LilleT sa for siden:
Overskriften sier i grunnen det meste. Jeg er på jakt etter oppskrift på gryteretter som de fleste liker, som er enkle å tilberede, og som kan gjøres klare på forhånd.
Har du tips?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
LilleT sa for siden:
Overskriften sier i grunnen det meste. Jeg er på jakt etter oppskrift på gryteretter som de fleste liker, som er enkle å tilberede, og som kan gjøres klare på forhånd.
Har du tips?
Tjorven sa for siden:
Chilli con carne. Kan serveres med mye eller lite tilbehør etter hvor mye tid og krefter du har.
him sa for siden:
Biff stroganoff - da er det sent 70-tall og tidlig 80-tall da! :nam:
Benzo sa for siden:
Kyllinggryte med mangochutney. Stek opp kylling, hele fileter eller biter. Krydre med det du liker. Bland fløte (jeg bruker matfløte til hverdags) med 1/2-1 glass mangochutney. Legg wokgrønnsaker i bunnen av en ildfast form, kylling oppå der og hell over fløteblandingen. Inn i ovnen på 200c i 30-40 min. Server med ris og nan, eller hvitløksbaguetter.
LilleT sa for siden:
Takk for tips! Ønsker meg oppskrifter dere kan gå gode for også.
LilleT sa for siden:
Takk, Benzo! Tror jeg har lagd den kyllinggryta før. Jeg likte den, men er mangochutney noe de fleste liker, altså?
Høns sa for siden:
Finnbiff!
amylin sa for siden:
Daktoritang, en koreansk kyllinggryte. Enkel og god!
zinatara sa for siden:
Jeg er veldig glad i denne, en annerledes variant av tacoen
www.365daysofcrockpot.com/instant-pot-cheesy-taco-orzo/#tasty-recipes-12267-jump-target
Oppskriften er for instant pot, men jeg er helt sikker på at det fungerer uten så lenge man passer på at pastaen blir kokt nok. Og så bytter jeg ut oliven med mais fordi ungene ikke spiser oliven. Kjøper orzo på internasjonal matbutikk.
LilleT sa for siden:
Takk for tips, dere!
Mex sa for siden:
På forrige familietreff vi hadde så lagde jeg meksikans tomatsuppe. Som "tilbehør" steker jeg opp tacokjøttdeig og koker litt ris, samt har et par bokser med mais i suppen. Og serverer med natchos og revet ost. Dette spiser store som små.
tink sa for siden:
Vi har tilgang på hjort og kjører ofte viltgryte og potetstappe i større selskaper, eller søndagsmiddag: for eksempel denne:
Toffskij sa for siden:
Denne oksehalegryta er veldig god: www.jamieoliver.com/recipes/beef-recipes/insanely-good-oxtail-stew/
Det tar lang tid, men den står jo bare der i ovnen for seg selv.
Tjorven sa for siden:
Denne gryta funker brillefint til chilli con carne: www.matprat.no/oppskrifter/gjester/chili-con-carne-med-hoyrygg/
Men jeg er helt notorisk på å ta slike oppskrifter som høyst villedende, og legger til og tar bort ingredienser i stor stil. Men; vi serverer alltid ris ved siden av.
Tallulah sa for siden:
Jeg skulle til å anbefale nesten det samme! Pappa pleier å lage oksehalesuppe. På slump, men sånn ca denne oppskriften. Vi tar ikke ut beina og renser da, det gjør hver og en av oss selv når vi spiser.
Toffskij sa for siden:
Oksehaler er en bra råvare!
Benzo sa for siden:
Ja, aldri vært borti noen som ikke liker den gryta. Til og med småunger sleiker tallerkenen. :knegg:
apan sa for siden:
Type finnbiffgryte kan også anbefales.
Syrinx sa for siden:
+1 på Finnbiff
apan sa for siden:
Eller reinskav.
Katinka sa for siden:
Det hender mannen pimper opp Toros meksikanske gryte til nye høyder og da spiser vi alltid altfor mye. :)
LilleT sa for siden:
Takk for mange supre tips!
Tjorven sa for siden:
Don’t get me started. :trasser:
Her jobber jeg i timesvis for å lage god og næringsrik mat for ungene mine. Så blir de store nok til å være med venner på tur, og så kommer de hjem og holder et halvtimes foredrag om den fantastiske maten de har blitt servert … Toro meksikansk gryte. :dåne:
Katinka sa for siden:
:latter:
Men den er faktisk riktig så god, med den rette pimpinga.
Men INGENTING slår mat lagd fra bunnen av. :kjepphest:
gnuri sa for siden:
Hvordan i all verden klarer han å pimpe den opp så den ikke er dødskjip? Beklager- mener ikke å uttale meg så slemt- men jeg lurer virkelig?
:latter:Men den er faktisk riktig så god, med den rette pimpinga.
Men INGENTING slår mat lagd fra bunnen av. :kjepphest:
Madicken sa for siden:
Må innrømme at tanken slo meg også.
Katinka sa for siden:
:værsågod:
En familiepose Toro mexicansk gryte.
En pakke vanlig kjøttdeig
Et par gode pølser i biter (gjerne stekt på forhånd i air fryer)
To bokser/pakker hermetisk tomat (som erstatter det meste av oppgitt vannmengde)
En god dæsj Heinz chiliketsjup eller Chili-sauce for ekstra sødme og sting.
Chili (fersk, krydder eller andre varianter) og hvitløk etter ønske.
En liten dæsj Worcestershiresaus og/eller andre passende smakstilsetninger man har i skapet. Gryta skal smake litt hot.
To- tre små pakker/bokser hermetiske bønner (brune, hvite, kidney - whatever)
En liten pakke/boks hermetiske kikerter
Linser er også fint å bruke.
Et par teskjeer sukker for å booste smakene hvis det trengs.
Alt dette i gryta, røre mye så det ikke svir. Følg anvisning på Toro-posen. Obs: Bønner og kikerter kan legges i gryta mot slutten
Tilbehør (viktig):
Hilsen 👴🏻
My sa for siden:
Da er det jo like enkelt å lage chili con carne fra bunnen av.
Katinka sa for siden:
Det kan man sikkert diskutere. :)
Jeg bare svarte på LilleTs spørsmål.
gnuri sa for siden:
Katinka - takk for svar
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.