Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er crispy duck i asiatiske pannekaker en god ide til nyttår?

#1

daffy sa for siden:

8 som spiser voksenporsjon og 2 minier. Tenker da på crispy duck i adiatiske pannekaker med selleri og gulrot i strimler og hoisin saus. Noen som hr laget selv eller kjøpt ferdige kit?

Hvilke kit er best, Holte eller Hacobs? Hvor kjøper jeg gode asiatiske pannekaker. Eller fins det en idiotsikker oppskrift på å lage selv? Ikke pnnekaker, det blir for mye stress. Emn and kunne jeg kanskje fikset hvis det er veldig priagunstig eller blir bedre enn kitene.

Jeg kan handle hvor som helst i Oslo. Har god tid.


#2

Input sa for siden:

Vi fikk levert til Rikshospitalet på nyttårsaften i fjor. Tror vi bestilte fra Xeast?

Crispy duck er alltid en god idé! :nemlig: Mannen lager selv når vi er hjemme, men vi synes kit fra Jacobs er godt også. Men det er ikke veldig mye mat i dem.


#3

daffy sa for siden:

Takk for tips Input! Hvordan lager mannen din da? Steker han en hel and og deler opp og så kjøper dere tilbehøret? Vet du om det er vanskelig å få sprøtt skinn?


#4

Musemus sa for siden:

Crispy duck er alltid en god idé!


#5

Input sa for siden:

Jeg tror han bruker andelår, fordi det er bare til oss to. Vi kjøper pannekaker og saus, tror det er fra en butikk på Løren, men jeg er flaut lite involvert i matlaging. :flau: Kan spørre ham etterpå hva han gjør med skinnet, men det virker ikke vanskelig for meg, som bare ser på. :knegg:


#6

daffy sa for siden:

Åja veldig gjerne spør ham. Så lover jeg å oppdatere tråd med oppskrift og hvordan det går.


#7

Nextlife sa for siden:

Godt valg med andelår, de er så mye mer smaksrik enn andebryst. :riktig:


#8

Martis sa for siden:

Crispy duck er veldig god ide til nyttårsaften. Jeg har både brukt pakken fra Jacobs og «laget fra bunnen» med confiterte andelår i hermetikk og ferdige pannekaker (finnes i fryseren på mega/meny). Vi bruker å ha vårløk og agurk til.


#9

Input sa for siden:

Denne oppskriften, eller denne hvis du bruker en hel and (og ikke er meg, som synes den ser marerittaktig ut. :knegg: ). Bruker andelår fra enten Holte eller Gårdsand. Tror de fleste "innvandrerbutikker" har pannekaker, i hvert fall har de det på Løren (tror den heter Løren frukt og grønt?) og på Grorud. Hvis du vil lage saus selv er visst denne god.

Nå angrer jeg på at vi skal spise kalkun på nyttårsaften... :sparke:


#10

Input sa for siden:

Det har jeg aldri sett på Meny, men skal se etter neste gang!


#11

Polyanna sa for siden:

Vi hadde i går, på hytta. Vi har hatt helstekt and på andredag i mange år, med selskap og masse tilbehør. Et kjempeprosjekt. I pandemien så oppdaget jeg ande-kit i fryseren og dett var dett. :knegg:

Det er jo litt mindre «fest» enn en helstekt fugl, men det er kjempegodt og alle liker det.

Vi fem spiste rubb og rake av tre kit fra Jacobs. Men det er en storspist gjeng jeg bor med, da.


#12

Input sa for siden:

Vi fikk avlyst resten av juleferieplanene våre på grunn av syke barn i dag, så for å trøste oss selv litt, blir det crispy duck på oss voksne i kveld. På Meny har de 3 for 2 på kit fra Jacobs, så vi kjøpte 3 og har i fryseren til neste gang vi trenger trøst. :sparke:


#13

daffy sa for siden:

Har lagt av 6 pakker på Meny. Gjorde du noe spesielt for å få lårene sprø?


#14

Fluke sa for siden:

Vi har hatt det en del til hverdags i det siste, så for oss ville det ikke vært nyttårsmiddag. Kanskje som forrett til nyttårsmiddagen, med en pannekake til hver bare.
Vi har kjøpt and og tilbehør på gigaboks, og en sånn pakke lages kjapt i airfryeren og er grei mat til hele familien. Anbefales absolutt. Veldig godt. :nam: Den anden er også veldig god å ha i wok.

Vi pleier ha helstekt and på nyttår, men siden vi har hatt dette såpass mye i det siste er jeg litt usikker på om jeg vil ha and på nyttår også.


#15

Polyanna sa for siden:

Kjørte grillen på slutten av steketiden.


#16

daffy sa for siden:

Takk for tips alle sammen. Det ble helt nydelig. :nam:

Vi var 8, hvorav 7 som spiste vanlige porsjoner og en liten en som nok spiste mest laks og ikke noe særlig av det andre.

Forrett var Trines ponzu, avocado og mangosalat og 2 store bellyloins skjært opp til sashimi. I tillegg dampet jeg 20 stykk mixed dumplings fra frysedisken fra den lokale asiatiske grønnsakshandleren og satt frem hoisin saus til denne. Kjøpte en stor bambusdamper i to etasjer som var super til denne jobben.

Til hovedrett 4 pakker Jacobs crispy duck tilberedt som på pakken + 3 min grill på slutten for å få skinnet sprøtt. Lårene hvilte 10-15 minutter mens jeg gjorde ferdig forretten, og så plukket jeg dem fra hverandre og la i ildfast form med folie over i ovnen på 50 grader for å holde varmt til vi skulle spise. Skulle hatt plasthansker til den operasjonen, men gikk fint med gafler og fingre også.
Det var overraskende mye mat. og vi hadde en god porsjon and igjen. Frister til gjentagelse! Gjestene hadde med dessert, men hvis jeg skal lage neste gang skal ha en frisk sorbe av en eller annen eksotisk frukt til og en mini sjokoladefondant.

Handleliste og oppskrift til 8 personer:
-2 Salma store loins a '800-1000 gram. Backloin hvis man kan velge, men belly loin går også fint
-Ponzu: 6 ss sukker, 6 ss risedikk, saft av 1 lime, 1 dl soyasaus, finhakket hvitløkfedd, litt rød chili og hakket koriander
-Mango og avocadosalat
-Ristet 3 ss sesamfrø i panne og pyntet/ hadde i egen skål på bordet

  • 1 pakke frosne 20 biters dumpling fra frysedisk. De fleste asiatiske butikker har. Dampes i bambusstativ. Husk å ha i bakepapir som du huller noen steder slik at dampen går gjennom.

Hovedrett;
4 pakker Jacobs crispy duck som jeg flyttet fra frysen til kjøleskapet 24 timer før vi skulle spise.

  • Legg lårene på bakepapir og pensle med litt nøytral olje og ha på maldonsalt. Forvarm ovn til 250 grader og ta ned til 230 når du setter inn stekebrettet. Stek 20 minutter, og fortsett med 3-5 min på grillfunksjon for å få sprøtt skinn. Ta ut og la hvile i 10 min.
    Tips: Bruke plashansker og strimle i biter.
    -Damp pannekaker i bambusstativet
    -Klipp opp alle hoisinsausene og ha i en bolle på bordet.
    -Lag grønnsakfat; Vårløk, agurk og sellerirot i tynne strimler + koriander
    Jeg lot mangosalaten stå igjen på bordet til hovedretten.

#17

Arran sa for siden:

Veldig god idé! Jeg lot meg inspirere av denne tråden, så vi hadde crispy duck med en boks andeconfit i går. Dampet kinesiske pannekaker, strimlet grønnsaker og laget hoisin etter oppskrift fra Gladkokken.

Var helt perfekt nyttårsmiddag for oss tre. 17-åringen lager sitron-tiramisu til dessert, og den var også helt nydelig.

Takk for inspirasjonen :)


#18

Filifjonka sa for siden:

Hørtes nydelig ut! Men veldig stor forrett, med et par kilo fisk til 8 personer, og dumplkngs i tillegg? :)


#19

daffy sa for siden:

Ja, burde notert meg vekten på de to filetene jeg kjøpte. Det var rikelig med laks, men de var kanskje mer 800 gram enn 1000 gram hver, så totalt ca 1600 gram. Tenkte det var bra å safe på den delen av middagen jeg var sikker på at de små og ungdommen spiste.


#20

Madicken sa for siden:

Det har jeg visst aldri smakt, har du link til oppskrift?


#21

Arran sa for siden:

Hun brukte denne oppskriften. Sier hun ville lagd ekstra av sirupen og litt ekstra av curden.


#22

Madicken sa for siden:

Takk. :blomst:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.