Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Teppehjelp

#1

Stikka sa for siden:

Jeg må kjøpe nye tepper til stuen. Både til sofaen og til spisestuen. Hva slags tepper kjøper man nå? Har sett på sånne flosstepper, både ull og syntetisk. De er fine men er de praktiske? Setter flekker seg lett og kan de rengjøres enkelt? Hva er forskjellen på alle disse flosstypene? Leser om heatset og alt mulig rart.

Noen som kan hjelpe meg i teppejungelen? Vil ha kule, fine og praktiske tepper.


#2

Stikka sa for siden:

Ingen som kan noe om tepper, eller som har flosstepper selv og vil dele erfaringer?


#3

Veronal sa for siden:

Jeg er en teppenovise, men vi kjøpte to flosstepper i sommer. Det ene var ren ull og det andre var mye ull og litt noe annet (husker ikke). Det i ren ull har lengst tråder. Begge ble kjøpt på tilbud på Møbelringen (satt ned til 2500 fra 5000 - de er i størrelsen 170x230). Begge er naturhvite og fra Lone tepper. Har skjønt i ettertid at vi var veldige heldige med tilbudet og at Lone tepper er en kvalitetsprodusent. Teppene loer ikke. Det i ullblanding loet bittelitt de første ukene, men bare slik at vi så det på støvsugerhodet når vi støvsuget, hvis du skjønner hva jeg mener.

Enkelt å holde rent. Flekker forsvinner uten problemer med våtservietter (ferske flekker) eller tekstilshampoo (inntørkede flekker). Dette gjelder også f.eks. rødvin.

Følte meg ganske modig da vi skaffet naturhvite tepper, men det har gått utrolig bra og vi er kjempefornøyd. Har hatt teppene i ca. et halvt år.


#4

Salt sa for siden:

Ett tips: ikke kjøp flosstepper på IKEA.. Mopper HVER dag


#5

Stikka sa for siden:

Nei IKEA-teppe blir det ikke.

Møbelringen har kampanje på Lonetepper nå i januar. Det er ikke ull men noe lofritt. Trodde ull røytet ganske bra så tenkte å kjøpe noe ikke ull.

Vi har varmekabler så må kunne brukes oppå varmekabler også.


#6

Superior sa for siden:

:nemlig: Vi måtte kaste vårt.. Den ble helt ille. SKjønner ikke at de kan selge det engang..
Men de har et teppe der som ser bedre ut..

Jeg ville for all del ikke kjøpt syntetisk og absolutt hatt gummi under om mulig.
Det er mine eneste råd.. Vi kan ikke ha tepper mer, siden datteren blir mer og mer allergisk. :rolleyes:


#7

Stikka sa for siden:

Tror at jeg ikke kan ha gummi under når jeg skal bruke de på varmekabler. Hvorfor anbefaler du gummi under?


#8

Pamina sa for siden:

Hvis jeg skulle hatt noen tepper, med små barn og høy sølefrekvens så ville jeg valgt noen tepper i en veldig hard finish, type hamp/jute. Likt dette

Myke tepper får komme når jeg har barn som ikke sjekker hva som skjer når de tømmer et glass på hodet.


#9

Isa sa for siden:

Jeg synes det var fint hos dere uten tepper jeg! :)

Praktisk med sånne tepper som Pamina foreslår. Vi har et rundt flossteppe fra Bohus. Fornøyd med det, jeg orker ikke tepper som loer.


#10

Filifjonka sa for siden:

Vi kjøpte et knyttet fast teppe i 100% ull på Ikea i sommer. Det var fint med en gang, og rimelig, men det nupper og loer jo noe aldeles fryktelig. Så nå har det nettopp blitt degradert til musikkrommet i kjelleren.


#11

Myrsnipa sa for siden:

Signerer høylytt. Det blit nytt teppe rett etter jul!!


#12

Muskat sa for siden:

Vi har kjøpt flossteppe på Skeidar og det røytet enormt de første par ukene, det tror jeg muligens man må regne med med mindre man kjøper de dyreste variantene i ren ull. Det hjalp veldig å base det ute i snøen, det virker som om teppefibrene filtet seg litt mer sammen og nå røyter det ikke i det hele tatt. Vi har hatt det i over ett år og er veldig fornøyde. :)


#13

D'Arcy sa for siden:

Jeg har kun ett teppe i huset og det er bilmatta på ungen sitt rom. Jeg liker ikke tepper, så jeg har ikke så mye å bidra med. Mitt hjem ble 100 ganger bedre den dagen jeg bestemte meg for å kaste alle teppene.


#14

Stikka sa for siden:

Nå har jeg bare teppe under spisestuen og er egentlig fornøyd med å ikke ha flere. Men når vi får nytt gulv og alt blir hvitt så tenker jeg at jeg trenger teppe under sofaene også, for å lune litt. Kanskje jeg skal vente og se hva jeg synes når gulvet kommer.

Under spisestuen må jeg uansett ha nytt teppe. Ikeateppet der har sett sine bedre dager. Hva har man under spisestuen da? Flossteppe er kanskje ikke tingen der eller?


#15

mamsi sa for siden:

Vi har teppe kun under sofagruppen, og det er et flatvevd teppe fra Ikea. Veldig lett å støvsuge det, alt holder seg kun på overflaten. Har nå hatt det 4-5 mnd og det er like fint enda.


#16

Fluke sa for siden:

:humre: Med bråkepenn da?

Vi har gått for "hårløse" tepper. Aner ikke hva de heter, men fine er de. :blond:


#17

Frida sa for siden:

Jeg har sett meg ut et fint teppe på Ikea.Det er langhåret i ull og kostet bare 498,- er det dette dere har dere som klager på loing? Str.140x200.
Håper ikke det, jeg hadde tenkt å kjøpe det til uka,men blir skeptisk nå:eek:

Synes det var veldig fint!


#18

B@mbi sa for siden:

Har du funnet tak i teppe?

Jeg kjøpte nytt teppe i går, på Bohus. Skal ha under spisebord, så jeg lette etter et som var litt "hardvevd". Fant et ok til 499kr. I salgskatalogen.


#19

Stikka sa for siden:

Har ikke kjøpt teppe ennå. Tror jeg har landet på et syntetisk fra Lone. Garantert lofritt og enkelt å vedlikeholde. Men jeg vil få montert gulvet først, så jeg ser hvordan det blir med farger.

[EMAIL="B@mbi"="B@mbi"]B@mbi[/EMAIL]: Har du link eller bilde?



#21

Stikka sa for siden:

Oi. Det likte jeg. Men jeg tror jeg må ha beige, brune, offwhite toner i teppet, for å myke opp. Eller skal jeg kanskje bare kjøre på med hardt og kaldt. Må ta en titt på det teppet.

Takk for tips. :blomster:

Edit: Ser at de har det i mocca også. Det ville kanskje passet fint her. Må ta en titt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.