Fortell meg om raclette! Vi vurderer å kjøpe etter å ha spist lignende mat på en restaurant nylig, men kan lite om det. Min søster husker dette fra 90-tallet og sier at det er uegnet innendørs fordi det oser/ryker? Stemmer dette?
Hva er godt å steke? Hvilke oster? Tror ikke vi får tak i racletteost, så må nok finne noe i vanlige butikker. Og ikke minst, er det bare å kjøpe et hvilket som helst raclettejern eller må jeg se etter noe spesielt?
Vi har. Bruker 1-2 ganger i året. Er mye styr men veldig godt. Vi steker alt mulig rart, kjøtt i strimler, pølse, oster alle liker, tynne skiver av grønnsaker.
Det oser jo litt, men ikke mer enn at vi bruker den inne ja.
Vi spiser dette hver romjul. En gang med ungene og en gang med venner. Kjøtt, grønnsaker og ost. Ridderost, racletteost (koster skjorta), Jarlsberg eller motbevis. Har stekte potetbåter og aioli eller bernaise ved siden av. Kaloribombe med andre ord. :lol:
Du får kjøpt racletteost, og det hender også at du finner den i datohylla på Meny.
Jeg liker raclette på klassisk fransk vis. Altså uten kjøtt, men kun med kokte poteter (som en heller osten over) og mini sylteagurker og sølvløk. Nam.
Vi bruker poteter som det enten smeltes ost over eller helles smeltet ost over. Bacon, tomater, sjampinjong, mais og egentlig alt hva man ønsker og liker. Sjampinjong absorberer fettet fra baconet, så veldig greit å steke på toppen.
Vi bruker vår helt feil, vi bruker den nemlig helt uten ost. Bare steker kjøtt og grønnsaker, legger diverse grønnsaker nedi "skuffene" under. Det er sånn vi ble introdusert for det og har har først i ettertid innsett at man skal bruke ost. Det er vel litt sunnere uten og uansett veldig godt så vi fortsetter nok slik. Muligens tilby ost til den som vil
Det oser likevel, men er helt klart brukbart inne.
Vi bruker vel også vår et par ganger i året. Den oser, men det er overkommelig (fint å ha vinduet åpent :knegg:). Prøver å få tak i racletteost,men ridderost og gruyere er også godt! Har diverse grønnsaker, kjøtt og saus til. Samt baguetter.
Jeg synes ikke det oser noe særlig, men det blir godt og varmt når man har sittet og stekt mat en stund. Vi har aldri kylling på, etter at svigers tåkela kjøkkenet en gang, ellers går det meste av kjøtt greit.
Det kan aldri bli for mye ost. :knegg: Men seriøst, nei jeg tror nok det går med såpass. Vi bruker iallefall tykkere skiver enn til brødskiva, og det blir noen runder med påfyll underveis i måltidet. Og vi spiser lenge. Vi går stort sett tom for osten som settes fram hver gang.
Det går mellom 150-200 g vil jeg si. I godt lag opp mot 200, men mer ordinær familiemiddag 160 ish. Siden det er en av hovedingrediensene så er det viktig med nok. Veldig greit å velge en ost man kan fint bruke ellers også, så har man til overs så er det null stress.
Siden vår altså ikke brukes som raclette, mer bare som en bordgrill, fortell meg, hvordan bruker dere osten egentlig ? Som om det altså skulle gå opp mot en kilo ost for oss fem....
Det kan jo ikke kalles raclette uten ost da. Men selve jernet kan sikkert brukes mer kreativt. Det er jo osten som er digg, så en trenger jo godt med ost.
Ja, vi kaller det sånn sett ikke raclette heller. Men det er et raclettejern vi har. Det bare brukes mer som bordgrill med kjøtt oppå og grønnsaker under, ja noe grønnsaker oppå også.. Og jeg sliter litt med å se at det skal være godt med ost på egentlig, det virker bittelitt kvalmende, men jeg vet ikke hvorfor. Jeg spiser jo pizza, det er smeltet ost og kjøtt sammen. (men for mye ost der er kvalmende også)