NYDELIG julekake, den blir ikke gammel her i huset. Det vil si en er spist, en er gitt bort og den siste har gjengen startet på til dessert. :knegg: Instant førjulsstemning uten veldig mye jobb!
Jeg bruker ikke akkurat den oppskriften, men kan skrive under på at tangzhong gjør underverker for all gjærbakst. Som Syrinx liker jeg sukat i julekake og unngår rosiner.
Det er den beste og mykeste julekaken i verden. Jeg baker et par runder før jul, og har fast leveranse til familie og venner, så får de velge selv om de vil spise fersk eller fryse.
Ahh, jeg leste julekake og tenkte litt sånn "engelsk julekake", men så mener dere det jeg kaller julebrød.
Jeg har en oppskrift fra min bestemor som fikk den av ei gammel dame, den er ikke med jevning, men en deig som er så flytende at den ikke bakes, bare "formes".
Jeg elsker det. Men, så har vi denne frøkna som ikke tåler noe særlig med hvetemel og det aner meg at det ikke blir helt det samme lagd på glutenfri melblanding, gitt....
Eg har sett det i eit stativ med juletema kakepynt og slikt. Meiner på designen var blå. Kan der vore Odense? Eller Dr Oetker er kanskje meir sannsynllg?
Åååå - jeg hadde helt glemt at julekake var en greie, denne skal jeg prøve! Nybakt julekake med smør(og geitost?) er barndommen min det. Mangler bare børsnoteringene fra Tandbergradioen på kjøkkenbordet...:hjerter:
Jeg bakte veldig gode julebrød i fjor husker jeg, men husker ikke hvilken oppskrift jeg brukte. Kanskje jeg skal prøve denne i år, hvis jeg ikke finner den forrige?
Lærte samtidig et tips jeg kan dele: For å tine julebrød (og annen gjærbakst) slik at de blir helt som nybakte bør man tine det i ovnen, innpakket i et fuktig bakepapir. Da bli det mykt tvers igjennom, og ikke sprøtt utenpå (kan hende denne varianten blir som nybakt om det bare tiner på benken også, for alt jeg vet, men vanligvis blir de jo ikke det).
Bakepapir, faktisk, jeg lurte også. Bare fukter det ved å skylle det under springen så det blir helt vått, og la det renne litt av før det pakkes rundt brødet. Husker ikke temperatur, sikkert sånn 180 grader-ish "en stund". Kvarter? 20 min? Avhenger vel av størrelsen på brødet.
Takk for fantastisk god oppskrift - dette ble bra! Myk og veldig god, nå har jeg en ny favoritt. Hos oss ble det en med rosiner og to uten noe som helst. Med smør og brunost på - anbefales!
Har bakt i dag basert på denne oppskriften. Jeg følger sjeldent oppskrifter slavisk så mine endringer: Dobla mengde rosiner og sukat, tok i mer kardemomme og trolig litt mer mel enn oppskrift sa. Forma til 4 små brød i en 2/3 stor langpanne. Måtte steike ca 55 min. Hadde ikke behov for å snitte de, sprakk ikke under steiking. 175 grader, nederst.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.