frukt sa for siden:
Jeg fikk ikke tak i rødvin, kan jeg bruke rødvinsedikk i stedet, og bruker jeg i så fall samme mengde?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
frukt sa for siden:
Jeg fikk ikke tak i rødvin, kan jeg bruke rødvinsedikk i stedet, og bruker jeg i så fall samme mengde?
Syrinx sa for siden:
Eg ville sagt nei til begge deler. Eventuelt brukt ein skvett balsamico.
Hyacinth sa for siden:
Hva slags saus?
Jeg tenker du kan bruke en eddik, og det trenger ikke nødvendigvis være rødvinseddik. Men du kan ikke bruke samme mengde. Smak deg fram.
Hyacinth sa for siden:
Der er jeg uenig. Altså, ikke til balsamico, men i at eddik ikke går bra. For sausen vil trenge syre. Men ikke samme mengde, nei.
frukt sa for siden:
Hadde tenkt å bruke denne oppskriften.
www.tine.no/oppskrifter/sauser-og-dressinger/varme-sauser-og-dressinger/soppsaus-til-elg
Men i den skal tørket sopp trekke i vin, så jeg må vel finne en anne oppskrift.
Syrinx sa for siden:
Eg ville like gjerne laga ein annan saus. Eventuelt tatt utgangspunkt i denne og brukt meir solbærsirup og litt meir kraft.
Palmen sa for siden:
Om du skal bruke tørket sopp ville jeg økt mengden kraft/buljong og trekke sopp i den.
frukt sa for siden:
Jeg brukte denne oppskriften i stedet, men jeg skal huske på tipsene deres til en annen gang. :jupp:
gladkokken.no/oppskrifter/min-beste-viltsaus
Syrinx sa for siden:
Gladkokken brukar å ha gode oppskrifter, så det var nok eit godt valg. Heldige dei som var til bords hos deg i dag.
Karamell sa for siden:
Enig, og balsamico er jo eddik ...
Syrinx sa for siden:
Ja, men det er skilnad på å bytte ut 3 dl (som denne oppskrifta sa) vin med eddik, samt at balsamico har ein annan smak enn raudvinseddik og difor, etter mi meining, passar betre.
Karamell sa for siden:
Ville absolutt ikke hatt 3 dl eddik av noe slag i en saus!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.