Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trenger "vinterpynt" med lys som kan henge i vindu

#1

Divine sa for siden:

For maaaange år siden fikk vi to pyntekuler med lys til å henge i vinduet. Etter hvert ble de bare kalt for "the corona balls", for de hadde samme fasong som viruset. Men i år ville den ene kula ikke lyse lenger, så vi tenkte å spandere på oss nye nytt. Men det var lettere sagt enn gjort. Vi har vært på diverse butikker, både billige og dyre, men alle ser ut som store spørsmålstegn når vi beskriver hva vi er ute etter.

Så nå trenger jeg tips fra alle dere interiørkjennere. Har dere tips om noe jeg kan henge i vinduet som lyser opp, er vinterlig, men ikke julete (siden vi helst vil ha det hengende til påske) og som ikke er kjempestort, da jeg skal dekke bare én rute i et "vanlig" vindu?



#3

Divine sa for siden:

Vi har sett på den fra Jernia. Den lyser kjempesvakt, så når det er dagslys, ser det bare ut som en svart kule, og det var ikke noe pent, dessverre. Men hadde den lyst sterkere, hadde den vært midt i blinken.


#4

Kanina sa for siden:

Er det et alternativ å finne noen som kan reparere den?


#5

Acino sa for siden:

Vi har snøkrystaller i ett vindu. Kjøpt på rusta men sett de andre steder også. Og så har vi hjerte med lys i ett vindu.


#6

My sa for siden:

Jeg abonnerer, for jeg savner alltid noe lys å ha i vinduet når adventsstjerna forsvinner, men har aldri funnet noe passende.

Problemet mitt er at jeg egentlig ønsker meg en sånn "billig" sak fra Hadeland glassverk. :sukk: Og da blir det liksom vanskelig å finne noe.


#7

Gerbera sa for siden:

Jeg hadde samme problemet, og endte med å bestille meg disse fra Star Trading. Coronalysene jeg hadde var 12 cm i diameter, disse er 15, men jeg tror det skal fungere fint.

royaldesign.no/glasskule-glow-frostet

De jeg bestilte var frostet over hele, ikke bare halve kulen som her, men mulig jeg kjøpte de siste av akkurat de her, jeg finner de ikke igjen nå



#9

Dragen sa for siden:

Jeg har også koronalys, tenkte jeg skulle gi de bort - men ser at bare det ene virker...


#10

Nenne sa for siden:

Kan du ikke ønske deg den til jul da?


#11

Nenne sa for siden:

Hvis du søker på vinduspendel får du opp masse forskjellig fra lampebutikker. Kunne det være noe?


#12

Divine sa for siden:

Det hang slike i butikken, og jeg måtte gå helt inntil og myse for å se at det var lys i dem. På avstand så jeg bare en svart kule. Sikkert fine i mørket, men ikke i dagslys. Eller hvordan er dine i dagslys?


#13

My sa for siden:

Jeg får ikke så dyre gaver fra noen. :knegg: Selv de minste koster over 4000.

#14

Nenne sa for siden:

Au! :eek:


#15

My sa for siden:

Derfor følger jeg denne tråden, håper noen kan vise Divine noe lekkert.


#16

Adrienne sa for siden:

Jeg har noen enkle kuler fra Rusta (av alle steder) som lyser godt.


#17

Palmen sa for siden:

Mine lyser ikke på dagen. De går på batteri med timer så de skrur seg på i 15-draget.



#19

Karamell sa for siden:

Sånne?

www.christiania-belysning.no/elin-vinduspendel-oe10-boerstet-staal-opal?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAjrarBhAWEiwA2qWdCJyuYNiJcoLHJUClFhTCG76J9xg6E71dLvgTcE4T_9bqRc62DqFM2RoCZj4QAvD_BwE

Eller: lys-huset.no/produkt/altea-vinduspendel/

Noe mer lys enn de svarte? www.ellos.no/star-trading/glasskule-glow-15-cm/1524415-01-0?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAjrarBhAWEiwA2qWdCFAb-IKQfd93thLcNpWZvFbEAGbh09PamhvUEjiEFTY0wxfILaLkoRoC5ZwQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Billigere enn Mangor. :knegg: www.bohus.no/bell-vinduspendel-o15

Selv har jeg kjøpt en dekorpære herfra og hengt opp med en takpendel fra samme sted. Dekorpærer: www.bohus.no/lamper/lyspaerer
Takpendel: www.bohus.no/lamper/taklamper/pendel/tino-takpendel-o4-6
Ikke så fæncy, men billig og enkelt uten montering.




#22

Chablis sa for siden:

Heg har fra Rusta, men de kjøpte jeg i fjor.



#24

Divine sa for siden:

Interessant. Selges produktet med sånn batteri med timer? Vi ba om litt info på Jernia, men de ansatte der var som vanlig ekstremt lite serviceminded, så vi fikk bare beskjed om å se på esken. :sur:



#26

Palmen sa for siden:

Den er med batterier ja (jeg kan sende bilde av esken på min) og enten på hele tiden eller på i 8 timer. Jeg har satt den til å starte kl 15-ish og så lyser den da


#27

Engasjert sa for siden:

Du og jeg...


#28

Divine sa for siden:

Ja, send gjerne bilde.



#30

Adrienne sa for siden:

Haha, tenkte det samme. Første gang jeg fikk de opp i en reklame så tenkte jeg at de hadde vært fine på hytta. Og så sjekka jeg prisen og konstaterte ganske raskt at det gidder jeg ikke. :hehehe:


#31

My sa for siden:

Ja - og på ei hytte! :rofl: "Vintermagi til fjells" og #cabinlife :lol:

#32

sindrome sa for siden:

Kanskje den matcher Divine sin ene som fremdeles virker?


#33

Bokormen sa for siden:

Melder meg inn i klubben som har lyst på ei Hadeland-kule, men jeg er nok for gjerrig. :p Onkelen min har et slik samling i ulike størrelser over spisestua, og den er virkelig vakker. :hjerter: Jeg har hatt flere biler som har kostet mindre enn de lampene. :knegg:


#34

Miss Norway sa for siden:

Jeg måtte inn å se på firetusenkronerskulen til Hadeland, men det er jo heldigvis en lampe, ikke julekule. Munnblåst og håndslipt krystall, brukskunst… da synes jeg ikke det er dyrt egentlig. Altså det er mange penger, ikke misforstå, men designlamper kan jo ofte koste hur mycket som helst.

Men Hadeland hadde (i hvert fall før) fabrikkutsalg med annensortering med varer fra alt fra grove til minimale feil, der har jeg gjort noen varp før. Sånn hvis man er i de trakter liksom.


#35

My sa for siden:

Ja, det er lamper, ikke julekuler nei. :knegg: Prisen er ikke urimelig, for håndlaget brukskunst nei, bare en del for mye penger for mitt budsjett.

Jeg forstod det ellers ikke som at det nødvendigvis er en julekule Divine er ute etter, men noe som kan lyse en lenger del av året, som ikke har typisk julepreg. Ikke det at Hadeland-lampene var ment som tips i så måte, bare et hjertesukk om hva jeg drømmer om å ha hengende når adventsstjerna tas vekk. Jeg vet ikke med Divine, men det jeg ønsker meg er egentlig en liten lampe, gjerne i form av en glasskule med litt farge på, men de kulene med lyslenker inni er jo fine de også, så jeg henger i tråden for tips. Men i likhet med Divine synes heller ikke jeg at de batteridrevne gir noe særlig med lys (de som jeg har sett).


#36

Divine sa for siden:

Litt av «problemet» er at vi vil ikke ha lampe som må festes i taket. De kulene vi hadde, kunne vi bare henge over gardinstanga.


#37

My sa for siden:

Ja, det er en stor fordel, det er egentlig det samme her. Fint om den kan henges opp på samme måte som adventsstjerna, den henger rundt "festearmen" midt på gardinstanga (ganske stort vindu med lang gardinstang, derfor er den festet også på midten), eller rundt selve stanga. Til vanlig har jeg en veldig fin munnblåst (ikke julete) glasskule som går i gult og rav, hengende der. Men den lyser jo ikke.

#38

Malama sa for siden:

Jeg har en krok i vinduskarmen, som man ikke ser fordi gardinbrettet går lenger ned (Jada, fastmontert gardinbrett i taket, umulig å fjerne uten at en da må fikse taket) som stjerna henges i, så der kan også andre ting henges. Noe lys i vinduet når den tas ned hadde vært fint kjenner jeg, ja. Noe som bruker ledning så det har sterke lys enn batterier, helst.


#39

Karamell sa for siden:

Min vinduslape henger på en enkel "spiker", det heter vel stift og kobles rett i støpselet. Det er en sånn henekrol på lampetten, slik adentsstjernen min har.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.