Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Apropos julegaver: Brettspill

#1

liefje sa for siden:

Hva er gøy, nytt eller gammelt, men kule spill som passer for voksen sønn med venner eller oss i familien?

Helst mulig å spille bare to personer og aller helst noen som ikke er avhengig av at man kan norsk siden han studerer i Tyskland. Men først og fremst kule, for er de kule nok, finner jeg dem vel på amazon.de eller tilsvarende på et passende språk.

Han liker egentlig alt fra monopol og risk til Uno og andre slike enklere greier. Ikke sånne spørrespill, men alt mulig annet. Sikkert en masse "out there" som jeg aldri har hørt om, men som noen kan anbefale. Takk på forhånd!


#2

Blå sa for siden:

Sjekk ut Oink Games på Amazon. Vi har Deep Sea Adventure og har kjøpt både det og Moon Adventure i julepresanger. Kul design og morsom spillogikk. Og små nok til å være med på reiser.

Ellers er Sushi Go morsomt og lettspilt og veldig transportabelt


#3

Charlie sa for siden:

Nevner gjerne Sequence om igjen. :knegg:


#4

Syrinx sa for siden:

Ikkje nytt og fancy, men veldig kjekt: Rummy


#5

Acino sa for siden:

Carcassonne, Settlers of Catan, 7 wonders, Ticket to ride, splendor, crypt, citadel, coup, 6nimmt er noen jeg kommer på i farta. Vi spiller mye og har en del. Vi er akkurat motsatt av Charlie, ingen av oss likte/liker Sequence særlig. Vår favoritt er nok 7. wonders, har alle utvidelser osv.


#6

liefje sa for siden:

Mange spennende tips. Må lese meg opp litt. Takk :blomst:


#7

Skilpadda sa for siden:

Både Terraforming Mars og Wingspan er veldig gode spill som både vi og Datteren liker godt. Vet hun har vært med på å spille Terrraforming Mars flere ganger i spillklubb og på brettspillkvelder på universitetet, så det er et spill mange ser ut til å like. Begge kan spilles med to spillere.


#8

Hondacrv sa for siden:

Mexican train.


#9

nokon sa for siden:

Welcome to, Lucky Numbers og Don’t Stop er tre litt enkle spel eg liker godt. Det er mindre flaks og meir strategi enn Yatzy og Uno, men samtidig tar det ikkje lang tid med ein runde og det krev ikkje eit oppslagsverk å sette seg inn i reglane. Alle tre går fint med to.

Eg liker meir kompliserte spel og, altså, men alt til si tid.


#10

Sweetie sa for siden:

Vurderer å kjøpe Ticket to ride til familien til jul, men hvilket grunnspill er best å starte med for noen som aldri har spilt det før?


#11

Arran sa for siden:

Vi begynte med USA/Canada. Det er enkelt og en fin måte å bli kjent ned prinsippene på. Favoritten hos oss er imidlertid UK.


#12

Timar sa for siden:

Støtter forslag om Sequense og Ticket to ride. :)


#13

Tjorven sa for siden:

Vi har USA/Canada og Europa. Der synes jeg at førstnevnte er klart best.


#14

Robyn sa for siden:

Stedatteren min på 22 ønsker seg Secret Hitler til jul, hun spiller mye spill.


#15

scilla sa for siden:

Hint er alltid en suksess hos oss:jupp:


#16

Maverick sa for siden:

+1 på Sequence, det er populært hos voksengenerasjonen, ungdomsgenerasjonen og barnegenerasjonen hos oss. Det er gøyest når man er flere enn to for da kan man rotte seg sammen mot noen. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.