplass er det derimot verre med..) Dessuten må maten være lett å frakte, det er ikke sikkert vi skal være her hjemme.

:værsågod:



#3

Nenne sa for siden:

Tinas nyttårsmeny.

Her er det mange muligheter.

Mitt forslag er å lage en kald forrett med røkelaks, reker, eggerøre og litt grønt til. Issalat og agurk for eksempel. Veldig enkelt. Bruk gjerne litt kaviar fra boks også. Det blir lekkert og det er lett å lage barneporsjoner av.

Til hovedrett vilt. Enten en stek eller en gryte som du kan lage ferdig på forhånd.

Til dessert multeiskake.

Bunn:

4 eggehviter
250 gram malte mandler
250 gram melis

Stivpisk eggehvitene, ha i melis og rør blankt, bland inn malte mandler til slutt. Stekes i 24-26 cm springform i 30 minutter på 175 grader.

Lag is av:

4 eggeplommer
50 gram sukker
5 dl kremfløte
ca. 300-350 gram multesyltetøy

Pisk kremen stiv, pisk eggeplommene med sukker. Bland sammen og vend innsyltetøyet til slutt. Bre over den kalde kakebunnen og sett i fryseren i minst fire timer. Dette kan lages ferdig et par dager i forveien hvis det passer bedre.

Når du har menyen klar spør du på polet om hjelp til å velge drikke.


#4

Hjertensfryd sa for siden:

Kan jo legga inn menyen som eg lagde til mannen min då han blei 30.

Forrett:

  • Sweet chilli marinert kylling på mango salat

    med basalmico/sweet chili dressing.

Hovedrett:

  • Helstekt tropisk marinert indrefilet

    med dampede grønnsaker, ovnsbakte poteter

    og tropisk fløtesaus.

Dessert:

  • Hjemmelaget eksotisk fruktsorbet med bringebær.

#5

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk, begge to! :blomst:

Jeg har faktisk oksestek liggende i surmelk, den blir akkurat ferdig til nyttår, så det kan være jeg tar den. Får se.

Jeg har testet sjampis-geléen til Jamie i dag. Den ble god, men ville ikke stivne helt, og så var jeg så dum å la blåbærene tine mens det avkjølte, noe som førte til at hele geléen ble blå. Men den ble deilig.


#6

Mandarin sa for siden:

Surstek er jo bare det aller beste!!



#8

Benzo sa for siden:

Avocado med reker er også veldig godt som forrett.


#9

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk for tips!


#10

Pamina sa for siden:

Beste forretten jeg vet om er

Kamskjell - 3-4 pr person - legges i litt raps- eller olivienojle og pepper minst 1/2 time før du steker dem lett

På asjetten legger du ruckolasalat (stavemåte??), på den legger du noen dæsjer mer creme fraiche ( en dæsj pr kamskjell) over hver dæsj heller du søt thai chilisaus.

Nydelig forrett, utrolig enkel, alt kan settes klart før gjestene kommer, det er bare å bruke 5 miutter på å steke kamskjellene, pass på at de er romtemperte før du legger dem i panna, la de renne av seg oljen, og stek dem i meierismør.


#11

Mams sa for siden:

Kamskjell skal vistnok helst deles i 2 og kun stekes på den ene siden.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.