Jeg har vunnet en kransekake, og jeg vet ergo ikke eksakt hva den inneholder. Har aldri laget kransekake selv, men jeg vet at den inneholder mandler, melis og eggehvite. Noen ganger(?) også aprikoskjerner.
Er det risiko for at den kan inneholde andre ting, og i tilfelle hva?
Jeg får besøk av en person som reagerer (ikke allergi, men intoleranse) på ekstremt mange matvarer. Sånn sykt mange. Men det hadde vært kjekt om hun kunne spiste kransekake. (Jeg forstår at jeg selvsagt ikke kan servere den uten å være 100% sikker.)
Skjønte ikke helt dette. Klart hun vet hva hun tåler, men jeg visste ikke hva som var i kaken. Nå vet jeg det, for jeg sendte en sms til de som var bakeansvarlige i går, og da fikk jeg ingredienslisten både tii kaken og til melet de smurte formene med. Venninnen min var veldig takknemlig.
Hun ville gjort det samme for meg. Og jeg har også en ingrediens jeg ikke kan spise. Min venninne kan knapt spise noe son helst for tiden, så det er stas med den kransekaka. Jeg fant også ut at hun lan spise amarettiene jeg har i frysen. (De med sitron fra Trines matblogg, de er veldig gode!)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.