Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bak din egen julekake!

#1

Palmen sa for siden:

Det gjorde jeg i dag. Har generelt alltid vært glad i oppskriftene til Krem-Elin, så også denne gang.

Dette er oppskrift og fremgangsmåte: krem.no/hjem/julekake-tangzhong/ fulgte den til punkt og prikke men droppet sukat.

NYDELIG julekake, den blir ikke gammel her i huset. Det vil si en er spist, en er gitt bort og den siste har gjengen startet på til dessert. :knegg: Instant førjulsstemning uten veldig mye jobb!


#2

Syrinx sa for siden:

Takk for tips. Kanskje eg skal prøve denne. Men med sukat, da. Det er kanskje einaste tørka frukt-produktet eg likar.


#3

Myria sa for siden:

Jeg bruker ikke akkurat den oppskriften, men kan skrive under på at tangzhong gjør underverker for all gjærbakst. Som Syrinx liker jeg sukat i julekake og unngår rosiner.


#4

Nextlife sa for siden:

Amen to dat!

Det er den beste og mykeste julekaken i verden. Jeg baker et par runder før jul, og har fast leveranse til familie og venner, så får de velge selv om de vil spise fersk eller fryse.


#5

Palmen sa for siden:

Det er akkurat det Nextlife, å bake med jevning gir så mjukt resultat! Alle mine boller, kanelboller og kringler bakes med jevning nå.


#6

Musemus sa for siden:

Takk for tips! Jeg har videresendt oppskriften til mamma og håper hun tar seg tid til å lage. :knegg:


#7

Palmen sa for siden:

:knegg:

Mens jeg har ringt min mor og sagt at jeg fikser julekake i år. :knegg:


#8

Pamina sa for siden:

Utrolig god oppskrift, kutter sukat jeg og, det er skikkelig ekkelt.


#9

Malama sa for siden:

Ahh, jeg leste julekake og tenkte litt sånn "engelsk julekake", men så mener dere det jeg kaller julebrød.

Jeg har en oppskrift fra min bestemor som fikk den av ei gammel dame, den er ikke med jevning, men en deig som er så flytende at den ikke bakes, bare "formes".

Jeg elsker det. Men, så har vi denne frøkna som ikke tåler noe særlig med hvetemel og det aner meg at det ikke blir helt det samme lagd på glutenfri melblanding, gitt....


#10

Nada sa for siden:

Mens jeg som baker julekake hvert år har vært på jakt etter sukat i alle butikker i rimelig omkrets uten å finne det i år :leppe:


#11

Syrinx sa for siden:

Eg har sett det i eit stativ med juletema kakepynt og slikt. Meiner på designen var blå. Kan der vore Odense? Eller Dr Oetker er kanskje meir sannsynllg?


#12

Nada sa for siden:

Jeg fant dr. Oetker i fjor, i år har jeg ikke funnet. Husker du hvilken butikk? Hverken meny eller coop xtra her har, de har hatt tidligere år.


#13

Syrinx sa for siden:

Det må ha vore Kiwi, Rema eller Spar. Mest truleg Kiwi.


#14

Karamell sa for siden:

Kan man droppe rosiner også? :sparke:


#15

Floksa sa for siden:

Ja. Jeg baker en helt uten sukat og rosin hvert år til søsteren som hater begge deler.


#16

gnuri sa for siden:

Takk for tips- blir bakt her i dag :riktig:


#17

Drømmedama sa for siden:

Åååå - jeg hadde helt glemt at julekake var en greie, denne skal jeg prøve! Nybakt julekake med smør(og geitost?) er barndommen min det. Mangler bare børsnoteringene fra Tandbergradioen på kjøkkenbordet...:hjerter:


#18

My sa for siden:

.. og varsler fra fiskebankene :knegg:

Jeg bakte veldig gode julebrød i fjor husker jeg, men husker ikke hvilken oppskrift jeg brukte. Kanskje jeg skal prøve denne i år, hvis jeg ikke finner den forrige?

Lærte samtidig et tips jeg kan dele: For å tine julebrød (og annen gjærbakst) slik at de blir helt som nybakte bør man tine det i ovnen, innpakket i et fuktig bakepapir. Da bli det mykt tvers igjennom, og ikke sprøtt utenpå (kan hende denne varianten blir som nybakt om det bare tiner på benken også, for alt jeg vet, men vanligvis blir de jo ikke det).


#19

jolie sa for siden:

Hvordan fukter man et bakepapir? Eller mente du tørkepapir? Ønsker også gjerne grader og tidsbruk. Hilsen null peil på kjøkkenet.


#20

My sa for siden:

Bakepapir, faktisk, jeg lurte også. Bare fukter det ved å skylle det under springen så det blir helt vått, og la det renne litt av før det pakkes rundt brødet. Husker ikke temperatur, sikkert sånn 180 grader-ish "en stund". Kvarter? 20 min? Avhenger vel av størrelsen på brødet.


#21

jolie sa for siden:

Takk! Skal prøves. :jupp:


#22

Madicken sa for siden:

Takk for tips, denne må prøves. (Definitivt uten sukat. :grøsser:)


#23

Magica sa for siden:

Jeg er i gang med denne nå! Første gang jeg prøver Tanzhong.


#24

Katinka sa for siden:

Det var julekaka si, det!


#25

Palmen sa for siden:

Nam! De ser helt fantastiske ut!!


#26

Karamell sa for siden:

Hun lenker til vanlige julekakeoppskrift og der står det både grader og tid.

krem.no/hjem/julekake


#27

My sa for siden:

Jeg tror spørsmålet gjaldt mitt tips for tining av frossen julekake i stekeovn (med vått bakepapir rundt), ikke tid og grader ved selve bakinga?

#28

Karamell sa for siden:

Ååååå ja, lese alt i alle setninger, sa du? :knegg:


#29

Fintdethei! sa for siden:

Bakt i dag, absolutt ingenting feil med den! Har i rosiner, sukat skjer ikke.


#30

Drømmedama sa for siden:

Takk for fantastisk god oppskrift - dette ble bra! Myk og veldig god, nå har jeg en ny favoritt. Hos oss ble det en med rosiner og to uten noe som helst. Med smør og brunost på - anbefales!


#31

Acino sa for siden:

Har bakt i dag basert på denne oppskriften. Jeg følger sjeldent oppskrifter slavisk så mine endringer: Dobla mengde rosiner og sukat, tok i mer kardemomme og trolig litt mer mel enn oppskrift sa. Forma til 4 små brød i en 2/3 stor langpanne. Måtte steike ca 55 min. Hadde ikke behov for å snitte de, sprakk ikke under steiking. 175 grader, nederst.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.