Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp! Silke- og ullgarnet klør!

#1

Lille meg sa for siden:

Min datter har blitt bitt av strikkedilla, og siden vi er ville og gale så bestilte jeg garn til en genser som hun skulle strikke til meg. Oppskriften består av to garntyper (Kid silk og Wool) som jeg trodde skulle bli mykt til sammen. Det er de ikke.

Oppskriften strikkes fra halsen og ned, og vi har allerede etablert at halsen er såpass stikkete at dette her kommer ikke jeg til å kunne bruke.

Er det noen sjans for at det vil bli bedre etter en vask, eller skal hun heller rekke opp og finne noe annet å strikke?


#2

Shun sa for siden:

Det kan godt hende at det er Kid Silken du reagerer på. Kjenner ikke merket du lenker til, men det er store kvalitetsforskjeller (og prisforskjeller.)

Prøv med bare ullgarnet opp mot halsen.

Kjenner ikke til ullgarnet, heller - virker det stivt?


#3

Lille meg sa for siden:

Halsen er ferdig strikket med begge disse to garnene sammen, og den kløøør! Jeg har holdt opp begge de to garnene hver for seg mot halsen, og da klør de ikke. :(


#4

Magica sa for siden:

Du bør helt klart prøve vaske det!


#5

m^2 sa for siden:

jeg klør veldig av kidsilk opp mot halsen :nemlig:
Et alternativ er å strikke den høye halsen i ett enkelt gwrn, så du får kidsilken litt unna?


#6

Lille meg sa for siden:

Hm! Gode og interessante råd her! Jeg fikk datteren min til å felle av, så nå har jeg vasket en hals for å se om det klør mindre etter vask.

Hvis det fremdeles klør, så skal jeg vurdere forslaget til shun og m^2. Min datter strikket en liten testlapp av ullgarnet, og jeg syns ikke det virket som om det klødde mot halsen. Å strikke halsen av kun ullgarn, og deretter resten av genseren med både ullgarn og kid silk høres ut som en alternativ idé. Lurt!

Genseren skal jo egentlig strikkes med to tråder. Er det noen regler for hvor mye det vil påvirke å droppe kid silk-garnet, eller må man bare strikke prøvelapper og teste det ut? Kanskje øke størrelsen på pinnene noe?


#7

Tallulah sa for siden:

Jeg klør også enormt at mohair.


#8

Lille meg sa for siden:

Halsen som ble strikket med både ull og kid silk klødde litt mindre etter vask, men det klødde fremdeles. Så da ble det strikket hals med kun ullgarn. Det småklør litt, men jeg tror jeg skal overleve. Etter at halsen ble ferdig har hun lagt til kid silk-garnet. Det går unna, og jeg er så imponert! Og gleder meg til genseren blir ferdig. :hyper:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.