Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Altfor mjuk seng, hva kan man gjøre?

#1

Inagh sa for siden:

Vi har fått en ganske ny, flott og dyr, rammemadrass til å ha på hytta. Flott det - problemet er at den er så altfor mjuk. Jeg våkner flere ganger om natta, føler jeg ligger som en banan, og kroppen verker. Selv mannen min, som syntes senga var god i starten, mumlet grettent på morgenkvisten i dag.

Vi har, mildt sagt, endel andre ting å bruke penger på til hytta, (overtok den for 1 mnd siden) og har lite lyst til å kjøpe ny seng. Spørsmålet mitt til Orakelet er da som følger:

Vil det funke å kjøpe en fastere overmadrass og bare legge på toppen av den mjuke madrassen?


#2

tinkadott sa for siden:

Noen madrasser kan snus og har en mykere og en hard side. Sjekket om det gjelder deres?


#3

Inagh sa for siden:

Takk for tips, det skal jeg sjekke ut! :jupp:


#4

Elise sa for siden:

Var det ikke rammemadrass, da? Da får man jo beina opp i været hvis man snur.


#5

Milfrid sa for siden:

Du må nok ha ganske tykk rammemadrass for at der skal utgjøre noen forskjell. Min erfaring er i alle fall at om selve madrassen er for hard, hjelper det lite med myk overmadrass, så tror dessverre der vil være tilsvarende med motsatt problem. Skikkelig tykk tempur-madrass og kaldt i rommet kan kanskje funke. :knegg: (dårlige minner fra hyttetur om vinteren i iskald hytte med tempur-madrasser som var steinharde halve natten).


#6

polarjenta sa for siden:

Min seng er en rammemadrass, men det er 2 enkle madrasser underst med føtter på, og over er det en hel madrass som kan snues. Det er medium på ene siden og fast på den andre siden. Overmadrass over der igjen.


#7

Inagh sa for siden:

Det er ikke føtter på madrassene, de står direkte på gulvet, så det er bare å flippe dem rundt når vi gidder.. (De var montert pø noe plankeskrot i rommet hvor de sto før, det tok vi -ikke- med oss. :knegg: )


#8

Magica sa for siden:

Jeg tror absolutt det vil fungere med en fast overmadrass. Har vært veldig fornøyd med de fra jysk.


#9

Tallulah sa for siden:

Det kalles en kontinentalseng. Rammemadrass er bare madrassen med ben.


#10

polarjenta sa for siden:

Da vi kjøpte den for endel år siden ble det sagt rammemadrass, men hva vet jeg.


#11

Karamell sa for siden:

Mannen kjøpte Tempur overmadrass til sin seng da han fant ut at den var for myk ... Det fungerer bare delvis og best på vinteren.

Ps madrasser må ikke ligge rett på gulvet uten lufting. Det vil gi mugg.


#12

Inagh sa for siden:

Har kikka nærmere på senga nå, den består av en slags base i tre, med noe som kjennes ut som springfjærer inni, med to madrasser på toppen, det er disse madrassene som er for myke, og det hjelper ikke å snu dem. :sukk:

Ser ut til at vi må leve med å sove dårlig en stund til.


#13

sindrome sa for siden:

Kjøp faste overmadrass er fra Jysk.


#14

Tallulah sa for siden:

Da har dere en kontinentalseng. Uten ben. De madrassene oppå går det jo også an å bytte, og dere kan gå for madrasser fra ikea, det må ikke være samme merke som dere har, så lenge de har samme mål. Dere kan prøve å sove rett på rammemadrassen også, evt. med en overmadrass.


#15

Inagh sa for siden:

Aha, en kontinentalseng, altså. Ja, mulig vi bare kjøper nye madrasser til den. Har Ikea-seng hjemme og er veldig fornøyde med den.


#16

Wix sa for siden:

Hva med å legge en hard plate mellom madrassene? Type huntonittplate eller noe? Vet ikke om det er noe lurt muggmessig og sånn altså.


#17

Tallulah sa for siden:

Nei, man må ikke legge noe plate i mellom. Fukt fra kroppen må ha en vei ut av madrasser, det er derfor sengebunner er ribbet.


#18

Karamell sa for siden:

Man måtte ha borret mye hull ...


#19

Milfrid sa for siden:

Men om det er den øverste madrassen som er for myk vil det uansett ikke hjelpe med en plate under den. Man synker jo like mye ned i madrassen likevel vil jeg tro?


#20

Agent Scully sa for siden:

Min far la en dør mellom de 2 madrassene. Jada, mindre luft, men på hytten er det da ikke så nøye ...
Jeg har byttet ut den midterste madrassen i vår kontinentalseng med en stivere - med mye hell. Kan man stokke litt om på madrassene på hytten?


#21

Inagh sa for siden:

Jeg tror at basen madrassene står oppi må stå på gulvet, men etter det kan vi stokke madrasser som vi vil. Pr i dag har vi ikke overmadrass, for den som vi kunne overta var ekkel, så den lot vi bli igjen i skrothaugen. Trenger dermed en overmadrass i det minste, så vi ikke sliter for mye på de (altfor mjuke) madrassene vi har, som ser så godt som ubrukte ut, eller så trenger vi tenke nytt.


#22

pippo sa for siden:

Jeg hadde samme problem her hjemme og har Hart stor glede av en hardere/fastere overmadrass fra Ikea!


#23

Magica sa for siden:

Inagh: de har skikkelig mange bra overmadrasser på Jysk.


#24

Inagh sa for siden:

Da har jeg slått til på salg på Møbelringen og splashet ut på en skikkelig overmadrass, så håper jeg bare det vil gjøre nattesøvnen bedre. Vi fant ut at enten blir senga bedre med overmadrassenmadrassen, eller så kan vi bruke den på den nye senga vi må kjøpe.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.