Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva kan jeg ha under pinnekjøttet i kjelen?

#1

Bloppy sa for siden:

Vi skal ha pinnekjøtt i dag. Jeg har ikke pinner eller rist som passer i kjelen. Kan jeg krølle sammen noe aluminiumsfolie å ha i bunnen?


#2

Syrinx sa for siden:

Folien tåler truleg ikkje saltet.

Har du ein vedkubbe og øks i hus? Då kan du lett lage pinnar.

Det aller enklaste er kanskje å slenge ut på Facebook, det meste brukar å ordne seg der.


#3

Lhi-My sa for siden:

Legg potetene du sikkert skal ha i bunnen av kjelen og pinnekjøttet på toppen. Potetene blir supergode og pinnekjøttet blir dampet.


#4

Tjorven sa for siden:

Vi bruker også bare poteter i bunnen, sånn som Lhi-My beskriver. Og de blir kjempegode.


#5

Milfrid sa for siden:

Poteter ja. De blir helt perfekte. Vi har mandelpoteter, og i går var det EN potet som var kokt i stykker etter å ha vært dampet med pinnekjøttet i over 4 timer. Kommer aldri til å gå tilbake til noe annet igjen. Har oppi øl og vann, og skyen blir nydelig. :hjerter:


#6

Floksa sa for siden:

Vi har aldri noe i bunn. Det går helt fint. Lærte det av en innfødt pinnekjøtt’er


#7

Hønni sa for siden:

Vi bruker også poteter. De blir så gode!


#8

millact sa for siden:

Har heller ikke noe under.


#9

Bloppy sa for siden:

Jeg fant ei rist innerst i skapet. Så det løste seg. :jupp:

Poteter er fristende å prøve en annen gang. Jeg pleier å bruke mandelpoteter til, de tåler vel ikke å putre sånn i fire timer?


#10

Tjorven sa for siden:

Jo. Det er akkurat det de gjør. Jeg skjønner bare ikke hvorfor.


#11

Milfrid sa for siden:

Det er saltet har jeg lest. Og mandelpotetene klarer det kjempefint, Bloppy. Våre lå i gryta over fire timer og kun en eneste var ødelagt av de to kiloene vi hadde i gryta. De blir faste og fine, med en helt fantastisk smak. Vår erfaring er at vi må koke mange ekstra, for de får bein å gå på.


#12

Hyacinth sa for siden:

Vel. Folk kan si det om potetene så mye de vil, men mine går i stykker. Alltid. Men de smaker godt, da. Helt vidundelig.


#13

My sa for siden:

Kommer litt sent inn her, men til en annen gang: Sunnmøringen min og hans familie, som har spist pinnekjøtt til jul og nyttår siden tidenes morgen, damper det ikke i det hele tatt, de koker/trekker det i vann. Jeg kjenner faktisk ikke forskjell fra det som er dampet på pinner (som jeg er vokst opp med). Rett før servering legger de det over i langpanne og skjerper det i stekeovnen, gjerne under grillen, med et lite dryss sukker på. Det blir nydelig! :jupp:

Men altså, har man ikke pinner eller rist så går det helt fint uten.


#14

tinkadott sa for siden:

Mandelpotet med skall på i bunnen. Blir nydelig!


#15

Hyacinth sa for siden:

Min erfaring er forresten også at det går fint å dampe pinnekjøttet på et lag med pinnekjøtt nederst. Altså at man bare legger kjøttet i gryta og heller på væske nederst.


#16

Sola sa for siden:

Sånn gjør vi det også. Helt nydelig.


#17

Milfrid sa for siden:

Snodig. Våre er alltid hele. Men vi vasker dem bare og skreller ikke. Og de er ikke i nærheten av å gå i stykker. De er faste og fine, overhode ikke overkokt eller vasne.


#18

Hyacinth sa for siden:

Skreller dem heller ikke. Fatter ikke hva som skjer. Vi hadde to kg mandelpotet i dag, og kun én hel.


#19

liefje sa for siden:

Ett år la jeg stålbestikk på kryss og tvers nederst i gryten. Hadde ikke pinner. Det funket flott og stålbestikket lever fortsatt.


#20

Milfrid sa for siden:

Kanskje pinnekjøttet ikke er salt nok? Vi har laget pinnekjøtt på den måten tren ganger, med samme restultat.


#21

Hyacinth sa for siden:

Jo, det tror jeg absolutt der er. Jeg har aldri hatt pinnekjøtt som er for lite salt.


#22

meisje sa for siden:

Man kan også legge en suppetallerken oppned og litt på skrå, nederst i gryten, det har vi gjort når vi ikke hadde pinner.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.