Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan lager du lammeribbe til jul?

#1

LaBanga sa for siden:

Ungene vil ha lammeribbe til jul, men det har jeg ikke laget før. Finner jo noen oppskrifter på nett, så skal nok klare det fint. Men hva er godt som tilbehør? Og har du noen triks å dele?


#2

My sa for siden:

... som pinnekjøtt?

Eller tenkte du å tilberede på annen måte?


#3

Malama sa for siden:

Pinnekjøtt eller fersk lammeribbe?

Pinnekjøtt lager jeg hvert år, fersk lammeribbe har jeg ikke spist siden jeg var jentunge, mine foreldre gjør det jenvlig, men egentlig ikek så ofte på denne tiden av året.

Pinnekjøttet deles opp kvelden før og legges i vann (eller, du har kanskje kjøpt det ferdig oppskråret ja, bare vår som må deles da det er tørket på loftet hos min far) Vann ut etter anvisning på pakken, bytt vannet udnerveis, og damp ivei i noen timer.

Altså, jeg gjør det så her; bruker bjørkepinner fra butikkenb i bunn, vann nesen opp til kanten, kløtt i stablerooppå der, og koke opp og lar det stå og dampe mens jeg lager frokost og vi koser oss. Skrur av plata når vi drar i julebesøk. Og skrur på igjen når vi kommer hjem. Det funker, men er jo ikke etter oppskriften, men sånn gjøres det når vi altså er vekke noen timer midt på dagen, det er bedre enn at det koker tørt fordi vi lar det stå på når vi ikke er der.

En kollega følger trines matprat og damper det på mandelpoteter heller enn pinner, men det har jeg faktisk ikke prøvd enda. Frister litt å forsøke et år. Virker ulogisk ettersom mandelpoteter er ferdige på sånn 15 min, men... det funker visst.

Vi bruker klassisk sunnmørsk tilbehør med svinemør og kålrotstappe, surkål og selvsagt altså mandelpotet. (også har jeg en datter eller to som ikke spiser pinnekjøtt, så vi har småpølser i tillegg. Ikke sossisser, gilde smårettpølse. Da de eldste ungene var små ble de solgt som nissepølser, men det er jo reelt mini grillpølser egentlig)

Ja, også har vi en utbeinetm surret lammebog som er tørket sammen med reelt bare ei halv ribbe, for vi er mer glad i kjøttet enn pinnene... Du oppnår mye av det samme ved å kjøpe det som selges som "pinnebog" eller lignende


#4

LaBanga sa for siden:

Mener fersk lammeribbe, pinnekjøtt er jeg godt vant til, men de ønsker ikke det.


#5

Malama sa for siden:

Fersk lammeribbe, ja, da er jeg rimelig blank på tilbehør, for det har jeg egentlig bare vage barndomsminner om. Bror min like å grille den da, men det er kanskje ikke et helt klassisk vintertips. Eller rettere sagt, OM du skulle finne på gjøre det, ikke gjør det med grillen sånn relativt nært et vindu i kuldegrader da, det KAN teoretisk sett ende med sprukken rute. Har jeg hørt ;)


#6

Syrinx sa for siden:

Eg ville krydra med kvitlauk og rosmarin, det må lammet ha i mi verd.

Saus av skyen eller ein god raudvinssaus

Kokte poteter, steikte poteter, fløtepoteter, eller potetstappe/puré

Eller ingen reine potetalternativ, men ein grov rotmos i staden

Honningglaserte rotgrønnsaker, brekkbønner, blomkål og brokkoli

Sylta raudlauk er godt på sida

Og eit glas Baxters myntegelé på bordet


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.