Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fettflekk på dunjakke

#1

Storm sa for siden:

Hvordan går man frem for å få bort en fettflekk på en dunjakke? :blånn:


#2

Nada sa for siden:

Jeg sølte olje på min tynne dunjakke for litt siden. Da sprayet jeg på fettfjerningsmiddel/flekkfjerning og lot det virke en liten time eller to før jeg vasket på vanlig 40°-program i maskinen. Flekken ble borte.


#3

Miss Norway sa for siden:

Hvis ikke er Zalo fettløselig. En mikrodråpe akkurat på flekken (bruk en strikkepinne eller et eller annet og bare drypp på, og «skrubb» det litt ned i flekken) ufortynnet, la virke i feks 5 min. Så gjør jeg det samme med Vanish som jeg lar ligge i 10 min og så er det på vrangen i vaskemaskinen på 40 grader med vanlig vaskemiddel. Grunnen til å ha så lite som mulig på, er at Zalo skummer sånn i maskinen og blir vanskelig å få ut av dunjakken i skyllen hvis det kommer for mye inn i maskinen. Tørketrommel, gjentatte ganger til den er knusktørr, sammen med 2-3 tennisballer for å banke luften inn i dunen og ikke bli klumper.


#4

Storm sa for siden:

Tusen takk, da prøver jeg dette! :blomster:


#5

Storm sa for siden:

I dag har jeg fulgt Miss Norways instruksjoner, og det funket dessverre ikke. :sukk: Eneste avviket var at jeg kjørte på 30 grader og ullprogram (med ekstra sentrifuge), fordi det sto 30 grader på vaskelappen. Er det noe poeng å prøve på nytt, eller er løpet kjørt? 40 grader og vanlig langt vaskeprogram? La zalo og vanish virke lengre?


#6

Nada sa for siden:

Du må bruke det vanlige lange 40°C-programmet. De kortere programmene vasker ikke godt nok er min erfaring og hvertfall ikke ullvask på ei dunjakke. Nå er jeg usikker på om du får den bort da du muligens har fiksert flekken, men det er jo bare å prøve.


#7

Storm sa for siden:

Ok, takk! Jeg får se om jeg prøver, hva datteren min vil. Da jakka ble helt tørr så jeg at flekken er blitt mye mindre synlig enn den var i hvert fall.


#8

safran sa for siden:

Strykejern over tørkepapir?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.