Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva slags strømpebukser til hva?

#1

banana sa for siden:

Jeg har en skuff full av strømpebukser som jeg aldri bruker. Hva bruker man de forskjellige til?

Når bruker man sort og når hudfarget?
Når litt tjukkere og når helt tynn?
Blank og matt?
Hva bruker man grå med glitter på til?
Brune litt tjukke?
Eller beige med helt sinnsykt "blondemønster"?
Rute- og stripestruktur?

Det er jo synd at alt blir liggende, og at jeg alltid tar på meg en sort til en sort kjole til julebord og ellers går i bukse hele året. Jeg tror jeg trenger en guide av typen "strømpebukser for dummies".


#2

Fintdethei! sa for siden:

Oj, du har mange!

Jeg bruker tykke svarte til kjoler på jobb om vinteren, og mørke litt tynnere ellers i året. Bare midt på sommeren går jeg uten.

I penere anledninger bruker jeg hudfarget dersom jeg synes ikke kjolen funker med svart.

Flere regler enn det har ikke jeg.


#3

Floksa sa for siden:

Jeg bruker tjukke svarte fra sist i september og ut mai. Hudfargede juni til september.
Litt struktur om jeg er vill og gal.
Men jeg går i kjole 98% av tiden jeg ikke har arbeidstøy på.
Om du bare bruker kjole til pent ville jeg solgt eller gitt vekk de som aldri brukes.


#4

tink sa for siden:

Det viktigste spørsmålet er om du liker strømpebuksene, eller kanskje det aller viktigste er at de passer deg (ikke er for små eller for store, siger eller har andre feil).

Så er spørsmålet om du egentlig ønsker å gå mer i kjole/skjørt, sånn at du får brukt dem.

Hvis ikke, så kan du sende videre de du ikke bruker, og holde på de svarte som du bruker.

Selv bruker jeg svart og grå ull innimellom til hverdags vinterstid til diverse kjoler/skjørt. SKal jeg pønte meg så hender det jeg bruker svart tynn, eller hudfarget tynn dersom det passer best med kjolen/skjørtet.

Kule og morsomme strømper med farger og mønster kan også brukes til hverdags, men da må man jo være i stand til å bære den evt. ekstra oppmerksomheten man tiltrekker seg.


#5

Retz sa for siden:

Jeg har to par strømpebukser, et par mørk grønne som jeg bruker til julekjolen og et par hudfargede til andre anledninger. Det hender jeg bruker kjole i sommerhalvåret, men er det med bare bein.


#6

banana sa for siden:

Det jeg egentlig lurer på er jo hvilke regler som gjelder. I hermetegn, for jeg skjønner jo at dette ikke er nedfelt i norsk lov. Noen steder på nettet står det at hudfargede strømpebukser er en dødssynd. Og jeg finner ingen bilder som viser en grå glitterstrømpebukse sammen med en passende kjole - og jeg aner ikke hva slags kjole man bruker med en grå glitterstrømpebukse. Jeg har lyst til å bruke det jeg har, men er helt dust på hva jeg kan bruke til hva.


#7

Tussa sa for siden:

Ei grå glitterstrømpebukse kan du bruke til en svart finkjole f.eks. Eg brukar stort sett svart, tett strømpebukse til kjolar til kvardags og tynn svart strømpebukse til festlige anledninger. Og har brukt hudfarga tynn til blå julekjole, sjølv om Jan Thomas seier det er no-go. Mai-september er strømpebukselaust :knegg:


#8

ingling sa for siden:

Høres ikke ut som om du trenger så mange. :humre:

Jeg bruker stort sett svarte 50 denier til nesten alt, året rundt bortsett fra når det er varmt nok til å gå uten (noe jeg strever med, men øver meg på). Noen ganger svarte, tynne ullstrømpebukser. Ytterst sjelden lyse og tynne, men det er en smakssak selvsagt. Vet ikke hva reglene er, da. Grå med glitter er kult til julebord eller lignende da. Tjukke brune eller elleville mønstre hadde ikke fått leve videre hos meg. :niks:


#9

Tallulah sa for siden:

 • Når bruker man sort og når hudfarget?
  Hudfarget kan man bruke til alt man ikke syns det passer med svart til, og man ikke har lyst til å gå med helt bare legger. Jeg syns av og til det er litt rart med hudfarget på de kaldeste vinterdagene, men det er ingen regel. Sort bruker jeg gjerne til mørkere kjoler og skjørt, og når det skal være litt mer elegant.
 • Når litt tjukkere og når helt tynn?
  Tykk når det er kaldere. Tynn når det er varmere.
 • Blank og matt?
  Som du vil.
 • Hva bruker man grå med glitter på til?
  For å dresse opp en grå eller sort kjole, kanskje med noe glittersmykker til.
 • Brune litt tjukke?
  Brune, som i hudfarget eller brune som i farge? Tykke hudfarget bruker jeg ikke, men gjorde jeg det så ville jeg brukt det til mer fargerikt tøy enn sorte. Er de brunfarge Ville jeg kanskje brukt dem til sort, og tatt opp igjen det bruke i smykker, skjerf, cardigan, veske eller annet.
 • Eller beige med helt sinnsykt "blondemønster"?
  Tja. Til en festlig anledning til noe tøy som matcher beige? Kanskje noe litt rolig, så strømpene ikke sloss om oppmerksomheten med kjolen.
 • Rute- og stripestruktur?
  Samme her, til noe som passer fargemessig, og som ikke sloss med oppmerksomheten.

#10

-ea- sa for siden:

Om farger så er min regel at enten går jeg for match (lik farge på kjole/skjørt og strømpebukse) eller kontrast. Ikke noe som er nesten likt.
Grå glitter er fint til festlige anledninger, ekstra flott til rød kjole.


#11

Karamell sa for siden:

Grå med glitter er fint til svart og rødt ja. Grå kan være kult til gult?

Jeg skjønner ikke hvorfor man ikke kan bruke pene hudfargede strømpebukser. Brune, gammeldame-gammeldagse forstår jeg er no go, men sånne tynne, nude, mer moderne synes jeg er pent til svart også til pent på vinteren, jeg. :blond:

I dag har jeg koksgrått skjørt og tett, svart strømpik.


#12

My sa for siden:

Rute- og stripestruktur er sånt som jeg tenker kan være fint til enkle hverdagskjoler og -skjørt, gjerne i ull, på vinteren.

Til pent synes jeg det er finest med tynne svarte eller hudfargete, avhengig av farge på kjole og sko, hovedsakelig hudfarget til lysere klær, og så synes jeg vanligvis hudfarget/nude er finere til blått, f.eks. (hvis ikke Jan Thomas liker det står han fritt til å velge noe annet :knegg: ). Valgfritt om det er matt eller blankt, det er smak og behag. For min egen del (understreker min EGEN, min smak, mine legger) bruker jeg helst matte eller halvblanke, uten glitter, fordi jeg synes veldig glitrende strømpebukser får leggene mine til å se tykkere ut. :flau: Hadde jeg hatt penere legger hadde jeg framhevet dem med blankere eller glitrende strømper. Gjelder ikke for andre enn meg selv. :knegg:

I dag har jeg svarte matte, helt tette (ull), under svarte culottes.


#13

liefje sa for siden:

:stikker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.