Hønni sa for siden:
Vi skal servere oksestek i morgen, og jeg lurer på om noen har noen gode tips og oppskrifter?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Hønni sa for siden:
Vi skal servere oksestek i morgen, og jeg lurer på om noen har noen gode tips og oppskrifter?
Fibi sa for siden:
Surret oksestek?
Brun den i panna, legg den i en gryte, hell vann i panna for å koke ut smakene, og hell vannet over steken. Ha i nok vann til at den dekkes. Kok i to og en halv time (kvelden før), og la den avkjøles i kraften natten over. Dagen etter tar du av surringen, deler den i skiver, og legger den i ildfast form med noen ss kraft, og folie over. Så varmer du den i ovnen på 200 grader like før servering. Jeg pleier også å ha gulrot og løk i kokevannet for smak, og lager saus av kraften.
Hyacinth sa for siden:
Jeg lager alltid sursteik av oksesteik, og jeg har faktisk en som skal stekes i dette øyeblikk. Jeg kan godt skrive om tilberedning og tilbehør, men det var kanskje ikke akkurat det du var ute etter?
Harriet Vane sa for siden:
Ta sellerirot, gulrøtter, løk og hvitløk. Del i litt store biter og legg i en stor ildfast form/langpanne. Krydre oksesteken med litt salt og pepper, stek den på alle sider i varm stekepanne (ha i smør og olje og vent til det er blitt stille i pannen) og legg den over grønnsakene, gjerne på rist, sett den i stekeovnen på 170 grader. Har du den på rist kan du gjerne ha noe vin eller vann eller en blanding i formen/pannen uner. Da får du mer kraft. Pass på gradene slik at den blir rosa og ikke gjennomstekt. Ta den ut og la den hvile. Server med f.eks. råstekte poteter eller fløtegratinerte poteter og stekt sopp og bacon f.eks.
:riktig:
Steketermometeret er din venn! Jeg synes 60 C er fin temperatur. Og at den får hvile lenge og vel.
En halvannen kilos stek tar kanskje en to-tre timer.
OBS:
Bruk steketermometer og ikke stek den til mer enn 65 C. Gjerne 55-60. Da blir den nydelig. (Jeg liker litt rosa. Lar du den hvile blir den både gjennomvarm og mør)
La steken hvile minst et kvarter, helst en halvtime, før du skjærer den opp. Ikke en gang TENK på å pirke borti den med en kniv før. Da blør steken ut og blir tørrtørrtørr. :fy:
Når steken hviler trekker varmen innover og fuktigheten utover, og steken blir perfekt.
IKKE PAKK INN STEKEN I FOLIE!!!!! Ikke! Da fortsetter steken å steke, den blir seig, grå og kjip.
Sil av væsken i pannen og lag en god brun saus med fløte. Nammis!
Hønni sa for siden:
Takk! :klemme:
Mei sa for siden:
Denne tråden lærte meg å lage steik :)
Hunter sa for siden:
Bruning i stekepannen er jo egentlig ikke nødvendig for å få et godt resultat. Kan godt bare sette den rett i ovnen.
Harriet Vane sa for siden:
Må kanskje ikke, men kraften blir bedre.Hunter sa for siden:
Hvis man er like flink til å lage saus som meg trenger man ikke å brune kjøttet i stekepannen før man hiver det i ovnen:D
Harriet Vane sa for siden:
Jøss, så eplekjekke vi var, da?
Hunter sa for siden:
Kan sausen min jeg vettu:cool:
Harriet Vane sa for siden:
Det kan jeg også! :snurt:Hunter sa for siden:
gratulerer
Dixie Diner sa for siden:
Det er vel litt sent nå da siden steken da skal ligge i surmelken i 7-14 dager, hehe. ÅÅÅH jeg elsker surstek, det er det beste som finnes!
Harriet Vane sa for siden:
Eplekjekk OG syrlig. Det må jeg si. :snill:Dixie Diner sa for siden:
Fnis.
Jeg vil forresten på middagsbesøk til Mim.
Harriet Vane sa for siden:
Anytime! Si fra om du er i Tigerstaden.
Dixie Diner sa for siden:
Will do! :glis:
Hunter sa for siden:
finfin kombinasjon det ja:dulte:
Mei sa for siden:
Steike i steikepanne først?! :eek: Det sa du ingenting om i min tråd Mim :snurt:
Hyacinth sa for siden:
Å, skulle den spises i morgen?
Jeg koker forresten alltid sursteiken (i kraft). Den blir mye saftigere enn i stekeovnen.
Dixie Diner sa for siden:
Ja, jeg koker også alltid steken, og så varmer jeg den i skiver i ovnen etterpå slik Ms. Lee gjør. :)
Harriet Vane sa for siden:
Kanskje jeg glemte det? :sorry: Men Hønnter mener det ikke trengs, så da, så...:martyrsnakk på innoverpust:Hyacinth sa for siden:
Jeg har prøvd stekeovn også (selv om jeg sverger til gryte). En gang glemte jeg å brune den, og den ble ikke så veldig annerledes egentlig.
Hunter sa for siden:
Se der ja..:D
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.