Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bacalaokrise

#1

Left sa for siden:

Jeg hadde antakelig i litt for mye fisk, og selv om den var godt vannet ut fra i går til i dag, og jeg har byttet vann, så er det så salt at det er søren meg ikke spiselig :mad:
Hva kan jeg gjøre for å redde elendigheten? Mener å ha hørt at poteter trekker til seg salt? Kanskje ha oppi mye mer poteter??
Pokker altså, da må jeg i butikken også, og her er det bare 6 km å kjøre for og komme dit.


#2

Alfa sa for siden:

Eg håper det gjekk bra.


#3

Left sa for siden:

Jeg helte på mer vann, og tømte av "sausen", hadde i rent vann og gjorde det samme igjen.
Til slutt hadde jeg i litt mer vann, nye tomater, tomatpure, olje og pepper, og til slutt en fløteskvett. Det ble faktisk veldig godt. Bacalaoen var jo ødelagt i og med at jeg måtte tømme av sausen eller hva jeg skal kalle det, så det ble mer som en gryterett med klippfisk.
Vel - det blir mer beskjedne mengder med fisk neste gang, og den skal vannes enda lenger/bytte vann flere ganger.


#4

Søster sa for siden:

Ordentlig klippfisk skal vannes ut i 36-38 timer, så slipper du oppleve krisa igjen.


#5

Fruktflua sa for siden:

Oj, så dumt da! Det har hendt meg en gang også, men da tror jeg den lå for kort i vann. Den kan med fordel ligge to døgn også - og gjerne med litt melk. Vannet må byttes veldig ofte.


#6

Left sa for siden:

Dette var nok skikkelig vare ja, og skal nok ikke gjøre samme feil en gang til. Har laget bacalao mange ganger, men aldri opplevd dette før :(
Den skal få ligge minst 2 døgn i vann som byttes ofte - u bet!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.