Jeg er lei av laks. Men familien liker det, og enkelte medlemmer er ikke så glad i andre typer fisk, derfor blir det laks relativt ofte, og nå har jeg igjen laksefileter i kjøleskapet, som skal være ingrediens i dagens middag, men skulle gjerne laget noe nytt.
Vanligvis blir det (med diverse mindre justeringer) en av disse variantene:
pasta med laks og spinat i fløtesaus.
ovnsbakt, med teriyaki eller soyasaus, gjerne med revet ingefær og frisk koriander, med ris til.
norsk trad, pannestekt (gjerne vendt i mel, salt og pepper) med kokt potet, agurksalat og rømme eller sandefjordsaus.
Noen som har en god oppskrift å dele, som ikke er en variant av de tre over? Det er ikke Salmalaks jeg har i kjøleskapet, så den må varmebehandles. (det bli ikke suppe i dag, siden vi hadde suppe i går, men tar gjerne imot oppskrifter på gode fiskesupper med laks likevel, til en annen gang).
Denne er best med med Salma- eller Frøyalaks, men kan selvsagt også brukes til «vanlig» laks.
Småpoteter pensles med smør, salt og pepper. Stekes i ovnen i 20-25 minutter. Når det gjenstår 12 minutter settes laksen inn, også den er penslet med smør, salt og pepper. Ca 200-225 °C. Server agurksalat, rømme og sitronbåter til.
Tusen takk, dette er gull! Jeg noterer for harde livet. :highfive:
Mye av dette er jo oppskrifter jeg har sett og tenkt på før også, men så blir det så lett at man i hverdagen tyr til det samme gamle. Veldig godt med ny inspirasjon. :jupp:
Vi har også kun lakse-etende barn når det kommer til fisk, men en dag fikk de torsketaco og det kunne den ene voksne kiden fortelle var bedre enn laks (altså når det kommer til fisk var det tross alt bedre enn laks). Så det var et tips til ikke-laksemiddag, men fisk. Brukte Findus Gourmettorsk fra frysedisken. For oss er det et must med ananas på - det funker med hermetisk, den sorten de har på Kiwi som er mye dyrere enn de andre boksene (søtere enn de andre, synes jeg). Og guacamole.
I går hadde vi laks med tagliatelle. La laksebitene øverst i stekepanna som besto av en seng av squash, paprika, løk, hvitløk, chili, creme fraiche og cottage cheese. Tanken var Snøfrisk, men det glemte vi å kjøpe, så det ble CC. Krydret med salt, chili og soyasaus.
Vi pleier å ovnssteke den og ha wok-grønnsaker og ris ved siden. Diverse sauser på bordet og man velger det man selv vil ha. Sursøt, soya, teriaky, bearnaise.
Ja, jeg har enkelte oppskrifter som funker med torsk jeg også, særlig en gryte med karrisaus er populær. Så jeg lurer det inn av og til. Men i dag var det altså nok en gang laks som lå i kjøleskapet. Endte med en ovnsform anbefalt av noen på jobb, og fikk i tillegg brukt opp noen rester av kokt potet, som ble delt i båter, vendt i olivenolje, salt, pepper og chiliflak, og airfryet gyldne mens fiskeforma godgjorde seg i ovnen. Ble godt! :nikker: Sparer alle tipsene herfra til senere bruk. :hjerter: