Vanlig matlagingssjokolade oppbevarer jeg i kjøleskapet. God sjokolade og konfekt og sånt digg, inkl Bodøsjokolade, oppbevarer jeg i kjelleren. Der er temperaturen ca 10 nå på vinteren, aldri mer enn 15 på sommeren
Jeg liker ikke kald sjokolade spesielt godt, så den må iallfall i romtemperatur ganske lenge før den skal spises. Her i huset blir sjokolade oppbevart i et skap på kjøkkenet. Den blir sjelden liggende særlig lenge.
Men vi legger ikke inn sjokoladen i kjøleskapet før vi planlegger å spise den. Før det ligger den i kjøkkenskapet (eller gjemt unna fra husets sjokoladetyver, men fortsatt i romtemperatur). Hvis den skal ligge lenge, så hadde jeg lagt den i et ekstra svalt rom kanskje, som en kjeller, bod e.l.
Vanlige sjokoladeplater legger jeg i skapet. Men nå har jeg laget såkalt sjokoladeknekk, som egentlig bare er smeltet sjokolade smurt utover en langpanne og strødd med mye godt. Den blir nokså tynn og smelter veldig raskt i hendene. Så jeg pleier å ha den i kjøleskapet. Nå bor vi midlertidig et sted med lite plass i kjøleskapet, men derimot har vi et vinskap. Jeg tenker at det kanskje vil funke bedre enn romtemperatur? Leiligheten her er dessuten veldig varm.
Oppbevaring: kjøkkenskap. Men det er fordi alt som er i kjøleskapet synes å være fritt vilt. Så alt jeg vil at tenåringssønnen ikke skal støvsuge i seg må ligge i skapet. Det virker som om han har glemt at det eksisterer.
For meg er det faktisk det samme om sjokoladen er kald eller temperert, så det viktigste er å oppbevare den slik at ingen finner den og spiser den opp. Mest mulig bortgjemt (f.eks i en eksplosjonssikker safe) er derfor svaret mitt.
Jeg har et spiskammers. :stolt: Så der oppbevarer jeg sjokolade og ting laget av sjokolade slik du beskriver. Om vinteren er det godt og kaldt der. Er det skikkelig kaldt over flere dager blir det kjøleskapskaldt og vel så det der inne.
Vanligvis i kjøkkenskapet, med mindre det er veldig varmt ute (og dermed inne). Men hjemmelagde trøfler og annen konfekt (som må ligge nokså kaldt for å ikke bli klissete) har jeg i vinskapet (13 grader), det er helt perfekt.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.