Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tine vakumpakket mat raskt - HASTER

#1

Libra sa for siden:

Jeg har glemt å ta opp nyttårsmiddagen fra fryseren. Vi skal ha crispy duck - ferdig kit fra Jakobs. Lårene ligger vakumpakket. Jeg vet jeg skal legge det godt innpakket i kaldt vann for å tine det kjapt. Spørsmålet er om det skal ligge vakumpakket eller om jeg skal ta det ut av vakum og pakke det godt inn i plastposer hvor det kommer til luft?


#2

veobra sa for siden:

Jeg hadde lagt det i vakumpakken. Når det tiner litt mer hadde jeg evt åpnet og delt opp for å ta det mer fra hverandre. Så det tiner raskere med større overflate. Merk at jeg ikke har sett akkurat disse pakkene.


#3

Floksa sa for siden:

Legg vakuum posen i vann. Men hvorfor ikke bruke temperert vann?
Jeg tiner mye i lunka vann.


#4

Libra sa for siden:

Takk. Beholdt vakum. Hvorfor kaldt vann? Nja si det. Det er det jeg har lært og aldri stilt spørsmål ved det. :humre:




#7

Syrinx sa for siden:

Det er vel generelt slik at vett og forstand bør vere påkopla utan at det vert spesifisert. Men for all det, livet er fullt av hvis.


#8

annemede sa for siden:

Min far slakter - sier at det tiner raskere i kaldt vann. :vetikke: og beholder smaken bedre.


#9

Floksa sa for siden:

Det blir jo litt flisespikkeri :knegg:
Men det tiner raskest i varmt vann, men da må man ta av isen og jobbe med det. Og det forringer kvaliteten, så selv ikke jeg tiner noe annet enn kjøttdeig i varmt vann.
Men der tiner raskere i temperert vann, altså 15-20 grader, men da må man bytte vann jevnlig, eller ha en relativt stor balje.
Jeg innser jo at her må det forsking til (jeg tiner ofte råmelk og da er tid en viktig faktor). Raskest går det i svært varmt vann, men da må den passes slik at melka ikke blir for varm, så rikelig med lunka(35-40 grader) vann er foretrukket.
Men jeg skal jammen ta tiden nestegang.


#10

Input sa for siden:

Frossen mat tiner raskere i avkjølt vann enn kaldt vann. Det er fordi varmt vann stiger til overflaten, og da blir det kaldeste vannet liggende rundt det som skal tines. Å tine melk (som er flytende) er annerledes enn å tine kjøtt, fordi der vil også det varmeste stige til overflaten.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.