Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Julegaver til de eldre

#1

Karamell sa for siden:

Jeg trenger julegavetips til menn og kvinner i midten av 70-årene.

:nemlig:


#2

Tjorven sa for siden:

Jeg strikker sokker, votter og skjerf. De sier at det er det aller beste de kan få.


#3

Syrinx sa for siden:

Eg lurer på å gå tilbake til det eg ga nokre år tidlegare. Tre flasker vin med ein medfølgande treretters meny. Den dukkar eg opp og lagar til dei (og er med på å ete) ved høve. Dette er foreldra mine.


#4

Retz sa for siden:

Kommer jo an på interesser, men hvis hvis de er glad i god mat og pensjonen er litt stusselig, så er kvalitetsmat en idé. God olivenolje, te, kaffe eller kaffebønner, maldonsalt, oliven etc. Ikke disse overprisede «gruppevarene» dandert i cellofan, men bra ting som finnes i vanlige butikker.

Jeg nærmer meg jo den alderen, og på min ønskeliste står bl.a. gavekort på garn og i bokhandel, nytt headsett, liten prosjektbag til strikketøyet, løpesokker, langrennssko, middagsinvitasjon, veldedighetsgaver og ny løpecaps. Et gavekort på en kafé eller restaurant hadde også vært kjærkomment.


#5

veobra sa for siden:

Bøker. Jeg leter alltid etter en bok som passer ekstra godt til mottaker. Har funnet biografier eller fagbøker som interesserer.

Bilder og fotoalbum er også populært.


#6

Katta sa for siden:

Eske med litt fin mat.


#7

venla sa for siden:

Jeg har slått meg på forbruksvarer. Så mat, kaffe, sjokolade, vin eller andre ting som blir brukt opp.


#8

My sa for siden:

Stefar får dugnadspakke med tre julespekepølser som storesøster selger til inntekt for klassetur. Mamma har akkurat flyttet og trenger diverse, og blir dessuten glad for alt, hun er lett. Pappa vet jeg ikke enda, han er vanskelig. Har vurdert billett til Julejazz på Scandic Nidelven (med meg selvsagt), siden han skal feire jul her, men jeg vet ikke enda om han blir her så lenge, så jeg må finne ut det først. Det kan i tilfelle være gave også til svigers, hvis de fortsatt er her (de skal være hos min svoger og svigerinne som også bor her i byen). Hvis svigers og faren min drar hjem tidligere vet jeg ikke hva de skal få.


#9

Syrinx sa for siden:

Eg kjem på at eg har kjøpt gåve på Spekebua nokre gongar også. Diverse spekepølser som slår godt an.


#10

Karamell sa for siden:

Nå har jeg kjøpt tre gaver!!
Jeg kan ikke strikke.

Svigerfar (svææært dårlig til beins) får antisklisoker for voksne (de kostet 350 kroner, så de bør være skikkelige) og så må vi finne på noe mer. I fjor var spekepølse som ekstrating, men han klarer ikke å skjære opp selv mer, tror jeg.

Fars kjæreste får noen fine, myke ullsokker med noe angora med fint mønster. Hu gir vi ikke så stor gave til.

Min mor får en nydelig ulltrøye jeg så på nettet. Svart med rund hals og en slags blonde helt øverst. Kan finne link om noen er interessert. Jeg kjøpte lik til meg selv, bare med høy hals.

Da har jeg igjen min far og min mors samboer. Mors samboer kan få vin kanskje. Tidligere har han fått treningsklær, refleksvest, treningssokker, sjokolader. Han er sprek, løper masse og elsker godteri.
Min far er verre. Tidligere aget han mat og leste, nå tror jeg ikke han gjør noe av det mer. Alkohol får han ikke av meg. I fjor fikk han masse kaffekapsler til maskinen son og sikkert sokker eller genser eller noe. Han har fått litt t-skjorter også.

Min bror (ikke eldre) får ikke gave i år for han har nettopp sagt at han ikke gir til noen i år, da skjer det ikke herfra heller ...


#11

millact sa for siden:

Gavekort på restaurant får min mor.

Min tante blir 90 rett før jul. Hun får noen mindre gavekort på Mester Grønn så kan datteren kjøpe blomster noen uker fremover.


#12

My sa for siden:

Si fra hvis du vil kjøpe spekepølser til noen av dem da. :knegg:

#13

Malama sa for siden:

Vi har besteforeldrene som er litt yngre, sånn fra noen og seksti til sytti, og min bestemor som er 96.
Hun vil ikke ha gave, og får stort sett noen kjeks hun liker etc. Bor på sykehjem.

Besteforeldre-generasjonen får skolefoto av ungee og fotokalender, tre av dem får trolig bøker og den siste får nok noe spekepølse eller tilsvarende.


#14

millact sa for siden:

Vi har også laget kalender til noen.


#15

Milfrid sa for siden:

Her blir det gavekort på kultur eller restaurant. Mor har feks fått lunsj ute med oss tre døtre. De har fått gavekort på forstillinger og teater. Ting er jo bortkastet - de har alt.


#16

Karamell sa for siden:

Barna våre er for gamle til kalender. De er ikke gira på det. Skolefoto har vi heller ikke mer, selv om vg3-eren faktisk tok noen bilder i høst. Han som var lærling på samme alder har vi ikke bilder av fra skoletiden, så det blir litt feil det også.


#17

Karamell sa for siden:

Ja, jeg bor jo ikke i nærheten av noen av foreldrene mine. Sånt er mer vanskelig da, synes jeg.


#18

Millen sa for siden:

Julehefter av noe slag om de liker det?
Forbruksvarer - -alt fra spiselig/drikke til kino/teater gavekort, julepynt, selv eldre liker fornyelse, gavekort på kjøpesenter?
Nå bare kaster jeg ut noe.#20

Millen sa for siden:

Bra idé.


#21

Malama sa for siden:

Det er jo også greia med at våre foreldre er litt yngre enn midten av 70 åra, ungene våre er litt yngre enn vgs også, fordelt mellom 3 og 10 klasse har mindre foreldre alle sine fem barnebarn.


#22

Karamell sa for siden:

Ja, guttene her er 21,5 og 18,5. Voksne.


#23

Nextlife sa for siden:

Jeg har kjøpt puslespill, 1000 brikker til både foreldre og svigerforeldre. Hos svigers vet jeg det slår an, de ble bitt av covidpuslespillbasillen. Min foreldre er jeg mer usikker på, tror aldri de har puslet, men tenker det er en bra aktivitet for de.


#24

Hondacrv sa for siden:

Me har kjøpt ullstillongs (800kr) og skråpånatta til mamma. Kjæresten hennes er kokk og får matgreier.


#25

Pøblis sa for siden:

Begge mine gamliser er på sykehjem, så det får bli forbruksgreier, tror jeg, Begge fikk merinoullgensere i fjor, jeg lurer på å repetere det i år, faktisk - det er hyggelig at de har på seg noe pen, og begge er blirr ganske magre, så de trenger noe som passer.


#26

liefje sa for siden:

Min mor er 81 og har fortsatt ønsker. De siste årene har hun fått veske, varm og fin strikkejakke, silkebluse, nattkjole, sjal, hudkremer og spennende mat. I år skal hun i alle fall få en panettone med limoncello for hun er veldig glad i limoncello og da er jo det midt i blinken. Så blir det noe annet i tillegg som jeg fortsatt må finne på, men hun er lett å kjøpe til.


#27

Embriksmamma sa for siden:

Jeg vil veldig gjerne ha link! :)


#28

Skilpadda sa for siden:

Hos oss er det svigerfar som lager fotokalender til oss. :D. Et par år lagde han med litt eldre bilder av alle barnebarna, ett år med gamle foto av sine egne barn, i fjor var det bilder fra en felles tur til NYC for snart 20 år siden, og i år er det blomsterbilder.

Foreldrene våre får ganske ofte bøker og film fra oss, noen ganger nytt kjøkkenutstyr eller lignende hvis noe har gått i stykker. Moren min har fått pene skjerf noen ganger (i fjor fikk hun en pen, blondete ull-undertrøye), svigerfar får plater noen ganger.


#29

My sa for siden:

I fjor fikk mamma nattkjole i ull og silke fra Nøstebarn, hun fryser veldig om nettene. Pappa fikk en pen genser i lammeull fra Match, han hadde gått en hel del ned i vekt og trengte nye klær. Svigers fikk bøker, den siste fra Roy Jacobsen (De uverdige) og den andre husker jeg ikke. Liza Marklund kanskje.#31

My sa for siden:

Det har jeg tenkt til å gi til en vennefamilie (to voksne og to barn på hhv 16 og 13), og bestille fra Cewe Japan foto, med bilder fra ferier vi har hatt sammen opp igjennom. Tenkte å begynne med det i dag. Så det kan være et tips til noen. :jupp:

#32

Syrinx sa for siden:

I dag har eg landa på julegåve til foreldra mine. Dei får ein treretters meny med tilhøyrande vin. Flaskene havnar under treet, på kvar står det kva rett som høyrer til.

Eg har gitt dette tidlegare også, men har av ulike årsaker hatt pause. Eg trur kanskje denne løysinga har kome for å bli no.


#33

Molly sa for siden:

Vi har kjøpt "Frokostpakke" fra Indre Oslo matforedling til svigermor og til mine foreldre.
iomat.no/


#34

løve70 sa for siden:

Mor ønsker seg en så stor som mulig kabinkoffert så da får hun ihvertfall det :)


#35

My sa for siden:

Det ble airfryer til faren min, spleiset med søstrene mine. Den minste fra Philips, kjøpt på BF-tilbud hos Komplett.


#36

Nextlife sa for siden:

Til min nære og kjære med langtkommen demens gir jeg rett og slett konsert med de beste musikerne i byen som skal spille svisker fra pluss minus 1970.
På sykehjemmet er det mye som skjer nå i desember, så konserten blir i januar. De andre som bor der blir også invitert, med advarsel om at dette er ikke «en grønnmalt benk i hagen» , Nordlansnetter annen shit fra glemselen. Dette blir Shine on your crazy diamond, Life on Mars og sånt. Øl, bobler og potegull blir servert. :nemlig:


#37

millact sa for siden:

Fantastisk:hjerter:


#38

Blondie sa for siden:

Mamma får dundyne. Hun får alltid noe som kan holde henne varm, fordi hun sitter inne hele tiden (uten å være mobil) og er livredd for strømregninga.

Svigermor får smykkeskrin, kjæresten hennes får spekepølsebrett.
Svigerfar og kjæresten får en eller annen historisk bok, gjerne med raddis-vinkling. Har bare ikke funnet en slik foreløpig.


#39

Hyacinth sa for siden:

Jeg nekter å kalle foreldrene mine for «eldre», til tross for at de er i syttiårene. Men det kommer nok av at det kun er få år siden mine egne besteforeldre døde.

Mine foreldre ønsker seg kun ting de kan bruke opp. Spesielt vin står på ønskelisten. Jeg må innrømme at jeg er grundig lei av å gi dem vin til hver eneste anledning år ut og år inn.

Ellers er matvarer en hit, og spesielt min mor liker gavekort på blomsterbutikk eller hagesenter. Kinogavekort er også kjekt. Noen ganger kjøper jeg sånne skumsåper fra Rituals, siden jeg vet hvilken duft de foretrekker.

De vil helst ikke at vi skal gi dem dyre greier, og det har vi heller ikke hatt tradisjon for. En bok er nok det dyreste vi hadde gitt dem. Kunne godt kjøpt bøker, de liker det, men som regel har de kjøpt eller lånt dem lenge før en passende anledning til å gi.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.