Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Klippfisk - trenger oppskrifter

#1

Left sa for siden:

Sambo må desverre jobbe mye i romjula, men noe godt kom det ut av det.
Vi fikk en diiiiger kasse med klippfisk (10-12 kg)på det ene stedet han lastet i går. :jippi:
Skal selvsagt lage bacalao, og kokt klippfisk med sprøstekt bacon, men har noen forslag til andre ting som er godt å lage av klippfisk??


#2

Fruktflua sa for siden:

Nam!

Du kan lage verdens enkleste, men beste bacalao. Jeg har smakt klippfisk i uttalige varianter, men ender bestandig opp med å lage denne;

7-8 poteter
2 løk
2 fedd hvitløk
Utvannet klippfisk
3-4 ss olje
1 boks hakkede tomater
4-5 ss tomatpurè
3 dl vann

Skrell potetene og skjær de i tynne skiver. Skrell løken og skjær den i tynne ringer. Skjær opp klippfisken i passe biter (ca 3-4 cm). Ha olje i bånn av kjelen. Legg løk, poteter og fisk lagvis. Begynn og avslutt med løk. Ha i hvitløksfeddene.

Hell over tomatene, vannet og tomatpurèen.

La koke på svak varme 30-40 minutter, eller til potetene er helt møre.

Serveres med godt brød.


#3

Left sa for siden:

Vi skal ha Bacalao i dag :) Nam nam!!
Det har jeg oppskrift på, så vil gjerne ha tips til andre ting jeg kan lage av det.



#5

Søster sa for siden:

Verdens beste fiskegrateng.

Pappa sier at han har fått servert klippfiskstykker med kokte poteter, grönnsaker og saus som söndagsmiddag. (på femtitallet) Han anbefaler det.

Sier det her også, at hvis du har fin og skikkelig klippfisk, bör den vannes i 36-38 timer. Så kan den ha seg en liten tur ned i kokende vann, ca 5 min, för du renser den. Jeg liker å rense litt mer enn jeg trenger, når jeg först tar jobben, så har jeg ferdig i fryseren til en rask pastamiddag seinere.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.