Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Eldreportalen] Hvilket hjelpemiddel for å åpne glass?

#1

banana sa for siden:

Vonde (artrose-?)hender gjør at jeg trenger et verktøy til syltetøyglass etc. Ditt beste tips? Fortell hvorfor akkurat den er bra.


#2

Nera sa for siden:

Jeg har en plastgreie som vipper opp lokket og slipper inn luft, så det sklir rett av. Den heter Jarkey, og funker som bare juling. Jeg kjøpte den da jeg knakk en finger og var satt grundig ut av spill, og ikke hadde noen i hus som kunne hjelpe meg.


#3

Neket sa for siden:

Mamma har samme type som Nera, er fornøyd så vidt jeg vet. :jupp:


#4

Milfrid sa for siden:

Jeg har lært at om man bruker en ølljekk (sånn som er på vinåpner) eller et flat skrujern så går det opp lett som bare det. Handler om å få ut vakuumet.



#6

Lille meg sa for siden:

Jeg har en runding i et gummi/silikon-aktig materiale (materialet er litt ala dette her) som jeg legger rundt glasset og deretter vrir til. For meg fungerer det utmerket (men akkurat hendene mine er fremdeles ikke ødelagte).

Jeg fant denne siden, som hadde samlet opp beste åpner blant mange forskjellige typer (elektrisk, til å ha stående under en hylle, gummi-type, og så videre).

Da min mor ødela tommelen sin for noen år siden, så kjøpte jeg en elektrisk åpner til henne som ser ut som den i lenken over. Og så tror jeg at det var en to-for-en-deal, for jeg har en liggende her hos meg også. Min er ikke tatt ut av pakningen engang. Det tror jeg egentlig ikke mamma har gjort heller. Hvor mye hjelp trenger hendene dine? Har du lyst til å overta en elektrisk åpner?



#8

Retz sa for siden:

Jeg har leddgikt med krokete hender og full pakke, men det har ennå aldri hendt at jeg ikke har fått åpnet et syltetøyglass ved hjelp av varmt vann og et kjøkkenhåndkle. Enkelte glass har også et åpne-vennlig lokk, men husker ikke hvilke.


#9

Tjorven sa for siden:

Mitt umiddelbare svar da jeg så tråden var "16-årig sønn med håndballspillergrep", men det er jo en ganske midlertidig løsning. :knegg:

Før jeg spør han, så pleier jeg å kakke på lokket, og det hjelper overraskende ofte.


#10

banana sa for siden:

Jeg forestiller meg at den ødelegger lokket slik at det ikke blir helt tett etterpå. Men det stemmer kanskje ikke? Den nest øverste i samle-linken din, Lille meg, er den jeg kjenner at jeg har hatt mest tro på når jeg har googlet, denne, altså: (Oi, det ble stort!) Men lurer på hvordan den funker på størrelser av lokk som ikke passer.

Takk for tilbud om å overta elektrisk, men jeg tror jeg prøver noe mekanisk foreløpig. :blomster:

Den så funksjonell ut. Den funker på forskjellige størrelser, eller?

Det har vært verktøyet mitt til nå, Tjorven, bare i form av 17-årig datter. Når mannen ikke er hjemme, han fikser jo alt sånt hvis han er hjemme.


#11

Isolde sa for siden:

Den ødelegger ikke lokket nei, bare løfter litt forsiktig ut vakuumet.


#12

Fluke sa for siden:

Jeg bruker også Jarkey og sånn som Karamell linker til.


#13

jolie sa for siden:

Jeg bruker altså spissen på en smørkniv. Sikkert lurere med en sånn dings.


#14

allium sa for siden:

Jeg har den samme som Karamell har, funker på mange størrelser.


#15

Strå sa for siden:

Jeg har en sånn som på bildet. Hver bøy passer til ganske mange lokkstørrelser. Den har hittil aldri sviktet meg.


#16

-ea- sa for siden:

Denne kjøpte jeg til pappa en gang, og så ble det til at jeg arvet den - siden jeg tydeligvis er like svak i fingrene som han var.
Funker fint, enkel og grei, passer til forskjellige størrelser.


#17

Elisabet sa for siden:

På vanlige bokseåpnere så er det en krok, den er for å løfte på sånne syltetøyglass lokk for å få ut vakum før de kan skrus lett opp. Ser du den lille haken/kroken som er øverst lengst frem på en vanlig bokeåpner. Den er til det. Fikk ikke til å legge inn bilde nå, men se på din vanlige bokeåpner så har den helt sikkert det.


#18

Karamell sa for siden:

Den funker på alle størrelser ja. Jeg fikk den av min far for 100 år siden da jeg var singel og bodde alene. :knegg:


#19

allium sa for siden:

Jeg har også fått av faren min.


#20

Dali sa for siden:

Denne har jeg også. Fått av en onkel i julegave da jeg var tidlig i tenårene og mente det var verdens teiteste gave. Men det viser seg å nok være en av de gavene som har vært med meg lengst og vært mest til nytte. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.