Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har du tips på steketermometer?

#1

Mrs. S sa for siden:

Jeg har akkurat lagd karameller, og de ble STEIN harde.

Jeg brukte termometer, og tok gryta av varmen når det nådde 115 grader celsius... som egentlig er for lav temperatur for karameller.
Jeg har et gammelt termometer.

Det ser slik ut:
bakerenogkokken.no/kjokkenredskaper/termometre/stadter-sukkertermometer/?shopping_id_click=1067-21916-33089&gad_source=1&gclid=CjwKCAiA1MCrBhAoEiwAC2d64dItWKjtZ1utTimCx5WeOlXlQtD5vu4YlyDCAWzjPorNI3bSs8dNQhoCbpUQAvD_BwE

Har dere forslag til noe annet termometer?


#2

Mrs. S sa for siden:

Jeg har prøvd termometeret mitt igjen, og det vise for lavt.

Jeg brukte prøvemetoden, tar en dråpe karamell og den former seg fint i kaldt vann. Da får jeg myke karameller som holder formen i romtemperatur.
Termometeret viser bare 108 grader.

Jeg ville gjerne ha et termometer jeg kan stole på. Slik at jeg kan droppe glasset med kaldt vann og å prøve meg fram.

Bruker dere digitalt temometer?



#4

Magica sa for siden:

Vi har Thermapen og det er jo urolig bra da, men skulle bare mangle til prisen (minst 1000). Mannen har pga han er gadget-guy og bruker det på nerdete ølbrygging, men det funker jo til både steik og karameller og. :)
royaldesign.no/thermapen-one-termometer


#5

Magica sa for siden:

Det tar forøvrig veldig lang tid før karameller når 118 grader.


#6

Mrs. S sa for siden:

Jeg brukte oppskriften på karameller som det er en tråd om på oppskriftforumet. www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=203565

De skal koke i 10-12 minutter. Og siden jeg skulle være ekstra flink, fant jeg sukkertemometeret fram fra skuffen. Når det var gått 12 minutter var karamellmassen fint gylden, men hadde ikke nådd 118 grader. Så jeg fortsatte å koke og røre. Helt til karamellmassen var mørk brun, og jeg skjønte ikke noe. Det var fremdeles 110 grader. Sukkertemometeret sto i gryta hele tiden.

Når jeg tømte denne massen i formen for å la det avkjøles, ble det steinhardt. Må deles med hammer. Men det ble spist opp. Det var ikke brent, bare harde karameller som ble sugd på. Hadde man prøvd å tygge, risikerte man å brekke tennene.

Så brukte jeg denne oppskriften: www.detsoteliv.no/oppskrift/karameller-med-kondensert-melk-vikingmelk
siden jeg skulle bruke opp usøtet vikingmelk. Jeg kokte den i 40 minutter.

Sukkertermometeret sto i hele tiden. Nådde 108 grader og massen var gylden, jeg tok kuletesten og karamellene ble perfekte.

Men det å stå og "søle" med kaldt vann og teste flere ganger og være litt usikker på om det blir bra karameller, er stress for meg. Det hadde vært fint om et termometer viste riktig.


#7

Fakse sa for siden:

Jeg lager ikke karameller, men koker sukkertøy som skal opp tol 172 grader. Bruker helst et vanlig digitalt steketermometer, har brukt mange ulike med hell. Vil derfor tro du bare kan plukke opp noe på Elkjøp/Claes O og det vil fungere fint.


#8

Teofelia sa for siden:

Det du virkelig vil ha, er et slikt (eller tilsvarende): www.staypro.no/maleinstrumenter/temperaturmaler/ir-termometer/fluke-62-max-ir-termometer-2260036?channable=00a9f2736b7500323236303033362b&VAT=1&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAkKqsBhC3ARIsAEEjuJg6dH3RsxS7Na2uegQBNKELrGlsGAPqC30y42kdvjr7PjixIMBh_c0aAl1qEALw_wcB

Villt dyrt, så klart, men et must for alle som liker å lage mat. Minsta fikk til jul i fjor, og når hun flytter hjemmefra må vi nok kjøoe oss et slikt selv.


#9

Lille meg sa for siden:

Det har alltid tatt mer tid for meg. Jeg har brukt et digitalt steketermomenter fra Panduro, men har to ganger opplevd at det blir feil med den delen man putter i gryta. I år brukte jeg et IR-termometer jeg har fått i vervepremie en gang (ligner mistenkelig på dette her fra Clas Ohlson - eventuelt kan du vurdere dette fra Biltema, som er noe billigere), og det fungerte overraskende godt.

Karamellene ble knallgode! :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.