I et innlegg for litt siden anbefaler Sola en konfektkake med cappuccino fra Det Søte Liv. I oppskriften er en av ingrediensene espressopulver, altså ikke vanlig pulverkaffe, men et pulver som ikke trenger væske for å løse seg opp og som egner seg til baking. Det er bilde av et glass Nescafé espressopulver, men jeg finner det ingen steder, heller ikke på norske nettbutikker. Jeg ville uansett ikke kjøpt Nestlé, men det må da finnes andre merker som har dette?
Det hun mener er at pulveret er fint, og ikke sånne små klumper som vanlig pulverkaffe.
Du kan enten bruke det som linkes til lengre opp her eller vanlig pulverkaffe, men bruk da ca. dobbel mengde. Om du bruker dette som ikke er så fint er det bare å knuse i morter e.l., eller løs det opp i en ts av væske fra oppskriften.
Den lenka fra kaffegeek forklarer det greit. Det er bare bønnene det er laget på som er forskjellen, altså er begge deler pulverkaffe, men det ene på espressobrente bønner, vanlig pulverkaffe er på vanlig brente bønner og smaker traktekaffe.
Jeg fikk heller ikke tak i det pulveret som står i oppskriften så jeg kjøpte cappuccino-poser, sånn type rett-i-koppen. Bruker 1-2 poser, tror jeg har brukt begge deler. Veldig godt.