Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva tenker du om økonomien fremover?

#1

him sa for siden:

Ser flere aviser "spår" at toppen er nådd, men samtidig sier de at vi (Norge) er veldig avhengig av global økonomi? Og jeg - i mitt enkle sinn - tenker at valget i USA må jo bli ... noe bråk av? Og om Trump blir valgt inn, så tenker i alle fall jeg at det vi har sett til nå kommer til å bli som en mild bris :skremt:

Vet mange her er mye flinkere enn meg å følge med globalt og kan (mye, mye, mye!) mer enn meg om økonomi, så morsomt å høre hva dere tenker :)


#2

Isprinsessen sa for siden:

Bekymret over eiendomsmarkedet i Kina.


#3

him sa for siden:

Wow! Kjipt at du er bekymret, Isprinsessen, men jeg blir litt imponert over at du er bekymret over noe jeg aldri har tenkt på. Hva skjer der, da?


#4

Isprinsessen sa for siden:

Boble som kan sende verden inn i en ny finanskrise.


#5

Polyanna sa for siden:

Problemet med Kina generelt, er at det er så lite transparent. Så man vet aldri om de rapporterer reelle tall på økonomisk vekst, bygging, utslippstall, infrastruktur og hva har du. Og i og med at de er en enorm økonomi, både i energibruk, vareproduksjon, og eierskap i alt som er av råvarer, infrastruktur og industri over hele verden (også i Norge, der vi driver aktiv skattepolitikk som fremmer utenlands eierskap), så skaper det en joker-effekt som driver usikkerhet. Og usikkerhet er alltid dårlig nytt.

Nå føler jeg at vi har hørt om den kinesiske boligboblen i minst ti år, så jeg vet ikke om det betyr at det er falsk alarm, eller om det blir enda verre når det smeller. :vetikke:


#6

Pepper Lemon sa for siden:

Det ble satt litt på spissen for et par år siden, da selskapet Evergrande (mener jeg det heter) misligholdt gjelden sin. Det er et enormt kinesisk selskap innen eiendom, en sektor som utgjør typ en fjerdedel av kinesisk økonomi. Egentlig en veldig spennende greie, det finnes enormt mange podkaster som drøfter det her og hva det betyr.


#7

Nenne sa for siden:

Jeg også, og valget i USA. Det siste kan jo bli helt avgjørende for NATO og Ukraina.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.