Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Erstatte rødvin i saus

#1

frukt sa for siden:

Jeg fikk ikke tak i rødvin, kan jeg bruke rødvinsedikk i stedet, og bruker jeg i så fall samme mengde?


#2

Syrinx sa for siden:

Eg ville sagt nei til begge deler. Eventuelt brukt ein skvett balsamico.


#3

Hyacinth sa for siden:

Hva slags saus?

Jeg tenker du kan bruke en eddik, og det trenger ikke nødvendigvis være rødvinseddik. Men du kan ikke bruke samme mengde. Smak deg fram.


#4

Hyacinth sa for siden:

Der er jeg uenig. Altså, ikke til balsamico, men i at eddik ikke går bra. For sausen vil trenge syre. Men ikke samme mengde, nei.



#6

Syrinx sa for siden:

Eg ville like gjerne laga ein annan saus. Eventuelt tatt utgangspunkt i denne og brukt meir solbærsirup og litt meir kraft.


#7

Palmen sa for siden:

Om du skal bruke tørket sopp ville jeg økt mengden kraft/buljong og trekke sopp i den.



#9

Syrinx sa for siden:

Gladkokken brukar å ha gode oppskrifter, så det var nok eit godt valg. Heldige dei som var til bords hos deg i dag.


#10

Karamell sa for siden:

Enig, og balsamico er jo eddik ...


#11

Syrinx sa for siden:

Ja, men det er skilnad på å bytte ut 3 dl (som denne oppskrifta sa) vin med eddik, samt at balsamico har ein annan smak enn raudvinseddik og difor, etter mi meining, passar betre.


#12

Karamell sa for siden:

Ville absolutt ikke hatt 3 dl eddik av noe slag i en saus!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.