Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken kjøkkenmaskin ønsker jeg meg?

#1

Propella sa for siden:

Jeg har bare en håndmixer. Den takler ikke små bolledeiger eller noe sånt. Den lukter veldig brent når jeg gjør det. Så da vurderer jeg å kjøpe en kjøkkenmaskin. Hva trenger jeg? Det bør ikke være for stor eller koste for mye. Jeg baker lite men å kunne lage en deig er kjekt noen ganger. Har lite skapplass så den bør ikke være for stor. Noen å anbefale eller avbefale?


#2

venla sa for siden:

Jeg er veldig fornøyd med Kenwood chef som er en mindre modell enn chef XL. Har alt jeg trenger og vel så det. Største forskjellen er motorkapasitet og størrelse på bolle. Men om du ikke skal elte 3 brød i slengen i uka, så fungerer den utmerket. Den tar ikke veldig stor plass siden krokene kan oppbevares i bollen. Plenty tilbehør til Kenwood, så om du får mer plass senere går det an å kjøpe til feks blender som passer maskina.


#3

Myria sa for siden:

Jeg har en Kenwood Chef XL Titanium og er veldig fornøyd med den. (Jevnt over virker det som det er denne og Ankarsrum som vinner testene.) Den takler alt fra tunge gjærdeiger til små kakerører og jeg liker godt ekstrautstyret (f.eks. er blenderen veldig god). Den er ganske stor da, men jeg synes den er fin så min står ute på benken.


#4

Lille meg sa for siden:

Kenwood her også. Jeg tror jeg har Major-utgaven. Det er stødige og gode maskiner som holder lenge.

Men en Kenwood er stor! Og ikke spesielt billig heller. Det sagt, så har jeg alltid hatt tilgang til en Kenwood. Hadde jeg hatt dårlig råd, ville jeg gått på bruktmarkedet for å finne meg en. De holder lenge.

Kanskje du kan ønske deg (tilskudd til) en i julegave? Jeg så denne her på tilbud til like under 5000 akkurat nå, og begynte øyeblikkelig å fantasere om de to bollene som går oppi hverandre. :knegg:

Elting av gjærdeig er vel slikt som krever litt styrke. Uten å være en gjærdeig-ekspert, så vil jeg tro det kan medføre at det ofte blir litt store maskiner. :vetikke:


#5

Palmen sa for siden:

Min første var en Kenwood jeg arvet ffa mornor. Den var supergod men døde etter totalt 40 års tro tjeneste. Så kjøpte jeg en KitchenAid. Den var vakker, men jeg likte den aldri. Pluss den hoppet på benken. Nå står den på hytta til en venninne. Nå har jeg en kenwood, av den analoge sorten. Elsker den.

Om jeg skulle gått for en ny kjøkkenmaskin i dag hadde jeg valgt en Wilfa Probaker rett og slett for at den har timer og en del innebygde digitale finesser som min favorittbaker KremElin framsbakker :sparke: www.elkjop.no/product/hjem-rengjoring-og-kjokkenutstyr/kjokkenapparater/kjokkenmaskiner-og-matlaging/kjokkenmaskin/wilfa-probaker-kjokkenmaskin-kmb70-sort/298793?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAjMKqBhCgARIsAPDgWlww69iC26j7WGee5LTXRzU8RLPcf4d3m1Vdmvszy9TcVLMylIW2JbwaAnUzEALw_wcB#7

Filifjonka sa for siden:

Jeg har etter mange år med en pen men etterhvert skranglete Kitchen Aid kjøpt Wilfa Probaker. Fornøyd med den så langt, den er kjempegod på gjærdeig og har veldig mye større bolle. Dyr, så man bør kanskje bake endel før den er verd pengene.

Ankarsrum har jeg brukt endel i jobbsammenheng, men blir ikke fortrolig med den. Føles bakvendt for meg, og jeg syns den stopper opp endel og at man må jobbe endel med å få deigen ned fra sidene. Med forbehold om det er spesielt for akkurat de to maskinene jeg har prøvd.


#8

Shun sa for siden:

Jeg er veldig fornøyd med min Ankarsrum.


#9

Malama sa for siden:

Tror muligens det er litt vanesak. Svigermor har Elektrolux, forløperen til ankarsum, og har hatt det i alle dager og mener det er definitivt sånn det skal være, og synes min Kenwood er helt baklengs og blir ikke komfortabel med den (hun baker ofte når hun er på besøk hos oss) mens jeg er vant til Kenwood fra før jeg flyttet hjemmefra og synes henne er baklengs (og overlater derfor gjerne til mannen å bruke den (for ja, vi baker i alle fall minst pizza gang der hver sommer)

At det stopper opp har jeg ikke erfaring med, men baklengsfølelsen er kjent


#10

Stompa sa for siden:

Hvis du bare vrir startknappen mot høyre og slipper, stopper den etter ei stund - det er en timer innebygd da. Hvis du vrir mot høyre og holder noen sekunder før du slipper, går den til du stopper den sjøl.

De nye modellene har mulighet til å feste slikkepott som skraper deigen ned fra sidene. Det hadde ikke den gamle min fra 91.


#11

-ea- sa for siden:

Hvis du ikke vil opp i prisklassen for maskinene som er nevnt i tråden, så tipser jeg om denne fra Bosch til under to tusenlapper.
Min maskin er antakelig forløperen til denne, og jeg bruker min til baking og kjøttkaker. Til en liten husholdning som ikke baker store deiger hele tiden, så holder den fint.


#12

Filifjonka sa for siden:

Joda de har slikkepott, jeg er ikke venn med den likevel. :)


#13

allium sa for siden:

Enig med -ea- her, den Bosch-maskinen er mye for pengene. Litt liten for store deiger, men holder fint for små porsjoner.


#14

Lhi-My sa for siden:

Når ønsket er en ikke for stor og ikke for dyr kjøkkenmaskin, er vel verken Wilfa Probaker eller Ankarsum så gode tips. Jeg har prøvd en liten Bosch hos min søster og den fungerte veldig bra til den ene pizzadeigen og den ene bolledeigen jeg har prøvd den til. Det er ikke maskinen for store tunge deiger, men er man ikke så mange eller baker små porsjoner, er det et langt bedre valg enn en stor maskin til mange tusen kroner (Probaker koster vel rundt 10.000). Jeg mener min søster kjøpte sin på Clas Ohlsson nå for noen måneder siden. Kostet rundt 2000, mener jeg hun sa

Selv har jeg nå Electrolux assistent (ny utgave, ikke lik den gamle) og er ikke fornøyd. Jeg har hatt Kenwood major som jeg heller ikke var fornøyd med (den dårligste jeg noen gang har hatt) og jeg brukte min mors gamle Assistent til den døde. Jeg vurderer Wilfa Probaker nå, men skal låne en hos en kompis for å teste litt først. Ankarsum er forsåvidt også aktuell siden prisen er tilnærmet halvparten av Probaker.


#15

-ea- sa for siden:

Åja, på Clas er den samme Bosch'en med stålbolle og raspeskiver for et par hundrelapper mer enn den jeg linka til istad.

www.clasohlson.com/no/Bosch-MUM-kjokkenmaskin-2,-MUMS2EW01/p/44-5369


#16

liefje sa for siden:

Jeg har en AVbefaling! Ikke kjøp denne fra Bosch. www.elkjop.no/product/hjem-rengjoring-og-kjokkenutstyr/kjokkenapparater/kjokkenmaskiner-og-matlaging/kjokkenmaskin/bosch-universal-kjokkenmaskin-mum6n20a1/MUM6N20A1

Vi kjøpte den fordi den var lav (skulle passe i en skuff) og hørtes helt ok ut, men det var den IKKE. Vispene er svært dårlige til å blande sammen ting, særlig mindre deiger. Den visper ikke helt til bunnen. Tunge deiger tar den med seg rundt, men blander dem ikke skikkelig. Og det at den har den delen i midten og ikke en vanlig bolle, er også veldig upraktisk. Blir sur hver gang jeg bruker dem faktisk.


#17

Adrienne sa for siden:

Jeg har en Bosch på hytta, ligner på de som -ea- har linket til, men av eldre modell. Den er perfekt til noen som baker i mindre porsjoner, som en pizzadeig eller en liten bolledeig. Min tar helt fin 1 kg mel, mer enn det og den begynner å klage litt. Den er god på annen baking også, har bakt en god del julekaker med den maskinen, og den visper krem helt fint.


#18

Floksa sa for siden:

Jeg har Bosch og har hatt det siden jeg ble husmor.
Jeg har to, en med litt mindre motor. Jeg bruker min mye, også til ganske tunge deiger (den greier 2kg mel pluss væske) og til alt av rasping, visping og ikke minst kverner jeg store mengder kjøtt med den. Den er ikke lekker å se på, men det er totalt irrelevant for bruk. Jeg baker av og til med en gammel Kenwood og ville ikke hatt det om jeg fikk betalt for å bruke den. Ankarsum har jeg aldri prøvd.
Jeg har denne og samme med svakere motor.

www.elkjop.no/product/hjem-rengjoring-og-kjokkenutstyr/kjokkenapparater/kjokkenmaskiner-og-matlaging/kjokkenmaskin/bosch-universal-kjokkenmaskin-mum6n20a1/MUM6N20A1?gclid=Cj0KCQiAr8eqBhD3ARIsAIe-buNFgSkbF6rHlJG9f7lLMtDNegCBISLj4dVJOT92anN2oM1U6OK5xnkaAgz8EALw_wcB


#19

My sa for siden:

Jeg er også veldig fornøyd med min Ankarsum, men synes ikke akkurat den sorterer under "ikke koste for mye". I min bok er den tvert om veldig dyr. Når det er sagt er jeg glad vi likevel tok oss råd til den, for det er den jeg har irritert meg minst over, av merkene vi har hatt (Kenwood major inkludert). Til gjærdeiger er den suveren (vår stopper aldri av seg selv, med mindre jeg har den på timer selvsagt, og skraperen skraper fint langs kantene).


#20

gnuri sa for siden:

Ja veldig enig- den er svindyr :sorry:
Men ville uansett anbefale den- den kan jo komme på salg om man har flaks. Jeg kjøpte den etter å ha sendt tilbake en kenwood som jeg irriterte meg maks over fordi deigen kom opp i maskineriet...#22

Drømmedama sa for siden:

Jeg elsker min Kenwood. Bruker den nesten hver dag, har hatt den i snart 20 år og den funker helt fint. Før den hadde jeg mammas gamle Kenwood i mange år, og jeg kommer nok aldri til å velge noen annen kjøkkenmaskin. Kjøpte en Kenwood til hytta også. Ulempen for en jåle som meg er at den ikke er så pen. Også bråker den. Ellers er den perfekt.


#23

Myria sa for siden:

Jeg synes min Kenwood er pen faktisk og den har hedersplassen på benken. Den er et skikkelig arbeidsjern og jeg elsker den. :elsker:


#24

Strå sa for siden:

Min Kenwood Major vandret heden for to-tre år siden. Da hadde den gjort jobben for Svigermor, Helten og meg siden ca 1982. Den var jeg, for å si det forsiktig, veldig VELDIG fornøyd med.

Som erstatning skaffet jeg meg en Electrolux EKM3xxx Kitchen Machine. Den fungerer ikke i nærheten så bra. Brøddeigrøreren går ikke gjennom nok av deigen, den eltes ikke ordentlig. Kakedeigrøring tar ikke ut mot kantene, så i praksis må jeg havlveis røre selv, og hva er da vitsen? Jeg har andre, mer praktiske boller å bruke om jeg skal røre deigen selv.

Jeg er ikke stor tilhenger av å ditche relativt nye ting, men redskaper som ikke fungerer kan risikere å bli borte herfra.


#25

My sa for siden:

Min Kenwood major vandret bokstavelig talt heden. Det vil si den vandret av kjøkkenbenken og i gulvet med et brak. :knegg:


#26

Strå sa for siden:

Jeg håper virkelig ikke det var noen føtter i veien for den. :skremt:


#27

My sa for siden:

Nei, da hadde forhåpentligvis eieren av føttene observert hva som var i ferd med å skje, og greid å forhindre det. Det var i et ubevoktet øyeblikk at den fant ut at den skulle ta seg en tur (som egentlig var et kjent problem, men hadde glemt å sette den på et sammenbrettet, fuktig kjøkkenhåndkle for å holde den på plass).

#28

Propella sa for siden:

Tusen takk for tips! Skal sjekke de ut i virkeligheten. Det viktigste er egentlig at den ikke for stor.


#29

My sa for siden:

Ikke for stor og ikke for dyr, høres ikke ut som det er en Ankarsum du ønsker deg nei. :knegg:

#30

GinaK sa for siden:

Jeg er veldig fornøyd med Kenwooden min. Fikk den når jeg var 39 og har brukt den masse. Har en stålbolle og en plastbolle. Og noe tillegg som fulgte med; blender og en annen mindre blender pluss 2 kroker og en visp.


#31

Malama sa for siden:

Vår vandrer egentlig bare når den mangler en av de gummiføttene under. Det hender de faller av og ligger igjen i skapet nemlig, men det oppdager man i så fall fort. Men ellers står den stille.


#32

Malama sa for siden:

en den kvalifiserer ikke som "ikke for stor", så jeg tror ikke ankarsum eller Kenwood egentlig er det man skal ha med det kravet.


#33

Charlie sa for siden:

Har en påkostet Kenwood (mulig Titanium??). Den er jo både stor og dyr, skjønt den har vært regelmessig på tilbud. Ville bare si at jeg aldri har vært noen venn av gjærbakst-baking før jeg fikk Kenwooden. Det er den motoren som har gjort at jeg har skjønt vitsen med både Kenwood og eltingens betydning, for da har jeg skjønt at det er vanskelig for meg å elte nok uten maskinen. Med Kenwooden ble baksten endelig sånn som jeg ville. Nå lager jeg mye eltefritt også, så man klarer seg jo. Til vispe-deiger bruker jeg aldri Kenwooden. Har en vanlig mixmaster ved siden av. Synes ikke den store funker på mindre deiger den krever litt volum.

Men altså - motor betyr noe.

Jeg ser ofte på tek.no sine tester når jeg skal kjøpe noe, og her har de «beste kjøp» til mye mindre enn Kenwood og co. Mulig det er av interesse:

www.tek.no/samletest/i/lAe8jA/vi-har-funnet-den-aller-beste-kjoekkenmaskinen#35

gajamor sa for siden:

Er oppvokst med Electrolux (Ankarsrum), men har levd i 20 år med en Kenwood arvet at svigermor. Den er fin til mye, den, men jeg er uendelig glad for at vi endelig har investert i en Ankarsrum (Electrolux) i år. Det er sikkert galskap å ha to store kjøkkenmaskiner, men vi bruker dem MYE.

-Visping av eggedosis: Kenwood. Ankarsrum har egen vispesak, men foreløpig virker den som noe makk
-Visping av smørkrem: Ankarsrum. Kenwooden er totalt uegnet; alt setter seg i bunnen og kantene, og så må man stoppe maskinen og skrape alt ned. Har bannet over det i 20 år, kjenner jeg blir glad i hjertet av å bare putte alt i maskinen og la den stå og jobbe.
-Gjærbakst: Ankarsrum. Først med røredings og skrape, og så eltekroken. Aner ikke hvordan den funker på små gjærdeiger, for det tror jeg aldri jeg har laget. Blir alltid dobbel oppskrift her når jeg først baker.
-Kransekakemasse: Ankarsrum (trodde egentlig ikke det var mulig, men med eltekroken gikk det faktisk).
-Pisking av varm fudge: Kenwood, siden alt er av metall.
-Blender: Aldri prøvd på Ankarsrum, men Kenwooden funker helt greit.

Kjøttkverna funker helt fint på Kenwooden, har laget masse leverpostei, kjøttdeig, osv, men mandelkverna tok kvelden ved andre gangs bruk. Så der skal jeg få tak i til Ankarsrumen. Skal også se om det går an å få tak i pastamaskin brukt. Koster litt for mye å kjøpe alt sånt nytt. Kenwooden har endret system opp gjennom åra, så der er det veldig vanskelig å finne ekstrautstyr som passer nå.

Ankarsrum er tyngre enn Kenwood, eller har annet tyngdepunkt, så den vandrer ikke avgårde over benken. Jeg er også veldig glad i plastlokket til heving av deiger o.l. Skulle jeg hatt bare en så er det den jeg hadde valgt. Men ingen av dem dør noengang, så så lenge vi har plass så fortsetter jeg med begge. Electroluxen (Ankarsrumen) i barndomshjemmet må være minst 40 år gammel. Det eneste problemet er at vriknappen er utslitt, så vi må bruke skiftenøkkel for å starte den. Men den går fortsatt som ei klokke!

Ligger massevis av pent brukte kjøkkenmaskiner på Finn.no, så hvis man ikke trenger den før jul så ville jeg vurdert å kjøpe noe der.

PS: ser du har kjøpt - var veldig bra tilbud!


#36

Lhi-My sa for siden:

Godt tilbud. Jeg håper du blir mer fornøyd enn meg. Jeg her den samme og er frustrert over at den ikke elter godt nok og at bollen plutselig kan finne på å løsne mens maskinen går og da flyr både bolle og maskin nærmest veggimellom. Jeg må fysisk holde bollen på plass mens den går. Maskinen har vært inne på service og jeg har bedt om ny, men Elkjøp sitt svar er at maskinen er i orden. Jeg ser etter ny maskin nå og det blir ikke slik.


#37

Myria sa for siden:

Det går helt supert med Kenwood også, men du må bruke kmix spaden og ikke den vanlige kvispen. :jupp:


#38

Malama sa for siden:

sånn spade må jeg ønske meg til min, for det har vi ikke. Og akkurat de med smørkrem irriterer jeg meg over i den ja


#39

Karamell sa for siden:

Jeg har en eldre variant av disse og er kjempefornøyd! Jeg valgte den pga høyde, ikke pga utseende, for den må inn i et skap på mitt bitte lille kjøkken. Bruker den til boller, rundstykker og kaker. Har også brukt ekstrautstyret til å lage leverpostei noen ganger, for min har kjøttkvern.


#40

frukt sa for siden:

Eller flexvisp hvis man har Chef eller Major. Det ønsker jeg meg.


#41

Malama sa for siden:

Jeg må først finne ut hvilken maskin jeg har, tror det er en major, hvordan vet jeg det? Og deretter finne eksakt dings jeg ønsker meg, mao


#42

Malama sa for siden:

Ahh, det står på. Vi har en major ja. Fikk den i bryllupsgave så den er noen år gammel#44

Malama sa for siden:

Takk, da smetter den linken rett inn på ønskelisten min


#45

Myria sa for siden:

Den er veldig grei den vispen. :jupp: Tror det er den jeg bruker mest etter deigkroken. Jeg bruker så godt som aldri den vanlige kvvispen, for da blir det som noen sa lenger opp at røren bare fester seg til kantene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.