Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor lenge gir dere julekalender?

#1

Avatar sa for siden:

Tenker på alder på barnet. Når sluttet dere å gi julekalender? Eller sluttet dere aldri? :gave:


#2

Myria sa for siden:

Jeg får fremdeles julekalender fra Mamma, men etter at jeg flyttet hjemmefra er det gått fra hjemmelaget pakkekalender til Flaxkalender siden den må sendes i posten. Synes det er veldig koselig og ser for meg å alltid gi barna mine julekalender.


#3

Timar sa for siden:

Jeg får fortsatt adventskalender av min Mor. Hun har gått over til søndagsgaver da, så det er 4 til hver av oss. Alltid nydelig innpakket i lilla silkepapir. :elsker:

Hilsen "Ikke for gammel enda"


#4

Anne C sa for siden:

Mine er 17.5 og 21 og har fått julekalender i dag. Jeg lager ikke lenger, men fant en genial med kaffe som de fikk første gang i fjor. De ble like glad for den i år.


#5

Blå sa for siden:

I fjor fikk begge (da 19 og 21). I år hadde jeg egentlig tenkt å droppe det, men så foreslo storesøster pakkekalender til alle i helgene og det var litt koselig, så det har vi.

De fire første pakkene blir med på hyttetur nå i helgen.

Jeg kommer ikke til å lage pakkekalender til dem fremover, men kan sponse en ferdigkalender. Eller lage en søndagspakkekalender. Det er jo en god ide.


#6

Heilo sa for siden:

Min eldste har samboer sol har kjøpt kalender til han i år. Da fant jeg ut at jeg ikke skulle gi. :sparke: Selv fikk jeg ikke kalenderpakker etter konfirmasjonsalder omtrent.


#7

Toffskij sa for siden:

Mine er 18 og 20, vi holder på fremdeles, selv om 20-åringen er utenlandsstudent. Fordi det er koselig.


#8

My sa for siden:

Mine er 18 og 16, og det er mulig dette er siste året med familiekalender, siden det kan være siste året to av tre barn bor hjemme. Dersom 18-åringen flytter til en annen by for å studere vil det bare være jeg, mannen og guttungen som bor hjemme, mens begge jentene bor på hybel. Jeg antar jeg fortsatt vil sørge for kalender til alle tre, men vet ikke om det blir pakkekalender eller en ferdigkjøpt. Hun som bor på hybel i år har fått sin egen pakkekalender, mens vi fire som bor hjemme kjører familiekalender som vanlig, bare at vil kjøper to pakker til hver denne gangen.

Jeg har forresten kjøpt kalender til min mor et par ganger også, men da har det vært en nostalgisk bildekalender med glitter på, kjøpt på Folkemuseets gavebutikk, noe som hun ble særdeles rørt av, siden det var akkurat slike hun hadde da hun var barn.


#9

Malama sa for siden:

Jeg fikk til.... hmm, ca til jeg ble samboer med mannen tror jeg.

Min eldste er 15 og hjemmeboende så det blir nok en del år til før vi slutter tenker jeg.


#10

Blånn sa for siden:

Ikke 24 i hvert fall.


#11

Kirsebær sa for siden:

Jeg kommer til å gi kalender til sønnen (nå 18) så lenge han vil ha og så lenge ingen andre gir det til ham. Men jeg tror vi er ferdig med de kostbare, variantene.
Jeg syns det er veldig koselig å lage lavterskeladventskalender, så det tror jeg jeg fortsetter med til kjæresten (nå 51) til han uttaler at han ikke ønsker det mer.

Kjæresten har kjøpt Björg Thorallsdottirs adventskalender til meg tre år på rad nå, så da krever jeg at det er tradisjon. :knegg:

Jeg fikk adventskalender av mor fram til jeg flytta for meg selv, så var det pause noen år. Nå får jeg flaxkalender. :hjerter:


#12

Chablis sa for siden:

Kommer til å fortsette så lenge han vil. Han er 17 i år og vil fortsatt ha.


#13

IzziCreo sa for siden:

Så lenge de vil ha :nikker: De får fortsatt; 21, 19 (og 11).


#14

Anda sa for siden:

Tja, en form for kalender til de er ferdigstuderte, kanskje? Jeg sendte en "adventspakke" med nissesjokolader, ny, varm fleecehals, kosesokker og en flaxkalender til studenten nordpå (20). Den hjemmeboende vgs-eleven på 17 hadde store forventninger om daglig sjokolade, noe litt større "dill" på lørdager og flaxkalender. Sånn som vi har gjort det de siste 5-6 årene. Og jeg synes det er hyggelig. (Innkjøp av 48 småting som skal planlegges, handles og pakkes, not so much.)


#15

Dansma sa for siden:

Han som er 21 og utflyttet student fikk levert kalender denne uken. Ikke noe 24 pakkers kalender, kun 4 pakker - én for hver søndag, så fikk han også en flaxkalender.
Minsten på 14 får fremdeles kalender.


#16

mkj sa for siden:

Vi har holdt opp noen år, men begynte på igjen da eldstebror flyttet hjemmefra.


#17

Magica sa for siden:

Vi alle får flaxkalender av min far. :) Både barn og barnebarn. Heldig med den!


#18

Milfrid sa for siden:

23 og 18, får enda og kommer nok til å få lenge enda. De fikk pakkekalender fra farmor til og med det året de var konfirmant.


#19

Retz sa for siden:

Min yngste ga selv beskjed da hun var 12 at hun ikke ville ha lenger.


#20

Elise sa for siden:

Min eldste på 18 sa i år at hun ikke trengte kalender, så hun får bare en sjokoladeplate med tall på i år. Det gjør vi andre i familien også, men yngste hest i tillegg en lyko-kalender. Jeg fikser nok en slik liten frem til hun flytter, men etter det gidder jeg nok ikke.


#21

Lyppa sa for siden:

Til det flyttes hjemmefra. 19 ble det her.


#22

nolo sa for siden:

Mine fikk pakkekalender til yngste var ca 14. Nå får alle flaxkalender og sjokoladekalender, selv om bare yngste bor hjemme. I år fikk også kjæresten til eldste flaxkalender. Aldri for gamle. :hehehe:


#23

ingling sa for siden:

Jeg fikk til jeg flyttet hjemmefra tror jeg, muligens ikke de siste årene. Husker ikke. Min yngste vil ikke ha pakkekalender, bare sjokolade, den eldste vil fortsatt ha pakker og hun er bare 12, så det håper jeg jo hun vil ha noen år til. Jeg kommer helt sikkert til å fortsette med det så lenge de vil, kjenner jeg meg selv rett. Søsteren min lager til datteren på 31 som er flyttet hjemmefra for lengst, og i år lager datteren til henne også. :elsker: Jeg prøver å holde prisnivået noenlunde lavt da, det har blitt fryktelig dyrt noen år så har strammet inn litt.


#24

Strå sa for siden:

Vi sluttet da sistemann flyttet hjemmefra. Nå er det barnebarna som skal få litt i kalenderen, set ordnes først i morgen. Treig er bare fornavnet.


#25

Appelsin sa for siden:

Jeg lager til mine på 11, 16 og nesten 19 + kjæresten på 23.
Fordi det er koselig. Bare en liten snop hver dag.


#26

Fintdethei! sa for siden:

I år har alle mine fått flaxkalender og en sjokoladekalender. De får en liten adventsgave hver søndag. Yngste på 16 fikk pakkekalender til og med i fjor. Hun hadde glatt ønsket seg det i år, men jeg har ikke hatt energi til å fikse det. Dessuten har hun ikke behov for verken blyanter, viskelær, hansker eller sokker. Pulten flyter allerede over av alt..


#27

Embriksmamma sa for siden:

Alle mine får, de er 10, 15, 21, 23, 27 og 30. :D


#28

Teflona sa for siden:

Yngste er 16 og vi sluttet med pakkekalender for en del år siden, har stort sett sjokoladekalender og gave på søndager. Hun ønsket det selv.


#29

Pepper Lemon sa for siden:

Eldste sluttet etter eget ønske da han var 14.


#30

Floksa sa for siden:

Her deler vi (trekker navn hver dag) og sønn langt vekk i militæret har fått tilsendt sine pakker som kan åpnes når hans navn trekkes her hjemme :knegg:
Tenker vi fortsetter med det til de evt er så voksne at de har flytta langt. Evt vi implementerer nye svigertilskudd i kalenderen.
Jeg får fortsatt kalender (Flax) av min mor :sparke:


#31

Nextlife sa for siden:

Minste babyen på 28 fikk avlevert sin pakkekalender i går. :nemlig:
Det samme fikk barnebarna. :knegg:


#32

Nenne sa for siden:

Min eldste er 24 og får fortsatt kalender.


#33

Drømmedama sa for siden:

Mine søte små er 14, 16, 25 og 29 og alle får julekalender. Jeg kjøper også kalender til samboeren til eldstejenta. De velger selv hvilken kalender de skal få, så det er en som får pakkekalender, en får strikkekalender og tre får jålekalender.


#34

Nooria sa for siden:

Mine på 15, 17 og 20 får hvert fall fall fortsatt.


#35

Karamell sa for siden:

Det er noen år siden jeg sluttet med pakkekalender. Sånn skikkelig med pakker fikk de kun noen få år, for en av dem klaget enormt på gavene.

Noen senere fikk eldste (jule)bruskalender og den andre, som ikke liker noe omtrent, fikk små stratos og små Kvikklunsj i sin.

Nå har det vært noen år md butikkalender av ymse slaget. men fremdeles liker 18-åringen nesten ingenting, så han får en variant med noen Stratos. De har forresten ikke fått den enda. :sjokk:

Jeg ser for meg at det blir gøyere å gi dem kalender når de flytter hjemefra, faktisk. Og til barnebarn, om jeg skulle få det. Selv har jeg aldri fått pakkekalender. Jeg fikk sjokoladekalender fra matbutikken. Som voksen har jeg fått Barbourkalenderen av min mor en gang og Ritualskalender og Sephorakalender en gang av venninner i sen bursdagsgave.
Det var også noen år jeg kjøpte meg ymse jålekalendere til meg selv, men i år har jeg ikke kjøpt noen.


#36

liefje sa for siden:

Sønnen vår på 20 har vært utenlandsstudent siden han var 18. Han fikk pakkekalender tilsendt første året (korona). Etter det har vi reist på besøk og hatt med norsk julegodt i stedet. Da har vi vært og spist sammen, fylt kjøleskap etc.

Men mormoren hans kjøper en Flaxkalender til han og kjæresten hadde kjøpt en med sjokolade så jeg.


#37

Skilpadda sa for siden:

21-åringen fikk sjokoladekalender, som hun har gjort i, tja, fem år, minst. Hun har bursdag helt i begynnelsen av desember, så det passer godt å sende en kalender sammen med bursdagsgaver.


#38

Pelen sa for siden:

Flaxkalender her til 20-åringen. Fortsetter nok så lenge han er student hvert fall.


#39

meisje sa for siden:

Som vanlig sjiokoladekalendre, gikk over til det i slutten av barneskolealder. De siste 3 årene kalendre også til oss voksne.


#40

Strå sa for siden:

Helten har ordnet sjokoladekalender til meg. Nam. :hjerter:


#41

Robyn sa for siden:

Begge gutta får fortsatt, de er 21 og 27 år.
De får ulike juleøl fredagene og lørdagene, Hamars julebrus på glassflaske søndagene. Resten av uka får de en bit av sin favoritt hjemmelagde julesnop hver dag. For eldste er det snickerskonfekt, for yngste er det Rocky Road.


#42

star sa for siden:

Vi har Flax kalender og så får de sjokoladekalender hvis de ønsker. Begge går på VGS og så får vi se hva det blir når de flytter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.