Jeg er på jakt etter kokebøker som skal gis bort i gave til unge, nyetablerte par. Helst vil jeg ha bøker som inneholder oppskrifter fra ulike kanter av verden. De kan gjerne ha mest fokus på grønnsaker, men ikke være rene vegetarkokebøker.
Mottakerne har middels(-) ferdigheter på kjøkkenet, men interesse for matlaging.
Kokkelære - Tom Victor Gausdal er en fantastisk bok, her lærer man om råvarer og teknikker og å forstå hva man skal gjøre på kjøkkenet, i tillegg til mange gode oppskrifter. www.appetitt.no/matnytt/kokkelaere
Jeg leste kokain-anbefalinger og tenkte at NÅ ER GRENSA NÅDD!!!!
:sparke:
Jeg har Helstrøm sine og liker dem, men de er kanskje litt for avansert?
Den grønne har fokus på grønnsaker.
Ellers er jo Schønberg Erken fortsatt gull :knegg:
Nå vet jeg at du spesifikt sa at du ikke ønsket en ren vegetarkokebok, men vi er jo på FP, der vi sjelden lar oss styre av hva HI sier. :knegg: Jeg vil varmt anbefale En skikkelig digg kokebok av Hanne-Lene Dahlgren. Det er den jeg selv har brukt mest det siste året, og det er ordentlig gode oppskrifter, godt forklart og fristende. Enkle både å lage og spise for folk som ikke er så vant til vegetarmat.
Bøkene til "Alt Asiatisk" ser fine ut - jeg har brukt oppskriver fra bloggen de har, og er godt fornøyd. :)
Linda Stuhaug er god på sunn hverdagsmat.
Vi har Hellstrøm sin kokebok for barn/ungdom (ikke den nye, denne her kom ut for kanskje 7-8 år siden? ), og i den er det flere retter som fint passer for unge voksne også.
Vi bruker mye «Stiansen til hverdags», norsk, dansk, italiensk og asiatisk. Enkle oppskrifter. Sunne er de ikke, men vi kutter fett og bytter til lettvarianter. Og så tror jeg at den nye fra Hellstrøm er bra. Og sikkert mer moderne. Familiekokeboka til Tom Victor Gausdal er også å anbefale.