Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

2023 - hvilket pinnekjøtt?

#1

Palmen sa for siden:

Noen få Dager igjen til Dagen og det er på tide at jeg sourcer årets pinnekjøtt. Hva har du valgt i år - og hvorfor? Hvem har fått best i test? Liker du best pinner eller de kjøttfulle stykkene - eller en kombo?


#2

Martis sa for siden:

Vi har teste Br.Ringstad (kjøpt på Coop) og det var smakfullt og fine biter, kombinasjon av mye kjøtt og pinner. Urøkt, så klart.

Det som var veldig godt var at jeg trakk det i grønnsakskraft, oppskrift fra gladkokken. Veldig godt altså.


#3

Floksa sa for siden:

Gilde. Alltid.
Både røkt og urøkt.


#4

Señora sa for siden:

Idsøe, urøkt. Så veldig fint ut. Foretrekker både pinner og kjøttfulle stykker.


#5

Lhi-My sa for siden:

Vi har kjøpt fra en liten produsent lokalt her, altså direkte fra bonden. Jeg forsøker å gjøre det med så mye matvarer som mulig, alternativt på en av to mulige kjøttbutikker lokalt her.


#6

Molly sa for siden:

Vi spiste urøkt pinnekjøtt fra Strøm-Larsen da vi hadde selskap i november. Det var nydelig! Bestilte på Oda, men det er vel for sent å bestille derfra før jul?


#7

tinkadott sa for siden:

Vi har eget kjøtt fra egne villsauer, men i år hadde vi ett pinnekjøttlag for litt siden, og måtte kjøpe fra andre.

Valget falt på kjøtt Ringdal (hellesylt) og det var innmari godt! Høstet mye gode ord fra gjestene, så jeg hadde gått for det om du får tak i.


#8

liefje sa for siden:

Jeg vil ha store pinner!! Alt for mye kjøttbiter og oppdelte pinner i Oslo. Endte med å kjøpte en hel side av Maschmanns eget urøkte pinnekjøtt som de delte opp i pinner for meg. Krysser fingrene for at det skal smake bra.


#9

007 sa for siden:

I år blir det røkt (selvsagt) pinnekjøtt fra Evanger til jul og røkt fra Gilde til nyttår.


#10

Sissel sa for siden:

Signerer denne i sin helhet. :)

Når det er sagt, så har vi prøvd Henriette sitt urøkte også i år, og det var ganske godt, selv om det var litt mye fett på noen av pinnene.


#11

Hyacinth sa for siden:

Idsøe. Selvsagt. Norges beste slakter. :)

Røkt, og bog.


#12

Neket sa for siden:

Jeg har kjøpt Gilde gourmetlam. Strøm Larsen fikk best i test, men Oda hadde ikke leverings-slotter igjen. Mener den fra Gilde fikk terningkast fem eller noe. Pappa har sendt bilder av testene fra avisen. :knegg:


#13

nolo sa for siden:

Urøkt, med mye kjøtt. Husker ikke hvilken produsent jeg har kjøpt fra i år, og er forkjølet og lat, så jeg gidder ikke gå ned for å sjekke.


#14

løve70 sa for siden:

Vi hadde også urøkt fra Idsøe tidligere i måneden. Det er alltid et godt valg er min erfaring.


#15

My sa for siden:

Urøkt (alltid), tydeligvis fra Henriettes. Mannen som har handlet.


#16

shute sa for siden:

Vi har hjemmelaget pinnekjøtt av geit. Det er veldig mye bedre enn får, så de få gangene vi har kjøpt har vi kjøpt fra Heidrun (?).

Urøkt, alltid.


#17

Erica sa for siden:

I år har jeg kjøpt pinnekjøtt fra Horns, ikke prøvd ut, men tenkte å trekke det i grønnsakskraft og er spent på om det er verdt prisen, da det var dyrt.


#18

Milfrid sa for siden:

Sambo ha kjøpt lokalt fra en liten produsent, og krydder fingrene for at det blir bra.


#19

millact sa for siden:

Heldige!


#20

Syrinx sa for siden:

Til jul har vi heimespeka pinnekjøtt, av lam som har levd glade dagar i Sunnmørsalpane. Kuttast alltid opp i fulle beinlengder. Urøykt.

Vi hadde pinnekjøtt på mannen sin bursdag. Då kjøpte eg frå Spekeloftet Hemsedal og vart positivt overraska. Det var slett ikkje dumt. Kjøpte like godt ein pakke som får ligge til påske.


#21

007 sa for siden:

:latter:


#22

Martis sa for siden:

Jeg så dette pinnekjøttet på Øyer i dag og syntes det så veldig spennende ut. Jeg har smakt kjekjøtt på Langedrag og det lignet jo veldig på lam.


#23

ingling sa for siden:

Alltid urøkt, tror mannen har kjøpt det på Rema. Ser kjøttfylt og fint ut, og han lager det alltid bra, så jeg gleder meg selv om jeg ikke klarer så mye av det. :jupp:


#24

Malama sa for siden:

Urøkt, hjemmetørket, både side som gir pinner og utbeinet, surret bog for mer kjøtt. Usikker på hva jeg hadde kjøpt om jeg skulle kjøpe. Stranda kanskje.


#25

millact sa for siden:

Jeg får visst fra Idsøe i dag, kjøpt fra Gutta på haugen. Gleder meg!


#26

Milfrid sa for siden:

Vårt fra TT Meat var kjempegodt i alle fall. Kostet en arm og en fot, men vi går gjerne for det igjen.


#27

Palmen sa for siden:

Var begrenset hva som var igjen på de lokale butikkene her siden vi kun spiser urøykt pinnekjøtt. Vi endte med Spekeloftet fra Hemsedal. Godt fornøyd, men 24 timer utvanning var faktisk litt i snaueste laget.


#28

Señora sa for siden:

Idsøe urøkt fra REMA var nydelig!


#29

liefje sa for siden:

Jeg er vant til salt pinnekjøtt og vanner aldri ut i mer enn over natten/ca 12 timer uansett hva som står. For lite salt er verre enn for mye salt. Mamma pleide å si at det var bare å smake på det etter utvanning for å se om det var passe.


#30

Syrinx sa for siden:

Enig!! Ein skal kjenne at det er speka. Visst ikkje kan ein like gjerne hive på ei lammesteik.


#31

Hyacinth sa for siden:

Også enig. Pinnekjøtt skal være salt. Selvsagt ikke uspiselig salt.


#32

Malama sa for siden:

Vi har jo hjemmelagd pinnekjøtt, men det legges i vann sent på kvelden og settes til damping neste morgen så vi snakker bare over natta, sånn 10 timer omtrent. Det skal være salt.


#33

Polyanna sa for siden:

Vi kjøpte strøm-Larsen kjøttfullt pinnekjøtt av lammesadel, og det var det beste vi har hatt. Vannet i 30 timer og dampet i over fire timer.


#34

millact sa for siden:

Enig!


#35

Sissel sa for siden:

Helt enig, vi var alle enige om at det er det beste pinnekjøttet vi har smakt. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.