Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Beste oppskrift på Sarah Bernhard

#1

Palmen sa for siden:

Skal lage disse (helst langpanneversjon) men ser at det er stort sprik i oppskriftene der ute. Hva er din favorittoppskrift, og lager du langpanne eller små søte kaker?


#2

Nextlife sa for siden:

Jeg liker ikke SB der bunnene er av ferdig marsipan eller kransekakemasse, det smaker vondt.
Aller best liker jeg å bruke bunnene til gule bomber (krem.no sine, de er nesten helt som makroner)
krem.no/hjem/elins-gule-bomber/
samt hennes krem, som bare er en pisket ganache, ikke noe melis, eggeplommer eller annet.

krem.no/hjem/sarah-berhard/

Lager jeg i langpanne bruker jeg samme bunn som suksessterte.

Jeg lager aller helst munnfullstore kaker. Er generelt veldig glad i å lage porsjonskaker eller bittesmått bakverk.


#3

Teflona sa for siden:

Angående kremen; den jeg liker best er å smelte god sjokolade i fløte, sette kaldt og dagen etter pisker jeg til krem. Sprøyter topper og setter kaldt igjen. Dypper i smeltet sjokolade og kokosfett (blir enklere å dyppe og glattere med kokosfettet). Dypper gjerne to ganger. Bunn lager jeg litt ulikt, som oftest av kransekakemasse, ett egg og finhakkede mandler.


#4

Nenne sa for siden:

Jeg har en god oppskrift som jeg bruker hvert år, men den er altså med gul krem og ikke sjokoladekrem. Jeg har skjønt de seinere årene at noen lager dem med sjokoladekrem, uten at jeg har skjønt helt hvorfor.


#5

Palmen sa for siden:

Bring it on!


#6

Nenne sa for siden:

Jeg er på jobbreise, Palmen, men skal finne den frem i morgen kveld. Hvis ikke, så rop på meg! :)


#7

sindrome sa for siden:

Er det Sarah Bernard hvis det er gul krem? Jeg trodde SB var enten sjokoladesmørkrem eller sjokoladekrem :gruble:


#8

Filifjonka sa for siden:

Det er sjokoladekrem som er klassisk Sarah Bernard.


#9

Mrs. S sa for siden:

Jeg svarer litt sent. Men jeg lagde SB med ferdig kransekakedeig i går, og jeg må si meg enig med Nextlife, det ble ikke så gode bunner. Men de blir nok oppspist.
Kanskje det kommer an på kransekakemerket, jeg kjøpte et billigmerke. Prisen varierer mye.

Male mandler selv synes jeg tar lang tid, men nå selges det ferdig malt mandelmel, det blir raskere å lage bunner med det.

Jeg tror at å lage bunner selv er det beste, eventuelt piffe opp ferdig kransekakemasse som Teflona gjør. Jeg skal prøve å huske det til neste gang.

Jeg har bare lagd kremen av sjokolade som smeltes i varm fløte, og jeg synes det blir bra. Jeg har aldri lagd smørkremen med eggeplommer.


#10

sindrome sa for siden:

Takk! :hjerter: :knegg:


#11

Bloppy sa for siden:

Jeg er så lite glad i og god på å bake, at her gjøres det enklest mulig. :knegg: De blir spist da. Folk her i huset synes de er veldig gode.

Jeg bruker ferdig kransekakemasse og helt vanlig sjokoladesmørkrem. Dypper i smeltet Dronningsjokolade. :rema1000:


#12

liefje sa for siden:

Den med gul krem heter ikke Sarah Bernhard, men et annet damenavn Bernhard. Jeg har pleid å kjøpe begge på julemarked på Bærums Verk, og har likt den gule best. I år har vi ikke fått vært der og jeg har ikke funnet den noen andre steder.


#13

sindrome sa for siden:

Liefje, har du smakt med smørkrem eller fløtekrem?


#14

liefje sa for siden:

Jeg kjøpte dem ferdige, men troooor det var smørkrem.


#15

sindrome sa for siden:

Da burde du prøve fløtekrem før du dømmer :jupp:


#16

Nenne sa for siden:

Bedre seint enn aldri. Sarah Bernard (ca. 40 stykker, gjerne flere)

Kakebunner
• 250 gram malte mandler
• 3 dl melis, 180 gram
• 3 eggehviter
Bland malte mandler og melis og bland inn eggehvitene. Sett kakene på stekebrett med teskje. Stekes ved 200 grader i 10 minutter. Oppskriftens "eier" sier 160 grader og litt lengre steketid. Jeg stekte i 12 minutter, men det kunne kanskje vært lengre?

Smørkrem:
• 150 gram smør (225 gram)
• 1 ¼ dl melis, 75 gram (1,9 dl)
• 2 eggeplommer (3)
• 2- 2 ½ spiseskje sterk kaffe (3 ½-4)
Rør smør og melis smidig, ha i eggeplommer og kaffe. Legg så kremen på kakene i små porsjon. Ev. bruk sprøytepose. Sett kaldt umiddelbart.

Sjokoladetrekk:
• 2 plater kokesjokolade
• 2 ss matolje (solsikke er OK)
Smelt sjokolade og matolje og rør godt sammen. La kjøle av i 10 minutter. Dypp kakene i sjokoladen og sett kaldt til sjokoladen har stivnet. Må stå kaldt, men bør helst fryses.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.