Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Briller til besvær

#1

IzziCreo sa for siden:

Kanskje misvisende overskrift, for det er ikke funksjonen av brillene som er problemet, men min komplette manglende evne til å velge design jeg trives med over tid :what: Jeg bruker såååååå lang tid på å bestemme meg fordi jeg vet at jeg går lei ganske kjapt. Gjentatte turer i brillebutikken, råd og veiledning fra de ansatte (de har vært supre og er av den ærlige sorten heldigvis), tar bilder for å se hjemme etc. Og jeg blir ikke bare lei, men altså litt sånn "hva i huleste tenkte du da du valgte disse brillene. Sånn faktisk?!". Hvordan er det mulig?! Og det skjer hver eneste gang!
Jeg er overhodet ikke sånn når det gjelder klær. Som regel så finner jeg noen design som jeg digger, og kjøper flere farger av samme liksom, og bruker de til de er helt utslitt. Og hadde jeg kun hatt styrke i glassene, så hadde det vært en ting, men jeg har progressive, skjeve hornhinner og whatnot, så en ny brille koster jo en god del. Og så blir jeg jo sur på meg selv som driver å setter meg selv i denne teite situasjonen.

Nå er det slik at jeg har riper i glassene på både lesebrillen og den progressive, og det har jeg hatt i over et år, men jeg ble sur på meg selv for det også så sa "pent" til meg selv at det fikk jeg bare leve med (de var altfor nye da det skjedde, derav avstraffelsen :sparke:).

Men altså, er det for sånne som meg at det finnes brilleabonnement? Er det løsningen? Eller ender jeg opp med å betale så mye mer at det er bare teit? Sist jeg kjøpte briller så tror jeg jeg betalte noe sånt som 8500-9500,- (progressive briller, progressive solbriller og lesebrille hos Specsavers). Det var sikkert 2 for 1 (2 progressive) og så fikk jeg vel en kupong som jeg brukte på lesebrillen (kanskje halv pris?). Jeg synes det er mye briller for pengene altså, så det er egentlig ikke problemet som sagt. Men jeg kan jo ikke kjøpe meg nye briller i hytt og vær, selv om jeg må bruke de aldri så mye hele tiden. Spare på rimeligere glass høres også ut som dårlig butikk for meg, siden jeg nå har klart å ripe opp glassene selv med ekstra ripebeskyttelse.

Jeg kan sikkert dra inn Minsten i et evt. brilleabonnement hvis det skulle bli det. Han trenger også nye.

What to do? Er det håp for meg? Nå er jeg jo der at jeg tenker at jeg åpenbart er totalt unfit til å velge meg briller, så det kommer jo til å gå åt skogen ved neste brillevalg også :sparke: :gaah:


#2

Kaija sa for siden:

Jeg måtte ha tre par nå i sommer. Lesebriller, progressive og egne solbriller/kjørebriller. Har også skeive hornhinner og annet rusk, og det er dyrt, særlig når inntekten er lav. Jeg endte med brilleabbonement, og er fornøyd med det. Jeg tok det til om med pp med økonomisk rådgiver på NAV, da jeg fikk aap nå, og hun mente abbonementet var en veldig fornuftig løsning. Så da tenker jeg det kan anbefales.


#3

Kaija sa for siden:

Og ja, du kan ta barnet med i abbonementet, men sjekk om det er rett på brillestøtte fra NAV først, for jeg tror ikke du kan få brillestøtte om du abbonerer. Det var hvert fall beskjeden jeg fikk rundt jentungens briller.


#4

Tallulah sa for siden:

Kan du tilfredstille byttebehovet på lesebriller? Det kan du jo egentlig kjøpe hvor som helst, og der finnes det mye ulike design til en (relativt) billig penge. Så får du holde ut med de dyrere progressive.

Jeg gjorde noe liknende sist. Jeg byttet bare glass i et par gamle progressive til en progressiv skjermbrille, siden den bruker jeg mest på kontoret. Glassene var dyre nok de, altså, men jeg slapp hvertfall ny Fendi-innfatning. :himle:

Men design: Jeg har brukt briller hele livet, og det var én ting min rimelig frugale (og fattige) familie ikke sparte på: det man skal gå med midt i ansiktet. Så jeg har alltid hatt designbriller. Det koster jo helt latterlig mye, men de Fendi-brillene har jeg hatt siden 2017, og jeg liker dem ganske godt fortsatt. Jeg har byttet glass i dem to ganger. Jeg har også et par fra Dior som jeg har planer om å holde ut med i ganske mange år, og som etter det kan bli solbriller.


#5

IzziCreo sa for siden:

Hvor mye betaler du i mnd?

Han har ikke så dårlig syn at han får støtte (tror jeg).


#6

IzziCreo sa for siden:

Det har jeg ikke tenkt på. Jeg må kanskje rett og slett se andre steder også. Jeg har som regel hatt designbriller. De jeg ergrer meg mest over nå er Marc Jacobs som dessverre er den progressive. Lesebrillen jeg har nå er jeg greit fornøyd med fortsatt faktisk. Ingen innertier, men den kan jeg leve med.

Men det er helt sant det du sier; man må være fornøyd med det man går med midt i ansiktet :nemlig:

Jeg så at Specsavers har halv pris på glass nå under Black Week. Det hjelper jo godt på :knegg:


#7

Tallulah sa for siden:

En venninne er veldig fornøyd med Kaibosh. De har stilige briller og gode priser.


#8

Hyacinth sa for siden:

Jeg er strålende fornøyd med abonnement. Synsam. Prisene ligger fra 250 kr/mnd og oppover. Jeg betaler 700, men har dyre glass og innfatninger i alle tre parene. Man kan bytte én innfatning i året og får nye glass ved behov. Man kan også kjøpe ut brillene for en symbolsk sum etter to år uten bytte. Synskontroll er inkludert, og det er idiotforsikring slik at man ikke trenger å være kjemperedd for brillene.

Jeg setter pris på å kunne variere, men jeg kjenner også at det er lettere å velge innfatning når jeg vet at jeg bare «må» ha dem et år.


#9

Kaija sa for siden:

460 kr i måneden ble det her.Det kan jeg leve med.


#10

Input sa for siden:

Når var han sist hos optiker? Om han kan få støtte, fikser optikeren det automatisk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.