Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor mange julegaver gir du bort i år?

#1

Musemus sa for siden:

Sånn utenom partner og barn, altså.

Hvor mange julegaver kjøper du eller gir du bort i år?

Vi gir bort 16. (+ Storesøster sine venninner, så si 20 med dem).


#2

star sa for siden:

Like mange som i fjor.
12 stk totalt (inkl mine 2) og da er 6 av de på x sin side.
Gir bare til nærmeste familie og vi er bare 2 søsken.
Blir en ekstra i år, men det er strengt tatt en barselavdelingen.


#3

Tilde sa for siden:

Utenom mann, barn og svigerbarn gir vi 11-12 julegaver.
Få tante/onkelbarn nå, da de fleste er fylt 18 år. Vi gir til tante/onkelbarn til og med året de er 18 år.


#4

Elise sa for siden:

Har ikke helt kontroll, kan det stemme at det bare er fem? :gruble:


#5

oslo78 sa for siden:

Ca 25.

Pluss at barna gir til sine venner selvsagt.


#6

Gri sa for siden:

Det er ganske mange… I tillegg til parter og born er det minst 20 + at vi er med på 8 fellesgåver med fleire. Små oppmerksomheiter til eige og borna sine vener er ikkje talt med. Stor familie, og diverse fadderbarn/vennar i tillegg.
Har begynt litt…


#7

Retz sa for siden:

Strengt tatt skal vi bare gi til ungene i år, og da er det fire gaver. Jeg kommer i tillegg til å gi vertskapet som har invitert til julaften en gave, og så strikker jeg noen gaver til de voksne av restegarn. Utgiftsmessig blir det likevel veldig nedpå i år.


#8

amo sa for siden:

3 barnebarn, 4 barn, 3 nevø/nieser, mann, bror, mamma, onkel så 14, om ikke datter/svigersønn får hver sin. Også 4 vennegaver, og må kjøpe 4 for bonussøs, så ender på 22/23 gaver. Budsjett ca. 12000.


#9

Blondie sa for siden:

Tja.

Ca 15-20? Det er hovedsakelig venner og tante/onkelbarn. Med egne, bonusbarn og foreldre, er vi oppe i ca 30.


#10

frukt sa for siden:

Mellom 10 og 15 tror jeg.


#11

Anne C sa for siden:

Den ene broren min ville kutte gaver i år, så da blir det bare gaver til mann og barn. Og til pappa.


#12

millact sa for siden:

9-10.

Barna fikser selv til noen venner.

Venninne og jeg går på restaurant før jul og spiser lutefisk/torsk i stedet for å kjøpe gave.


#13

My sa for siden:

Samme som alltid på min side. Mannen og hans to søsken har bestemt seg for ikke å gi til hverandre, men heller sette inn på en sparekonto som skal brukes på felles opplevelser. Så der er det to mindre, men det kom til en ny nevø i løpet av året, så netto en mindre på mannens side. Jeg har ansvar for dem på min side, det er 11 pers, men noen av parene får felles, og noen spleiser jeg med andre på. Så er det mine egne tre barn, og mannen, også er det vel en vennefamilie på 4 i tillegg, de får en felles gave i år.

Så for min del blir det vel rundt 15 gaver, også kommer de på mannens side i tillegg, de sørger han for. Og ungene ordner til sine venner og hverandre.


#14

vixen sa for siden:

7 tantebarn, 4 besteforeldre i tillegg til mann og barn. Ingen av barna gir vennegaver og det er generelt ikke så mye gaver hos oss.


#15

Effie sa for siden:

Uten mann og barn gir eg til 15 stk trur eg. Spleiser kanskje med andre, alternativt fordeler til familiegaver og då er det nede i fire eller fem.
Mulig det er eit par venner som skal få noko i år, men det er egentlig veldig uvanlig.

Mannen gir berre til meg. :p


#16

polarjenta sa for siden:

Tror det blir nærmere 20.


#17

Malama sa for siden:

Skal vi se, 20-25 personer tenker jeg, men en god del av dem får felles to og to av dem. Så en 15-ish gaver kanskje ?


#18

Myria sa for siden:

Våre tre brødre og konene deres og deres til sammen fem barn, Mamma, mannens tante og søskenbarn og en venn av familien som feirer med oss (og lillesøster gir til tre venninner, men det er jo vi som betaler), så 18 personer utenom oss selv.


#19

Nada sa for siden:

Gir ikke til voksne, annet enn til foreldrene våre. Så utenom mann og barn blir det da 16 gaver til nieser, nevøer og foreldre med partner.


#20

Dansma sa for siden:

Tror det blir sånn ca 15 utenom til mann og barn


#21

venla sa for siden:

Jeg gir gaver til 11. Bare familie.
Døtrene gir til 3-4 venninner hver.

Med mine venner har vi fast tur eller treff med før jul i stedet for gave.


#22

IOA sa for siden:

Jeg gir til 13, bare familie. Eldste sine venner fordeler, så de setter et beløp og trekker en i vennegjengen de skal kjøpe til. Minste tror jeg ikke skal gi til noen.


#23

Anne C sa for siden:

Forresten så tror jeg nesten jeg må gi gave til kjæresten til minsten også. De har vært sammen i over ett år nå. Og så har hun bursdag med en gang over jul.


#24

Lhi-My sa for siden:

Vi gir gaver til barna i familien, ikke til voksne. Det betyr i praksis at vi gir til tre egne barn og de tre eneste tante/onkelbarna under 18. Jeg og mannen gir også til hverandre, men ingenting dyrt.

Mine søsken og jeg ble enige om heller prioritere å møtes en gang i løpet av jula enn å gi hverandre gaver. Slik har vi gjort det siden vi fikk barn. Vi har alle sammen alt vi trenger og det er hyggeligere å gi hverandre tid. Noen ganger møtes vi til middag hjemme hos en av oss, andre ganger går vi en tur eller møtes ute et sted. Veldig mye bedre enn gaver.

Siden det ikke er det helt store gavekjøpet hos oss lenger, har vi økonomi og tid til å hjelpe med gaver til noen som trenger det. Vi gir derfor er par tre gaver til barn gjennom Røde kors eller andre lokale aktører hver jul. Jeg synes det er en langt bedre prioritering enn å bruke tid og penger på noe til min relativt velstående bror (og søster for den del) som rett og slett ikke trenger noe annet enn en trivelig stund sammen.


#25

Skilpadda sa for siden:

Spørs litt hvordan man teller. Mannen og jeg gir sammen til 12 personer; noen av dem er par som får gave sammen. (De 12 er Datteren, moren min, foreldrene hans, min bror/svigerinne, hans søster/svoger, og 4 nevøer/nieser.) I tillegg gir jeg til mannen og til 4 venninner, og han gir til meg og til 3 kompiser.

Så det er vel 21 personer til sammen som får gaver fra oss to, og det blir gitt ~9 gaver fra hver av oss.


#26

Drømmedama sa for siden:

Vi gir til svigers, søsken, tanteunger, barna til tanteungene, et par venner og deres barn og fire ukjente barn gjennom lokal julegaveaksjon. Til sammen 24.


#27

Madicken sa for siden:

Tror det blir nærmere 30. Jeg ordner de aller fleste gavene fra oss, mannen kjøper vel kun til meg. Barnas venner kommer i tillegg, men dette ordner de stort sett selv.


#28

Martis sa for siden:

Vi gir til ca 15, hverandre og barn, søsken og deres barn og så gir jeg til to venninner/faddere til gutta og min farmor sammen med søsteren min.


#29

Floksa sa for siden:

Rundt 20 tror jeg. Men vi gir bort en del mat som gave. Søsteren min får en hel kransekake bakt av en venninne. Andre søster får ribbe og svoger får grillkjøtt. Bestevenninnen min får juleribbe, jeg gir bort kaker og hjemmelaget godis.


#30

Stompa sa for siden:

Utenom ungene:

  • Stemor
  • Bror og samboer
  • Nevø og samboer
  • Niese og samboer
  • "Steniese" og samboer + barnet deres
  • To venninner, pluss barna til ei av dem

Skulle bli 10 gaver.

I tillegg har jeg ei venninne der vi gjør noe sammen som gave til hverandre. I år skal vi på julekonsert med Halvdan Sivertsen og Hekla Stålstrenga. :jupp:


#31

Fersken sa for siden:

Det blir gitt bort 12-15 gaver (avhenger om vi deler opp noen gaver til par) inkludert til egne unger.


#32

liefje sa for siden:

En sønn, en mann, min mor, min søster og min nevø pluss to venninner. Noen av dem får flere gaver, men 7 personer å kjøpe til. Det er fullstendig overkommelig.


#33

Chablis sa for siden:

Utenom de i huset her så gir jeg/vi 35 gaver.


#34

Divine sa for siden:

Utenom partner og barn? Skal vi se … da blir det tre gaver. Til mamma, søstera mi og bestevenninna mi. Mannen og jeg kjøper for øvrig ikke julegaver til hverandre, vi kjøper oss noe sammen som vi ønsker oss.


#35

veobra sa for siden:

Vi gir til ca 15 i tillegg til mann og barn.


#36

Heilo sa for siden:

Jeg/vi gir til:
3 nieser/nevøer
3 barn/svigerbarn
6 søsken/svigersøsken (2 av dem (mannens side) skal ha stor gave, 4 (min side) får noe hjemmelaget eller ikke)
2 foreldre (min side, noe hjemmelaget)
Noen venner får noe hjemmelaget/hjemmebakt.
Hverandre

Alt i alt blir det 10 kjøpegaver. Og drøyt 20 hjemmelagde hvis jeg rekker. (De som får kjøpegave får også noe hjemmelaget. ) For det meste betyr hjemmelaget hjemmestrikket, fortrinnsvis av restegarn.


#37

P.K. sa for siden:

Utenom egne barn er det faktisk 18, og det overrasker meg litt siden jeg føler vi har kuttet og kuttet i mange år. Gir f.eks. ikke til søsken og venner, og stort sett bare til barn/ungdom pluss våre foreldre.


#38

Ellisiv sa for siden:

Ikke så mange - Rundt 12 tenker jeg.

I tillegg har vi fått tildelt en familie via Gi En Jul som vi skal gi gaver til.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.