Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ideell oppbevaring av sjokolade

#1

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg vet at «oppbevaring» og «sjokolade» ikke passer sammen.

Men hvis jeg nå likevel skal prøve, hva er den mest ideelle temperaturen?

Kjøleskapet?
Litt kaldt soverom (ikke ideelt)
Vinskap (i tilfelle 7 grader eller 15 grader?)
Romtemperatur? Det er nok for varmt.
Ute er for ustabilt.


#2

Strå sa for siden:

Vanlig matlagingssjokolade oppbevarer jeg i kjøleskapet. God sjokolade og konfekt og sånt digg, inkl Bodøsjokolade, oppbevarer jeg i kjelleren. Der er temperaturen ca 10 nå på vinteren, aldri mer enn 15 på sommeren


#3

Elise sa for siden:

Romtemperatur. Det er bare for varmt når det er 30 grader ute og 27 inne, eller hvis den ligger i nærheten av peisen.


#4

Lhi-My sa for siden:

Jeg liker ikke kald sjokolade spesielt godt, så den må iallfall i romtemperatur ganske lenge før den skal spises. Her i huset blir sjokolade oppbevart i et skap på kjøkkenet. Den blir sjelden liggende særlig lenge.


#5

liefje sa for siden:

Jeg synes også at skap på kjøkkenet funker bra. Smaken forsvinner hvis de spises for kalde.


#6

Syrinx sa for siden:

Romtemperatur går fint, eventuell sval bod/soverom. Aldri kjøleskåp.


#7

frukt sa for siden:

Skap/skuff på kjøkkenet her og.


#8

Input sa for siden:

Jeg liker bare sjokolade når den er kjøleskapskald.


#9

IzziCreo sa for siden:

Dette.

Men vi legger ikke inn sjokoladen i kjøleskapet før vi planlegger å spise den. Før det ligger den i kjøkkenskapet (eller gjemt unna fra husets sjokoladetyver, men fortsatt i romtemperatur). Hvis den skal ligge lenge, så hadde jeg lagt den i et ekstra svalt rom kanskje, som en kjeller, bod e.l.


#10

Hyacinth sa for siden:

Jeg var kanskje litt uspesifikk da jeg spurte.

Vanlige sjokoladeplater legger jeg i skapet. Men nå har jeg laget såkalt sjokoladeknekk, som egentlig bare er smeltet sjokolade smurt utover en langpanne og strødd med mye godt. Den blir nokså tynn og smelter veldig raskt i hendene. Så jeg pleier å ha den i kjøleskapet. Nå bor vi midlertidig et sted med lite plass i kjøleskapet, men derimot har vi et vinskap. Jeg tenker at det kanskje vil funke bedre enn romtemperatur? Leiligheten her er dessuten veldig varm.


#11

jolie sa for siden:

Oppbevaring: kjøkkenskap. Men det er fordi alt som er i kjøleskapet synes å være fritt vilt. Så alt jeg vil at tenåringssønnen ikke skal støvsuge i seg må ligge i skapet. Det virker som om han har glemt at det eksisterer.


#12

jolie sa for siden:

Sånn til din siste post: jeg hadde lagt den i vinskapet på 7 grader.


#13

Strå sa for siden:

Her er det bare Helten og meg, så det er kun meg sjokoladen må gjemmes for. Helten lar seg ikke friste i utide.


#14

My sa for siden:

For meg er det faktisk det samme om sjokoladen er kald eller temperert, så det viktigste er å oppbevare den slik at ingen finner den og spiser den opp. Mest mulig bortgjemt (f.eks i en eksplosjonssikker safe) er derfor svaret mitt.


#15

liefje sa for siden:

Aha. Det blir noe annet. Sånne har jeg i kjøleskap. Eller du får ta kaldeste del av vinskap.


#16

Bloppy sa for siden:

Jeg har et spiskammers. :stolt: Så der oppbevarer jeg sjokolade og ting laget av sjokolade slik du beskriver. Om vinteren er det godt og kaldt der. Er det skikkelig kaldt over flere dager blir det kjøleskapskaldt og vel så det der inne.


#17

Hyacinth sa for siden:

Det ble vinskapet på 15 grader. Sjokoladen ser ut til å ha det veldig bra og tempereres raskt. :)


#18

Toffskij sa for siden:

Vanligvis i kjøkkenskapet, med mindre det er veldig varmt ute (og dermed inne). Men hjemmelagde trøfler og annen konfekt (som må ligge nokså kaldt for å ikke bli klissete) har jeg i vinskapet (13 grader), det er helt perfekt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.