Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Meny nyttårsaften

#1

Nada sa for siden:

Hva skal du spise nyttårsaften?
Vi blir ikke enige om maten her, så kanskje vi finner ut av det når dere deler menyen.


#2

Blondie sa for siden:

Her er det bare sambo og jeg. Vi skal ha andebryst med klementinsaus og råstekte poteter. Dessert vet vi ikke, der må vi inspireres.


#3

Dragen sa for siden:

Vi skal spise and - kokken får velge.

Noen av oss har foreslått kalkun, kompromisset blir kalkunfilet med tilbehør dagen før nyttårsaften.

Jeg skal se om jeg klarer å lage melkefri karamellpudding.


#4

liefje sa for siden:

Vi takket nei til en invitasjon pga hund som er redd for raketter. Det blir mannen og jeg og hunden :elsker: Tenkte å lage små porsjoner av alt vi liker best med bobler og god vin. Skal ta en inspirasjonstur til ymse butikker i dag, men det blir nok både blinis med Creme fraîche og «kaviar», gåselever, salmatartar, pasta med trøffelsaus etc.


#5

polarjenta sa for siden:

Kalkunbryst og tilbehør


#6

millact sa for siden:

Jeg tror jeg skal være alene; i så fall bestiller jeg sushi. Dessert tror jeg jeg dropper evt blir det noe god is el.


#7

Musemus sa for siden:

Vi skal ha Crispy Duck med tilbehør. I tillegg blir det kylling (til yngste), vårruller og dumplings.

Dessert blir sjokoladepudding.


#8

Millen sa for siden:

Helstekt indrefilet med diverse grønnsaker og en saus (ikke bestemt ennå)muligens saltlake eller hasselbakte poteter.
Dessert blir nok is.


#9

Olifant sa for siden:

Vi skal ha andeconfit med diverse tilbehør.
Tenker jeg lager en enkel forrett med salma eller røkelaks og til dessert tror jeg det blir sjokoladefondant og nicecream med bringebær til den som ikke liker sjokolade.


#10

Elise sa for siden:

Tapas. Begynte med det da jeg et år var aleine med to små og sære unger, og jeg gjerne ville at alle skulle få spise noe vi likte, uten at det ble tamt og typisk "barnevennlig" (=kjedelig). Så har vi bare fortsatt med det.


#11

Malama sa for siden:

Får servert pinnekjøtt og svineribbe hos mine foreldre. Kvelden feirer vi hjemme , men felles middag med min bror og hans familie og hans svigemor.


#12

Sissel sa for siden:

Her også. Tror det blir riskrem til dessert.


#13

Nenne sa for siden:

Hel kalkun med waldorfsalat +++

Det blir julekaker og -godter til dessert, med moltekrem til krumkaker og sandkaker. Nå må vi spise av alt vi har laget.


#14

Retz sa for siden:

Jeg er alene og feirer ikke nyttår i den forstand at jeg holder meg våken til midnatt, og med to store julemiddager julaften og 1.juledag, så har jeg inntatt kvoten min for en stund. Men har tenkt å innvilge meg middag, så kanskje dumplings eller stekte poteter og rotgrønnsaker.


#15

oslo78 sa for siden:

Kalkun med waldorfsalat og annet tilbehør og iskake pluss sjokolademousse til dessert. Vi har gjester i år.


#16

Lhi-My sa for siden:

Jeg vet ikke. Jeg hadde tenkt raclette, men det var det ikke stemning for blant resten av gjengen. Mulig det blir pinnekjøtt, mannen hadde kjøpt noe fra Gilde til halv pris i går. Det så ikke spesielt bra ut, men det er vel spiselig.


#17

Skilpadda sa for siden:

Vi pleier alltid å ha hummer når vi har nyttårsaften hjemme med bare oss tre. Det er noe av det beste vi vet, det er lite jobb på forhånd, og det er såpass dyrt at vi ikke pleier å kjøpe det til vanlig. Og så går det godt til champagne. :jupp: Dessuten kan jeg da lage fantastisk hummersuppe til forrett dagen etter.

Kanskje det blir hjemmelaget is til dessert, jeg har ikke helt bestemt meg. Vi har hatt appelsinis med sjokoladefondant flere ganger før.


#18

løve70 sa for siden:

Vi drar til Spania i morgen og skal ut og spise. Forrett: Creamy Lobster Bisque & Deep-Fried Goatcheese and Beet salad with Honey Balsamic Dressing. Hovedrett: Moroccan Fish Strudel with Hollandaise sause & Beef Wellington Truffel mashed potatoes. Dessert: Sand Rose with Pure, Chocolate Ice Cream an Candied Orange Coulis. Blir nok bra!


#19

Bloppy sa for siden:

Det blir bare junior og meg til middag. Mannen kommer fra jobb rundt 20:30. Poden har ARFID og dermed et relativt snevert kosthold. Jeg er skikkelig matlei og gidder på generelt grunnlag ikke å lage noen voldsom middag bare til meg. Så det blir sikkert noe enkel pasta eller no. :knegg:


#20

celebelen sa for siden:

Vi skal ha samme meny som vi har hatt de fleste av de siste 12 årene: kalkun med mandelpoteter, waldorf, stuffing og saus. Gjestene tar med dessert.


#21

Geitrams sa for siden:

Kalkun, søtpotetmos, waldorf, fløtesaus og rosenkål til middag. Dronning Mauds pudding til dessert. Fast nyttårsmeny hvert år.


#22

Kula sa for siden:

Vi skal, tradisjonen tro, ha helstekt kalkun, poteter, saus og div. grønnsaker. Dessert vet jeg ikke hva blir. Vi skal til våre faste nyttårsvenner i år, og selv om vi ikke er hjemme er det likevel min kjære som lager nyttårsmiddagen.

Lurer på om jeg skal tilby med å lage karamellpudding. Vi skal være hos våre venner hele nyttårshelgen, så vi har tid på oss.


#23

millact sa for siden:

Hvordan synes du det er å være alene? Jeg skal nok det i år, første gang, ser ikke mørkt på det i det hele tatt. Planen er sushi, men hvis det blir så mye snø som det er meldt får jeg kanskje endre planer. Har kjøpt meg god Inspira is til dessert og har vin og tv.


#24

Taien sa for siden:

Her blir det pinnekjøtt, komle, mårrpølse og kålrotstappe. Det er tradisjon på nyttårsaften. Det blir oss fire om mamma som vanlig. Veldig kos.


#25

Syrinx sa for siden:

Kopi av julemiddagen med pinnekjøtt, vigramør, rotmos, potet, surkål og raudkål. Til dessert har vi ei bombe med marengs, is i sjokoladekule og varm firkløversaus.


#26

My sa for siden:

Vi er hos svigers, og jeg har ikke hørt noe om det, men jeg blir veldig overrasket om vi skal ha noe annet enn pinnekjøtt.


#27

ingling sa for siden:

Vi skal ha kalkunfilet, og etter å ha vært syk hele julen og ikke laget et eneste måltid har jeg tenkt å nikose meg med å lage tilbehør. Antakelig Jamie Oliver perfect roast potatoes, maisstuing og søtpotetmos, og så får jeg se om jeg kommer på noe mer. Tyttebærsyltetøy må også med. Vi feirer ikke nyttår så voldsomt og er bare oss i familien, men god mat må til. :nemlig: Ungene vil sikkert ha pizza.


#28

Retz sa for siden:

I og med at jeg ikke feirer nyttår, så er denne dagen som en hvilken som helst dag for meg. Jeg har en døgnrytme som ikke er forenelig med fest og baluba på kveldstid, og er i tillegg ekstremt introvert, så jeg ser det som et privilegium å få tilbringe kvelden kun med selskap av hunden. Som forøvrig ikke løfter på et øyelokk under fyrverkeriet.

Jobbet som nattevakt i flere år, og tok mer enn gjerne vakter nyttårsaften for å slippe å gå på fest. :D


#29

Fintdethei! sa for siden:

Nyttårsaften har for meg alltid vært en oppskrytt dag. En forventning om at man skal ha planer sammen med andre, og feire til langt på natt.
Derfor liker jeg ikke nyttårsaften, hadde jeg ikke hatt unger så hadde jeg lett sittet i sofaen med smågodt og en film og lagt meg kl 23.

Menyen blir kalkunfilet med rosenkål frest sammen med bacon og fløtegratinerte poteter, ganske så nyttårish.


#30

millact sa for siden:

Finderhei: Det er noe sånt jeg planlegger.


#31

ingling sa for siden:

Vi gjør det der, med barn. :nemlig: Legger oss ikke kl. 23 da, men helt low key kveld med sofakos, godteri og filmmaraton. Det er helt topp!


#32

Lhi-My sa for siden:

Vi har også en helt avslappet og rolig kveld hjemme og stortrives med det. Mine tre døtre på 19,19 og 21 blir visst også hjemme sammen med oss, de var alle sammen invitert til fest, men har takket nei. De har vært på andre fester i romjula og ville heller være hjemme. Vi bestemte akkurat at vi dropper pinnekjøttet til fordel for reker med diverse tilbehør, karamellpudding og sikkert noe godteri utpå kvelden. Etter mange dager med tung mat og besøk, både overnattingsgjest og middagsbesøk flere dager, gleder jeg meg til enkel, lett mat og ingen besøk.


#33

Malama sa for siden:

Vi legger oss heller ikke 23, vi er oppe til over midtnatt og ut og ser på det som skytes opp.

Men vi har en lavterskel kveld hjemme med ungene, godteri og brettspill.
Men vi er jo ikke oss hele kvelden da, siden mine foreldre inviterer oss til middag (og så sender de oss ut derfra, de skal ha nyttårsaften med en del av sine søsken, langt mer sosialt og fest enn det vi har.... Min bror har vel også en mer sosial samling, men etter det året vi ikke fikk være med fordi det ikke var gått 4 døgn siden siste mann hadde omgangssyke. (Det var gått 3,5, så godt over de 48 timene, men det ble avkrevd 48 timer for mulig inkubasjonstid for neste også) fant vi ut at vi trives egentlig vel så godt hjemme bare oss. Roligere, og mindre styr.


#34

Snippa sa for siden:

Vi blir meg, mann, 3 av barna og min mor.
Feirer på hytta, så her ser vi ingen raketter.
Menyen blir et eller annet til forrett -burrata med tomater hvis en av butikkene her slumper til å ha det, hovedrett rype og dessert hjemmelaget gele med vaniljesaus og bær.


#35

Magica sa for siden:

Vi har tradisjon med å feire med vennepar + vennepar med barn på samme alder som vårt yngste, og vi pleier ta med mat til felles middag, så da blir det oftest noe tapas-aktig. Utrolig kjekt.


#36

Acino sa for siden:

Vi skal ha kalkunfilet, baserer fremgangsmåte på en oppskrift av Gordon Ramsey bare at den er til hel kalkun. Lager kryddersmør med masse sitron osv pluss dekker med bacon under steking. Lager saus til pluss i år blir tilbehør: Pannestekt rosenkål med bacon, sprø ovnsstekte poteter, honningglaserte gulerøtter og surkål. Ulike tilbehør så alle får noe de liker.

Dessert blir karamellpudding, kransekake og andre småkaker.


#37

Lille meg sa for siden:

Vi skal tradisjon tro på fest med en haug med andre mennesker. Gleder oss masse! Vertskapet stiller med bord til å sette maten på. Gjestene tar med seg mat som er lett å spise, som ikke trenger oppvarming og som tåler å stå framme en stund uten å bli ødelagt. Bordet bruker å bugne over av oster, brød, kjøttboller, smurte lefser med ymse pålegg, poteter, grønnsaker og dipp, salt kjeks, kyllinglår, spekemat, frukt, pølser - åh! Kjenner jeg gleder meg! :jupp:


#38

polarjenta sa for siden:

Vi har de siste årene vært hos foreldrene mine, og det var planen i år også, men så inviterte broren min meg og lillebror og foreldrene mine så vi skal dit. Jeg er ikke noen stor fan av nyttårsaften så den dagen jeg er alene så tror jeg det blir hjemme helt alene.


#39

GinaK sa for siden:

Vi feiret 22åringen i går og da var det kalkunfilet med masse tilbehør. Stekt sopp, bacon, rosenkål og valnøtter. Rødkål, rødkålsalat med eple,appelsin og mandler. Og gulrøtter til de minste. Pluss bløtkake og sjokoladeostekake.

Vi skal til stedatter på nyttårsaften og de skal lage andebryst.
Vi tar med dessert og kom over en fin julekakerestedessert på Instagram så tar med i boller og monterer der; knuste pepperkaker, ostekrem og gelé av julebrussaft.
Fant oppskriften på #godtoghjemmelaga eller noe liknende..


#40

Apple sa for siden:

Vi får gjester og jeg skal for første gang på flere år lage hel kalkun. Kjøpte en fersk i går, så er spent på den. Tilbehør vet jeg ikke. Pleier å ha klassisk med waldorfsalat, men lurer på noe annet i år. Potetmos? Tar gjerne i mot tips! Er ikke glad i stuffing.


#41

Drømmedama sa for siden:

Blir bare jeg og eldstemann og pusen her hjemme i år. Jeg skal lage salat og rødvinssaus og fløtegratinerte poteter, så skal eldstemann steke biff til oss.
Vi er ofte bortreist på nyttårsaften, ellers er vi hjemme og spiser helstekt indrefilet, men greit med biff i panne når det bare er oss to.


#42

millact sa for siden:

Drømmedama: Lurer på å kopiere din ide! Planen var sushi, men med de snømengdene som er meldt i sør tror jeg det er greit å slippe å kjøre og hente.


#43

Tjorven sa for siden:

Det blir andebryst med sopp og rødvinssaus.

Mannen min sitter ved siden av meg på t-banen og googler forretter. Han lurer på om det skal være kamskjell på blomkålpuré.

Jeg gleder meg allerede.


#44

Eia sa for siden:

Vi skal på kurvfest, og dit tar jeg med brokkolisalat og fenalår.

Hvis dere trenger flere tips, Tjorven: i fjor hadde vi ertesuppe med champagne til forrett - det var himmelsk godt. Vi sløyfet kremen, da.


#45

Teofelia sa for siden:

Det blir en fireretter med kamskjell, søtpotetsuppe, lammelår og bringebærmousse. Og begge ungene med venner har lyst til å feire med oss, så det blir veldig stas.


#46

Tjorven sa for siden:

Det så godt ut, men 16-åringen er ikke klar for champagne.


#47

venla sa for siden:

Andebryst på mos av potet og sellerirot. Muligens minipavlova til dessert


#48

Pesten sa for siden:

Pinnekjøtt m/ tilbehør og creme brulet til dessert.


#49

Pøblis sa for siden:

Andeconfit med mandelpotetmos og en frisk salat med sitrus. Blinis med sikrogn til forrett. Jeg er ukke noe desswrtmenenske, men vi har god is i fryseren og masse god sjokolade på lur. Tipper mannen har en god sjampis som passer gjennom måltidet. Bare oss og hundene, jeg tipper det blir strømming av serie og er slett ikke sikker på om vi blir oppe til midnatt.


#50

Nada sa for siden:

Varierte menyer her, ja.
Vi har landet på hjemmelaget lasagne til middag og mandelkjernepudding til dessert. Dette er noe alle liker og det er ganske hyggelig å servere noe som blir spist av alle. :ja: Hadde jeg hatt energi til det, hadde jeg gjerne sett at vi hadde tapas. Kanskje neste nyttårsaften.


#51

Nextlife sa for siden:

Vi skal feire med døtre, svigersønner og barnebarn, tradisjonen tro med helstekt kalkun som i tillegg til trad. tilbehør serveres med ris og bearnaise. :knegg:
Datter lager kalkun, og jeg lager dessert/ bursdagskake til datteren som har bursdag i dag.
Jeg har gått for en støpt kake som da bygges fra toppen, opp ned.Fra bunnen er det karamellisert mandelbunn, marengsmousse med multe, Jocondebunnn, mer multemousse, fast karamellkrem, karamellsaus, og så mer multemousse. Nå i fryseren, og planlegger å dekke den med en tykk karamellglaze, og pynte med lakrismarengs, lakriskuler og sjokoladekuler


#52

meisje sa for siden:

Det ble løksuppe og hjemmelaget pasta med basilikumolje og kylling med brie til kjøttelskerne. Og en tomat salat til. Til dessert en deilig smoothie på bringebær og mango.


#53

polarjenta sa for siden:

Ja, nei, det endte med taffelstics, lillebror ble syk og vi har jo ikke handlet inn til middag siden vi skulle spise borte.


#54

millact sa for siden:

God bedring!


#55

Millen sa for siden:

God bedring til lillebror. Håper dere får en fin nyttårskveld. :klem:


#56

polarjenta sa for siden:

Den går nok inn i minneboken som en kveld å huske.


#57

millact sa for siden:

Det ble biff, stekt løk, poteter, saus og brokkoli. Veldig godt!


#58

liefje sa for siden:

Jeg ble syk med vondt i halsen, slapp og hoste. Holdt på vår 6 retters middag, men jeg innrømmer at det ikke smakte meg like godt som det pleier. Selv champagnen smakte ikke. Jaja. Kom meg gjennom alle festligheter i desember uten sykdom, så jeg klager ikke.


#59

GinaK sa for siden:

Vi fikk servert andebryst med jordskokkpure og karamellisert pære, poteter og skysaus.
Veldig godt. Og deilig å la andre lage middag til mange innimellom. :)
Alle her var friske. Og det er full pine med en 10åring, en 4åring og en 2åring. Men vi fikk da spilt en runde med Ticket to ride.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.