Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Urolige forhold i Dublin - hadde booket reise dit i desember...

#1

Evrydike sa for siden:

Først av alt vil jeg bare si at så klart er det ikke meg selv jeg synes synd på denne tragedien. Mine tanker går til ofrene for knivstikkingen!

Hadde bestilt både fly og hotell i Dublin om ca to uker, og nå er jeg litt engstelig. Skulle selvfølgelig bo sentralt, og oppholde meg i sentrum.

Hva ville dere gjort nå? Avbestilt det som avbestilles kan? Får man hjelp av reiseforsikring i slike tilfeller? Eller er dette krisemaksimering, tror dere ting vil være normalt igjen om nesten to uker? Blir sikkert stor fokus på sikkerhet nå i byen, men blir bekymret for at de ikke kan forhindre alt.

Folk satte fyr på bussene i sentrum og Holiday Inn relativt nær der jeg skal bo...

Skulle ha et par dager i Dublin, et par i Belfast. Burde jeg prøve å ombooke så jeg kan ta hele oppholdet i Belfast?


#2

Neket sa for siden:

Jeg tipper det har roet seg om et par uker. :vetikke: Hadde ikke gjort noe (enda).


#3

Polyanna sa for siden:

Det virker som om dette er relativt "akutt"? Hadde ventet litt.


#4

Mikkeline sa for siden:

Jeg er i Dublin nå. Bor like i nærheten sv det knivstikkingen som utløste opptøyene skjedde. Det er enorme mengder politi i området også i kveld. Det rapporteres om nok en urolig kveld med opptøyer litt lenger sør i byen enn det som var i går. Jeg vil tro det er ro igjen om 2 uker, hadde ikke avbestilt. Når set er sagt, så vsr det en skremmende opplevelse i går, og forsåvidt også i dag. Vi passerte skolen hvor knivstikkingen skjedde kun minutter før, og var på vei hjem når opptøyene startet. Vi holdt oss på hotellet om kvelden, men det var veldig ekkelt med opprørspoliti og maskerte personer som var like utenfor hotellet i kveldstimene. Helikopter og politiisirener preget natten..På dagtid i dag var det rolig, men svært mange politi i gatene. Store ødeleggelser med utbrente biler og knuste ruter. Befolkningen er veldig preget. Vi har valgt å være på hotellet i kveld på grunn av urolighetene, men har «normalt program i morgen. Inntrykket av byen er godt, veldig vennlige folk. Jeg hadde reist tilbake om 2 uker dersom jeg hadde billetter.


#5

Evrydike sa for siden:

Takk for svar! Spesielt interessant med førstehåndsinntrykk. Var redd for å virke "Stakkars meg, jeg er turist!", men dersom dette hadde vært i Norge, ville jeg jo ikke reist inn til hovedstaden om ikke jeg var helt nødt.

Blir du lenge i Dublin?


#6

Mikkeline sa for siden:

Vi blir til søndag. Ut fra de lokale nyhetene ser det ut som om politiet hadde langt bedre kontroll i går. Jeg har troen på at det vil bli en roligere kveld i dag.


#7

Mikkeline sa for siden:

Helt rolig i byen i kveld. Kan ikke tenke meg at det blir noen uroligheter i desember. En del politi i sentrum, helt sikkert litt mer enn normalt. I dag virket det mer beroligende enn i går, da virket de mer forberedt på at det kunne bli trøbbel.
En utrolig fin by å feriere i , gled deg!


#8

Evrydike sa for siden:

Tusen takk igjen. Var der 1,5 dag i desember, midt i byen, og det føles ikke ubehagelig eller ekkelt på noen måte. Nå var jeg bare ute på dagen og tidlig kveld, ikke på nattestid.


#9

Mikkeline sa for siden:

Så kjekt at det ble en god opplevelse! Jeg reiser gjerne tilbake.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.