Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kransekake og allergener

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg har vunnet en kransekake, og jeg vet ergo ikke eksakt hva den inneholder. Har aldri laget kransekake selv, men jeg vet at den inneholder mandler, melis og eggehvite. Noen ganger(?) også aprikoskjerner.

Er det risiko for at den kan inneholde andre ting, og i tilfelle hva?

Jeg får besøk av en person som reagerer (ikke allergi, men intoleranse) på ekstremt mange matvarer. Sånn sykt mange. Men det hadde vært kjekt om hun kunne spiste kransekake. (Jeg forstår at jeg selvsagt ikke kan servere den uten å være 100% sikker.)


#2

Blondie sa for siden:

Den kan inneholde gluten, mange smører formene med semulegryn.


#3

Hyacinth sa for siden:

Æsj, ja, det var jo litt dumt. Takk!


#4

Karamell sa for siden:

Det ved nok vedkommende godt selv.
Jeg tåler ikke mandler, men kan spise litt kransekake likevel. Jeg tar aldri mye, men noen cm.


#5

Hyacinth sa for siden:

Skjønte ikke helt dette. Klart hun vet hva hun tåler, men jeg visste ikke hva som var i kaken. Nå vet jeg det, for jeg sendte en sms til de som var bakeansvarlige i går, og da fikk jeg ingredienslisten både tii kaken og til melet de smurte formene med. Venninnen min var veldig takknemlig.


#6

Blondie sa for siden:

Veldig bra vert! Jeg setter umåtelig pris på sånne gester som «vanskelig gjest».


#7

Hyacinth sa for siden:

Hun ville gjort det samme for meg. Og jeg har også en ingrediens jeg ikke kan spise. Min venninne kan knapt spise noe son helst for tiden, så det er stas med den kransekaka. Jeg fant også ut at hun lan spise amarettiene jeg har i frysen. (De med sitron fra Trines matblogg, de er veldig gode!)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.