Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vi trenger ny støvsuger, hva bør jeg se etter?

#1

Tallulah sa for siden:

Vi trenger en ny støvsuger. Vi har ikke plass til å rydde den bort noe sted, egentlig, den må få plass bak en dør.

Gjerne en trådløs, men den må være skikkelig god, nå godt innunder ting, brukes på tepper og tregulv, samt møbler. Vi byttet ut en vanlig støvsuger med en trådløs for noen år tilbake, men der er ikke særlig god. Man kan ta ut en håndstøvsuger av den, og den er poseløs og har veldig liten kapasitet.

Tenkte jeg skulle ha øynene åpne for evt. salg, og vil gjerne ha tips til en god en jeg bør se etter.


#2

Stompa sa for siden:

Jeg har en Philips Aqua 800, og er godt fornøyd.


#3

Malama sa for siden:

Følger. Vi bør også ha en ny.

Tror ikke jeg vil ha en aqua, inntil vi får gjort noe med gulvet i hovedetasjen er det minimalt med vann, flekk vaske og ellers bare å ta støv. For her er lakken i parketten utslitt


#4

Stompa sa for siden:

Jeg har ikke brukt aqua-delen, så det er bare støvsugerdelen jeg kan si noe om. Den er som sagt god. Stefaren min hadde en dyson som var helt elendig, men denne er like god som den gode, gamle jeg hadde.


#5

Tallulah sa for siden:

Jeg lurer litt på en "gammeldags" støvsuger, om den er såpass liten at den går bak døra. Det er billigere, også liker jeg godt at de har pose. Men de er jo veldig digge, de trådløse. :gruble:


#6

liefje sa for siden:

Jeg sverger til roboten vår :elsker: Den trenger man ikke rydde bort en gang. Men man bør jo ha et hus uten mye dilldall på gulvet. Ellers blir det mye rydding og fastkjøring


#7

Tallulah sa for siden:

Vi har robot, men jeg syns ikke den tar godt nok. Og ikke møblene så klart.


#8

Adrienne sa for siden:

Jeg har en Philips SpeedPro Max, og er fornøyd. Lang brukstid, støvsuger godt, er lett å bruke og er lett å tømme. Man trenger ikke moppefunksjonen, men den er ganske grei å ha. Mannen brukte den i bilen, som var full av hundehår og kom inn og var veldig imponert.


#9

IzziCreo sa for siden:

Electrolux har gode støvsugere som alltid gjør det godt i test. De er ganske fine på lydnivå også. Det pleier jeg å se etter. Vi er veldig fornøyde og vaskehjelpen pleier å tipse andre om slik vi har vet jeg. Hvor stor plass har du bak døren?

Jeg synes ikke de trådløse er gode nok, så vi sluttet med det. Men vi har ikke forsøkt Dyson som skal være suverene. Men de er ikke så pene å se på synes jeg. Kan de skjules så løser det jo det problemet.


#10

Lhi-My sa for siden:

Jeg har Phillips Speed pro 8000 Aqua. Den brukes alle steder robotstøvsugeren ikke kommer til pluss i sofa og stoler, bil osv. Jeg har to labradorer og en terrier, samt tre langhårede katter. Det blir en del hår, for å si det pent. Støvsugeren fungerer flott og får med seg det den skal få med. Jeg bruker moppefunksjonen av og til, men ikke ofte. Gulv og tepper fikser roboten. Jeg har aldri hatt så rene gulv som etter at robotstøvsugeren kom i hus for et par måneder siden, og kombinasjonen trådløs god støvsuger og robot fungerer veldig bra her. Den tradisjonelle støvsugeren står i kjelleretasjen, men har ikke vært i bruk på lenge. Den er i orden og egentlig en god støvsuger, men det er så mye enklere med den trådløse. Den henger på ladestasjonen sin i trappenedgangen til kjelleretasjen.


#11

Che sa for siden:

Vi har en trådløs som vi synes gir god valuta for pengene. Dreame t20 tror jeg den heter. Vi har hatt den noen år og den var i tet da vi kjøpte.

Vi har tidligere hatt en ubrukelig en fra electrolux - sånn med håndholdt støvsuger man kan ta ut. Denne kan ikke sammenlignes. - minuset er kanskje at den må skrues fast til veggen i stedet for sånn stativ.


#12

Tallulah sa for siden:

Det er en sånn ubrukeligvi har også, Che. Den var kjempebra i begynnelsen, kom best ut i tester, men nå så greier den ikke suge opp en liten dott en gang. Den er bare til irritasjon.

Det ble en Dyson v12 på pre-black week. Litt skeptisk, men den sies å være bra på det vi trenger den til (sofa, tepper, hår), og med et bøyeledd for å komme under sofaen.

Om den ikke funker, så blir det en vanlig, gammeldags Miele C3 Cat&Dog. :nemlig: Så får vi finne en måte å stappe den bak døra på.


#13

Fluke sa for siden:

Avsporing, litt ... Vi oppdaget til vår store skrekk at edderkopper ikke dør når de blir støvsugd med sånn håndholdt oppladbar sak, så jeg skal iallfall ikke hva noe uten pose :skremt: Vi er også på leit etter ny støvsuger nå og håper vi finner noe på tilbud snart.#15

IzziCreo sa for siden:

Men hvordan dør de når man bruker med pose? Jeg trodde dette var en myte. Det er jo ingen grunn til at de skal dø i posen, og de klarer jo å krype ut gjennom den åpningen mellom støvsuger og rør. Det er jo ikke komplett forseglet. Anbefaler heller Boss Biologisk insektmiddel. Det kan sprayes på beistet fra betryggende avstand, og det dør i løpet av 60-90 sek. Det er trygt for husets ønskede husdyr, og virker også forebyggende. Dvs at du kan spraye rundt dører, vinduer, luftekanaler etc og hvis et beist tenker på å krysse sprayet område, så dør det. Varighet 6-8 uker ish. Ute i vær og vind litt kortere. Og nei, jeg er ikke sponset :knegg:


#16

Robyn sa for siden:

Jeg foreslår å la edderkoppene leve og være fornøyd med den trådløse støvsugeren.

Jeg har en Dyson og syns den støvsuger bedre enn den tradisjonelle. Er spesielt fornøyd med den til teppe samt den lille til møbler. Har mørkeblå velursofa og lys hund.


#17

Fluke sa for siden:

Jeg vet ikke om de dør når jeg har pose, men da SER jeg dem iallfall ikke. :skremt: (og posen har sånn lukke-luke når vi tar den ut så da kan den ikke komme ut og kravle på meg når jeg bytter pose) Men minstemor her tok nettopp en edderkopp med den håndholdte støvsugeren og den har gjennomsiktig beholder, og der kravlet beistet inni. :skremt: Jeg tømte hele greia på terrassen og sprang vekk i en fart. Mannen kom ut og slo ihjel udyret med en spade. :flau:

Hvor kjøpes dette vidundermiddelet ditt?


#18

Fluke sa for siden:

Nop, nix, nei. Vi bor i sokkelleilighet og har en del av denne typen rundt omkring. no.wikipedia.org/wiki/Stor_husedderkopp
De må dø når vi ser dem. :nemlig:


#19

IzziCreo sa for siden:

Nettbutikken til Boss har :jupp: Det er et skadedyrsfirma. Vi har brukt dette siden vi var studenter, og for meg som har araknofobi så vil jeg påstå det er livsnødvendig :nemlig:

Jeg skal IKKE klikke meg inn på linken over her. Og håper ingen poster bilder av slike uhyrer her inne :niks:


#20

Lille meg sa for siden:

Huff! Nei, ikke spray med gift, da. Da er det bedre å støvsuge edderkoppene. Så får du i etterkant finne ut hvordan du kvitter deg med dyrene.

I støvsuger med pose:

  • Støvsug masse annen dritt etterpå, i håp om at det kverker edderkoppen
  • Kast posen øyeblikkelig
  • Ta av gulvmunnstykket, og tre en plastpose over røret til neste søvsuging.

I støvsuger uten pose:

  • Tøm beholderen i en pose, og kast deretter posen rett i søpla.

Ikke bruk gift. Neineinei.


#21

Malama sa for siden:

Altså, den håndholdte, poseløse lille saken brukes til p ts it veps hjemme hos oss. Fremgang: tøm for innhold. Støvsug vepsen. Hold suget på til du er ute og åpner den. Åpne vekk fra deg og stikk inn.

At en edderkopp dør av å støvsuges har jeg aldri trodd. Ånstøvige dem inn i en pose med støv, der vil de vel trives og formere seg, ville jeg tenkt. Så jeg unngår å støvsuge dem av redselen for det.


#22

Charlie sa for siden:

Dyson V 15 vant en test ihvertfall.

Hvis man har edderkopper så er det jo noe der som gjør at de har noe å leve av. Så har du edderkoppervil du ha dem der, tenker jeg. Ikke fang dem. La dem være på jobb.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.