Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spill i julegave til barn

#1

Blå sa for siden:

Jeg vil gjerne kjøpe spill til barn i alderen 7-11 år. Skal helst kunne spilles med fem personer. Barna er glade i å spille. Foreldrene ikke fullt så glade i det, så det må ikke være for krevende

Vi er en veldig spillende familie selv, så jeg trenger egentlig mest tips fra noen som ikke spiller veldig mye, men som kanskje har ett eller to familiespill de virkelig liker.


#2

IzziCreo sa for siden:

Codenames. Den finnes i ulike utgaver (vi har Disney), er lavterskel og moro. Outland har forskjellige utgaver som Harry Potter, Marvel etc.#4

tink sa for siden:

Ryktet går er en slager blant ungene her i huset. Fungerer også fint for det familiemedlemmet som i en periode hatet spill!


#5

Myria sa for siden:

Vi spiller massevis av brettspill og elsker det alle sammen (kanskje ikke det du ønsket, men det betyr jo at vi har testet ganske mange spill i det minste). Noen favoritter som våre har likt fra den alderen (og fremdeles liker): Carcassonne, 7 Wonders, Citadels, Smallworld, Wingspan og Settlers/Catan.


#6

apan sa for siden:

Vi liker KingDomino, det varer ikke så lenge og er enkelt og greit, men kan bare ha 4 spillere dessverre.#8

Palmen sa for siden:

Ryktet går er favoritt her også


#9

Magica sa for siden:

Mexican train!


#10

Charlie sa for siden:

Alle i vår omgangskrets elsker Sequence. Det er få og enkle regler og en kombinasjon av strategi og flaks og kan spilles både av enkeltspillere og i lag, så lett å kjøre i gang en runde. Finnes i flere ulike utgaver. Originalen er lagt opp etter «to kortstokker» men finnes også med hunder, med katter osv. Fra 7 år, ser jeg, men har høy appell også blant kun voksne i vår krets.

www.norli.no/spill-og-puslespill/spill/familiespill/spill-sequence-1


#11

Libra sa for siden:

Vi er en familie hvor det strengt tatt bare er jeg som er glad i spill, men mexican train er et av de få spillene gutta mine blir med på, helt uten huffing. De klarer til og med å vise både entusiasme. :humre: I tillegg har de godkjent kortspillet Skipbo.


#12

Tjorven sa for siden:

Citadels er det spillet vi spiller desidert mest, og det er faktisk skikkelig gøy. Kan spilles av alt fra 2-10 personer. Det er litt vanskelig å forklare, men det er et kortspill som går ut på å bygge en by ved hjelp av forskjellige «rollefigurer». (Det krever INGEN innlevelse i rollene.)

Ellers synes jeg Ticket to ride (Nord-Amerika-versjonen er best) er en god nummer 2. Men jeg er muligens yrkesskadet. :knegg:


#13

Anikka sa for siden:

Ryktet går er populært hos oss, samt Ubongo 3D, som er et artig spill der man skal bygge sammen ulike treklosser raskest mulig.


#14

Blå sa for siden:

Takk


#15

celebelen sa for siden:

Vi spiller ikke så mye, men både Ville og jeg synes det er gøy med en runde (eller tre) av Ligretto. Jeg liker best å spille bare to eller tre, men det går helt fint å være flere.


#16

polarjenta sa for siden:

Ryktet går og mexican train liker vi godt. Uno, som jo ikke er brettspill har mine også likt. Det har jeg også brukt endel på skolen og det er veldig populært.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.