Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva spiser dere på nyttårsaften?

#1

Selma sa for siden:

Jeg trenger inspirasjon! Vi har pleid å spise kalkun, men i år vil mannen ha noe annet. Hva han vil ha vet han derimot ikke :)

Tips til nyttårsmat?


#2

Mandarin sa for siden:

I år har jeg lyst på pinnekjøtt eller andebryst . Har ikke bestemt enda.

Dronning Maud pudding til dessert er helt sikkert.


#3

007 sa for siden:

Vi spiser pinnekjøtt.


#4

Selma sa for siden:

t

Sitter her og sikler etter pinnekjøtt. Vi drar kanskje på hytta før nyttår og da tror jeg jammen at jeg skal ha med meg pinnekjøtt. I så fall må jeg bare huske å ta med stor nok kjele hjemmefra:ja:


#5

DM sa for siden:

Pinnekjøtt.


#6

Alfa sa for siden:

Pinnekjøt


#7

Zip sa for siden:

Me pleier ha koldtbord men i år blir det pinnekjøtt :)


#8

Aminta sa for siden:

Pinnekjøtt.
Vanligvis kalkun, men i år blir det kalkun i morgen i stedet, samt at vi hadde det 24. så da blir det pinnekjøtt nyttårsaften.


#9

safran sa for siden:

Kalkun er nyttårsmenyen her. Alltid.



#11

Tangina sa for siden:

Vi lagde kalkun i mange år, men ble så lei av alt styret rundt den store fuglen (og det uhåndterlige skråget som ruvet på kjøkkenbenken hver 1. nyttårsdag) at vi sluttet med det. Siden da har vi lagd lammelår med deilig saus og gratinerte poteter.


#12

Senna sa for siden:

Vi pleier å ha kalkun. Til dessert i år tror jeg det blir multekrem.


#13

TGM sa for siden:

Vi pleier faktisk å ha raclette vi.


#14

Blondie sa for siden:

Vi pleier å ha kalkun eller lammelår. I år blir det sistnevnte, etter gjestenes ønske. :)


#15

gullet sa for siden:

Tja, si det.
I år vet jeg ikke. Vet ikke om vi skal ha gjester, eller hvilke gjester.

De siste årene har vi hatt litt ulike menyer. Vi er en fast gjeng som feirer nyttårsaften sammen, og det er vertskapet/kokken som velger meny.
Noen av disse er virkelige hobbygourmeter og det har vært mye god mat.


#16

kie sa for siden:

Det er som regel kalkun i vår familie også. Samt litt ribbe etc. for de som vil ha det. (Min mor pleier å lage mat til mange, så hun tilbereder også det som måtte være igjen i fryseren i tillegg til kalkunen.)

Selv pleier jeg ikke å være så glad i kalkun og jeg pleier å være rimelig mettet på julemat på nyttårsaften, så jeg kunne egentlig godt tenke meg sjømat. Kreps eller noe.


#17

Nabojenta sa for siden:

Koldtbord med masse deilig mat:

  • Hjemmelagde kjøttkaker
  • Hjemmelaget potetstappe
  • Hjemmelaget waldorfsalat
  • Lammelår
  • Hjemmelaget sylte (ok, pappas hjemmelagede sylte)
  • Hjemmelaget potetsalat
  • Forskjellig pålegg (kjøtt, ost, syltetøy osv.)
  • Loff, grovbrød og potetkaker
  • Røykelaks
  • Eggerøre
  • Masse grønnsaker som garnityr

#18

livit sa for siden:

I år skal vi ha pinnekjøtt


#19

syllan sa for siden:

Vi skal ha Lammelår i år:)


#20

Adele sa for siden:

Vi skal spise pinnekjøtt. Nam, det gleder jeg meg til!


#21

Heiko sa for siden:

Hos oss også. :nemlig:


#22

annemede sa for siden:

Vi skal ha pinnekjøtt i år.


#23

polarjenta sa for siden:

Jeg aner virkelig ikke, ribbe og pinnekjøtt har vi spist i jula, samme med kalkun..Og jeg er ikke så glad i den ribba og det pinnekjøttet at jeg lager det engang til.

Hjemmefra er jeg vant til alt fra pinnekjøtt, røkt svinekam og kalkun. Men selv er det bare andre gangen jeg feirer nyttårsaften for meg selv så vi har ikke laget egen tradisjon.


#24

Left sa for siden:

Samme her.
Vi spiser pinnekjøtt på julaften, samt en gang til i romjula, så på nyttårsaften er det tradisjon med kalkun.


#25

Elisabet sa for siden:

Vi spiser marinert kalkunfilét med masse godt tilbehør. :nam:


#26

Fibi sa for siden:

I år, som i fjor, har vi invitert Isetfamilien på pinnekjøtt. :jupp:

Desserten skal etter planen være new york cheesecake.


#27

Benzo sa for siden:

Kalkun.


#28

Slettet bruker sa for siden:

Det varierer fra år til år. og i forhold til hvor mange gjester vi skal ha. helstekt oksefilét, helstekt ørret og lammelår er av de ting som har stått på menyen de siste årene. Som forrett bruker jeg vanligvis en lun kylling- og soppsalat med vinaigrette. Nyyydelig. Og sjokoladefondant til dessert. :D


#29

Martis sa for siden:

Vi bruker aa ha kalkun, men i aar blir vi bare 5, saa da blir det kanskje and i stedet :vetikke:


#30

Che sa for siden:

Vi vet ikke ennå. Det kan være at vi blir alene på nyttårsaften, og da tar vi sikkert noe HELT annet enn vi har spist i jula.


#31

Honda sa for siden:

Pinnekjøtt bruker vi å ha på nyttårs aften.

Men i år vil mann at vi skal spise med hans familie. Greit nok.Men svigermor skal servere kalkun.
Noe vi spiste på julaften.

Jeg vil ha pinnekjøtt
Grr hihi


#32

Fluke sa for siden:

Jeg lurer på om det blir lammelår i år.



#34

Huldra sa for siden:

Her også.


#35

Kate sa for siden:

Kalukun med tilbehør.


#36

Ina sa for siden:

Vi skal som vanlig ha pinnekjøtt. Usikker på desserten ennå...


#37

MorStine sa for siden:

Kalkun er fast på nyttårsaften her:) Som forrett har vi pleid å ha spekeskinke med brie og melon, og til dessert is og lune bær. Forrett og dessert er ikke bestemt enda...


#38

Snippa sa for siden:

Vi pleier å ha noe som tar lang tid...Sitter ved bordet lenge nyttårsaften.
Er vi mange, blir det koldtbord.
Er vi færre har vi ofte hatt raclette, fondue eller noe annet sånt som man småpusler med.


#39

Labolina sa for siden:

Vi pleier å ha roastbeefstek eller stek av Indrefilet.
Med masse deilige grønnsaker, saus og fløtegratinerte poteter.


#40

GinaK sa for siden:

Vi skal ha marinert kyllingbryst og karamellpudding... men nå har jeg lest så mye om Dronning Maud sin pudding så jeg lurer litt på å prøve dette isteden. Ungene liker best is allikevel.


#41

Søster sa for siden:

Vi har ikke noen fast nyttårsrett. I år blir det kalkun.


#42

Maya80 sa for siden:

Her blir det kalkun


#43

Mikkeline sa for siden:

Vi har alltid pinnekjøtt.


#44

Pasta sa for siden:

I min oppvekst hadde vi alltid pinnekjøtt, men som voksen har jeg gått over til kalkun.
Koldtbord hørtes jo veldig godt ut, må kanskje vurdere det neste år.


#45

TBM sa for siden:

Vi har 7-retters gourmet middag - og på den måten spiser vi oss rikelig godt inn i det nye året. Ni flasker vin er kjøpt inn i dag - men det blir nok et par til overs...


#46

Macky sa for siden:

Vi skal ha kalkun. Spiser ikke kalkun resten av året, så da blir det det...


#47

Isolde sa for siden:

Pleier å ha pinnekjøtt. I år har vi ikkje kjøpt inn og det som er i butikken tåler ikke vår lommebok så da ble det helstekt indrefilet istedenfor. (merkelig at det skal ha halve prisen men sånn var det i dag)


#48

Acsa sa for siden:

Her blir det en tidlig forrett i form av ymse småretter som ungene (både egne og to små gjester) forhåpentligvis liker. Så blir det lammelår med greske ovnsstekte poteter, tsatsiki, salat og soppsaus til hovedrett, og hjemmelaget karamellpudding til dessert.


#49

Pepper Lemon sa for siden:

I år ser det ut til å bli hummer og loff, samt lodderogn med créme fraiche og avocado og aioli. :slurp:


#50

MorStine sa for siden:

Ser ut til at jeg har bestemt meg for Dronning Maudpudding til dessert, ser så mange her skryter av det, så jeg må prøve:)


#51

Mandarin sa for siden:

Da må du huske å bare bruke plommer og ikke eggehvite (ikke alle som har dette i oppskriften). Viktig.
Det er så godt, lykke til!


#52

turi sa for siden:

Tidligere har vi spist det mutters har laget, i fjor var vi hjemme med barna og hadde raclette. I år vet vi ikke helt enda.



#54

Kaktus sa for siden:

Vi har visst bestemt at det skal serveres lammelår. :glis:


#55

Nessie sa for siden:

Kalkun er jeg ikke så glad i... tror vi skal gå for raclette iår! :jupp:
:nam:


#56

Alexy sa for siden:

Kalkun servert hos svigers hvert år.

Pinnekjøtt 1.nyttårsdag hos mine foreldre.


#57

Hyacinth sa for siden:

Kan jeg spørre om menyen? :sulten:


#58

apan sa for siden:

Vi er 11 barn og 10 voksne og skal ha koldtbord der alle tar med en del hver, har fordelt. Ender med kalkun, waldorf, karbonader, potetsalat, laks, eggerøre, frukt, ostefat, spekeskinke, brød etc.


#59

Obelix sa for siden:

Marinert kalkunbryst med ovnsbakte poteter og min usedvanlige gode hjemmelagde fløtesaus.
Desserten får naboen stå for.


#60

MorStine sa for siden:

Åh... Så bra at du nevner det, fant nemlig denne oppskriften jeg hadde tenkt til å bruke. Der nevnes jo ikke det. Er oppskriften ellers den samme, eller vil du gi meg en annen?


#61

Hjertensfryd sa for siden:

Er vant med å ha pinnekjøtt på nyttårsafta. Men sidan me mest sannsynlig skal feire hjå svigers, så blir det vist hjortesteik.

(vil ha pinnane mine eg )


#62

Gaia sa for siden:

Hvis vi feirer hjemme så pleier jeg å lage kalkun. Jeg aner ikke hva vi får servert i år, men jeg er sikker på at det kommer til å smake godt, for kokken er veldig flink.


#63

Susse sa for siden:

Kalkun, og det begynner jeg å bli skikkelig god på også :D
Fyller med chili, ris, søt chilisaus og druer.
Vennene våre står for desserten som er ny hvert år.


#64

vimjer sa for siden:

Kalkun.

Som tilbehør blir det fløtegratinerte poteter, woldorfsalat, saus og forskjellige typer grønnsaker.

Dessert er ikke bestemt pr. nå.


#65

vimjer sa for siden:

På barsel? :knegg:


#66

Fluke sa for siden:

Det blir det ikke.
Det blir ytrefilet med fløtegratinerte poteter, smørdampet brokkoli og hvitløkssmør. :nam:
Desserten har jeg ikke planlagt enda, men lurer på om det blir hjemmelaget karamellpudding.


#67

Pelikan sa for siden:

Pinnekjøtt :nam:


#68

Hyacinth sa for siden:

Det blir pinnekjøtt, rettere sagt fenabog.

Til dessert prøver jeg en sprudlende gelé med bær. Jeg vet ikke hva jeg gjør galt, men den vil ikke stivne. Har forsøkt tre ganger nå. Så kanskje det blir musserende suppe med bær.

Forretten tenker jeg på fremdeles.


#69

Filifjonka sa for siden:

Hvis vi er hjemme og er mange, pleier vi å ha kalkun. I år er vi bedt bort, og skal ha pinnekjøtt, så derfor hadde vi kalkunen igår. Jeg skal ha med dessert, og har landet på Nigellas sjokoladetrøffelkake med marengsbunn, sitron/limepai uten paiskallet og luftig bringebærsaus.


#70

Fara sa for siden:

Vi skal ha kalkun. Og det bruker vi alltid å ha.


#71

Selma sa for siden:

Mannen er julemat-lei så han har bestemt at vi skal ha helstekt ytrefilèt av okse med ovnstekte mandelpoteter, sopp, brokkoli og gorgonzolasaus

Til dessert har jeg laget Dronning Maud-pudding. Har aldri smakt det før, så det blir spennende (prøvesmakte litt når jeg lagde den og det lover bra!)

Jeg kommer ikke helt over at vi ikke har spist pinnekjøtt i jula, så jeg tror jammen at jeg skal kjøpe en pakke i morgen og putte i fryseren


#72

polarjenta sa for siden:

Vi har bestemt oss for å innvie wokpannen så vi skal ha en eller annen form for kyllingwok.


#73

Dragen sa for siden:

Vi skal ha ribbe.


#74

turi sa for siden:

Vi ble invitert bort både på lunch og middag, så vi var veldig heldige.

Spiste kjempegod kylling som var dyppet i Creme Fraich(?) og Ritz-kjeks(var moset) med ovnsbakte poteter til lunch. Og Ribbe med godt tilbehør til middag.


#75

Røverdatter sa for siden:

Vi var alene på nyttårsaften så da stekte jeg en liten kalkunfilet og hadde fløtesaus, kokte poteter og smørdampede grønnsaker ved siden av. Til dessert hadde vi hjemmelaget iskake og vanlig vaniljeis samt sjokolade og pepperkaker.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.