Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp - Gaming for 11-åring, hva trengs?

#1

Timar sa for siden:

Minsten har snart bursdag, og jeg vurderer om han skal få utstyr til å game på rommet sitt. Pr i dag har han ipad og Nintendo switch hos meg, PS5 hos faren. Han spiller lite hos meg, ser desto mer YouTube. :rolleyes:

Men, jeg er jo helt amøbe på sånt. Hva trenger han? Og hvor mye vil det koste?

Stol og pult, må det være noe spesielt her?
Skjerm - Ser andre har buet skjerm. Trenger han det eller to vanlige skjermer?
Headset, tastatur, mus - Hva slags tilbehør trengs?

Og viktigst: Hva skal han spille på? Bør det være gaming-pc? Eller funker PS? Vil det feks funke med en PS4? Vil tro de er vesentlig rimeligere enn PS5, hvis de fortsatt selges da.

Det beste hadde vært hvis han kunne fått en grunnpakke nå, og så oppgradert litt etterhvert. Hvordan har dere andre løst det?


#2

Input sa for siden:

Om penger ikke var en faktor, ville jeg kjøpt PS5. Den er allerede noen år gammel. Fordelen med PS er at han kan bruke samme spillkonto hos deg og faren og ha de samme spillene begge steder.


#3

Nera sa for siden:

Jeg ville også kjøpt PS5. 2012-modellen her har fått gaming-PC, og pengene har flydd pga. diverse oppgraderinger pluss en kanskje i overkant ivrig far. Jeg tipper de har brukt over 20000 kroner alt i alt, og da ble selve PCen kjøpt brukt.


#4

Tallulah sa for siden:

Om han skal game på pc eller ps kommer jo helt en på hvilke spill han ønsker å spille.


#5

Timar sa for siden:

Han spiller FIFA nå. Og så spiller mange i klassen Fortnite.


#6

millact sa for siden:

Vi har stol, mulig den skal selges.


#7

Timar sa for siden:

Kanskje det holder med vanlig pult og stol nå i første omgang? Han har en liten en som aldri har blitt brukt.

Hvis jeg kjøper PS5, hva slags utstyr trengs i tillegg til pakka da? Bare PS5 er jo svindyrt


#8

Input sa for siden:

Han trenger en skjerm og enten høyttaler eller headset, om du ikke kjøper skjerm med lyd. Det går helt fint med en vanlig, litt gammel TV du finner på Finn.


#9

jolie sa for siden:

Det er mye dyrere med gaming pc enn med ps5.

Mine har en hver, og hele oppsettet koster nok til sammen 10-15000. Per stk. Men de er bygget selv av komponenter mine brødre hadde liggende, samt noe nytt. Også har vi byttet ut komponenter etter hvert som de har konka (skjermkort fx). De starta med en rimelig pakke med mus/tastatur/headset, også har de ønska seg til jul etc. Yngste kjøpte seg nettopp svindyrt gamingheadset for bursdagspenger, men det fine med dyre ting er at de i det minste har utbyttbare deler (har nettopp skiftet «putene» på eldste sitt headset fordi de sprakk opp pga slitasje). De skal begge bytte ut harddiskene sine til noen større nå - for penger de fikk til jul.

For mine har det aldri vært nødvendig med dyre, store og marginalt bedre skjermer, så de er også kjøpt brukt. De har en hver og de har ikke en liten bue engang. Yngste har nettopp fått gamingbord (hadde bare en liten pult før) og har en gammel, liten gamingstol, mens eldste sitter på en vanlig kontorstol ved et spisebord.


#10

nokon sa for siden:

Min har ein heilt alminnelig pult frå finn og ein pensjonert lap-top som faren brukte i jobb før. Det er ein del "jobb-pcer" til tunge prosesser som har det som krevst for å spele. Lap-topen drar fram og tilbake og det var eit viktig kriterie for min, med delt bustad.

Han bruker mus, ønsker seg eksternt tastatur og ekstern skjerm, men kjem foreløpig langt med lap-topen (Roblox og Fortnite, pluss ein del flysimulator-greier).


#11

Mex sa for siden:

Dette.
Hvis han da ikke viser interesse av å gå over til PC eller XBOX. Dette er jo litt avhengig av hva vennene spiller på også. (Jeg personlig syns at PS er noe knot. Foreldrekontrollen her er noe dritt i forhold til Microsoft og XBOX sin feks.)

Ellers;
Pult, stol og headset m/mic. Begge mine foretrekker utstyr med trå ettersom tråløst kan gjøre at det "lagger" mer.
Til PS/XBOX så brukes en TV.

Begge våre gutter har fått rimelige gaming PCer. De spiller ikke spill som krever rå grafikkort. Så det trenger ikke være i den prisklassen som Jolie nevner. Ingen av dem har buet skjerm.


#12

Nera sa for siden:

Uten at jeg har særlig peiling, er det lurt å sjekke at skjermen har hyppig oppdateringsfrekvens (Hz) og responstid, men dette var aldri et spørsmål så lenge guttungen spilte på PS4 annet enn utbrudd her og da om at "skjermen LÆGGE!"


#13

polarjenta sa for siden:

Min sønn har både ps5 og stasjonær pc som broren har bygget til han. Han arvet pult fra broren. Han har headsett, eksternt tastatur og gamingstol.

Pcen kostet mellom 10 og 13000 å bygge, ps5 betalte han vel mellom 5 og 6000, gamingstolene han har kjøpt har vært rundt 1500-2000.Pulten kostet vel også mellom 1500-2000. Jeg hadde ikke hatt råd til dette, så han har spart til det meste selv.


#14

IzziCreo sa for siden:

Det er smart å høre med gutten hva han ser for seg. Som oftest har de tanker og ønsker ift hva de gamer og ser for seg å game. Her er det primært stasjonær som gjelder og så ønsket de seg PS5 sammen som brukes til enkelte spill. Men det hadde vært uaktuelt å bare game på PS5 for de to.

Hvis man ikke ønsker/har kompetanse til å bygge selv, så mener jeg Komplett kan bygge for deg etter et budsjett og så få/mange ønsker man har. En stasjonær pc kan man enkelt bytte deler til underveis også.

Pult og stol kan man kjøpe brukt eller f.eks. Ikea. De har fått egen gaming-serie av møbler og duppeditter.


#15

Timar sa for siden:

[/B]

Må det være tv til ps5? Litt av poenget var å få flyttet gutten ut av tv-kroken og inn på eget rom :sparke: Kjekt om det kan spilles på tvn når han har besøk, men ellers vil jeg ha noe som funker med en skjerm.

Og apropos skjerm: Jeg har to skjermer jeg har fått på jobb stående. Vanlige pc-skjermer tiltenkt hjemmekontor. Kan de brukes? Eller blir de for treige eller noe?


#16

Syrinx sa for siden:

PS5 kan kobles til monitor. Takk og lov for det.


#17

Vianne Rocher sa for siden:

Monitor er bedre for å slippe lag også når man spiller på PS. TV funker men er ikke like bra som gamingskjerm.

Min eldste har PS5 med monitor og har aldri ønsket seg noe annet. Det er også det kompisene spiller på.

Mine yngste deler på en PS4 og en splitter ny stasjonær gaming-PC. En PC som skal vare en stund og takle store spill er mye dyrere enn en PS5 men kan nesten ikke sammenlignes. Å game på PC er mye mer presist og teknisk vanskeligere å mestre enn PS og det krever mer kunnskap og hjelp fra oss foreldre. PS er veldig rett frem men typisk mer begrenset på utvalg av spill, hvor detaljert ting kan være osv.


#18

Isolde sa for siden:

Mine gamer bare på pc eventuelt kosegamer på switch. De spillene de spiller, og de de spiller med hadde det aldri fungert med konsoll.

De har vær sin pc hos meg og hos faren. Gaming skjermer, stoler, bord, mekanisk tastatur, tråløst headsett, gaming mus. Egne kontoer på discord, steam osv.


#19

jolie sa for siden:

Må presisere at det er dagens oppsett som koster 10000+. De startet med et startkit med tastatur, mus og headset til 699, men med oppgraderinger gjennom år har de nå de tre tingene til tilsammen ca 4000. Fordi bursdager og juler etc. Oppgraderinger underveis har også vært dyrere enn den originale komponenten. Vil tro per pakke inkl alt helt i starten kosta 6-8000 per stk. Men jeg betalte ikke det! Brødrene hadde som sagt mye liggende. Jeg har kjøpt brukt en skjerm og et kabinett, og nytt to billige tastatur/mus/headsetsett, et skjermkort og et hovedkort. Annen oppgradering (ram?) har brødrene mine hatt liggende - men alt har i utgangspunktet kostet noe. Derfor mitt startanslag. JEG/VI har reelt betalt kanskje 8000 over flere år for begge.

Det var bare et laaaaangt poeng om at ps5 sannsynligvis er billigere i innkjøp enn en gaming pc. :knegg:


#20

Timar sa for siden:

Tusen takk for god hjelp, alle sammen! Jeg tror konklusjonen blir at vi selger switchen og kjøper ps5. Jeg har ikke kompetanse eller interesse til å begynne med pc, kjenner jeg. Og blir han ivrig så vil jeg tro han finner ut selv hva han har behov for.

Så da blir ønskelista som følger: * PS5 (holder det med den billigste, digitale versjonen?) * PC-skjerm (begynne med avdanka jobb-skjermer?) * Headset * Mus * Tastatur (eller trengs det kun med pc?)

Etterhvert:

  • Gamingstol
  • Større pult
  • Lydisolert rom :humre:

#21

Input sa for siden:

Holder med den digitale, og du trenger ikke mus eller tastatur.


#22

Mex sa for siden:

Dette høres helt topp ut for en 11-åring! :)


#23

Tjorven sa for siden:

Lydisolertrom høres ut som en god idé. Det kan tidvis bli ganske høylydt. :knegg:


#24

Timar sa for siden:

Takk! :D

Dette begynner endelig å bli litt mer overkommelig, både med prisen, og med utstyr og investering av tid og engasjement. :puh:


#25

star sa for siden:

Ønsker meg det. :knegg:


#26

Che sa for siden:

Av og til lurer jeg på hva naboene våre tror - det høres godt fra utsiden og.

Mine spiller begge på PC - (det er det konfirmasjonspengene gikk til) - De har hatt stor glede av switch og Den kan kobles på skjerm og er lett å ta med seg til andre og. - bilspill på lerret har de holdt på mye med i perioder. - Jeg sier likevel som de andre at konsoll er enklere å forholde seg til. I alle fall om han har PS hos far.


#27

millact sa for siden:

Ja, bruk gamle skjermer fra jobb i starten. Holder lenge.

Kanskje noe kan kjøpes brukt?


#28

Vianne Rocher sa for siden:

Men ikke selg switchen! Vi har en Switch og i motsetning til den andre gamingen i huset blir Nintendo sine konsoller brukt sosialt (med vennebesøk) og de er familievennlige. Litt som digitale brettspill som kan engasjere i alderen 3-80. For ikke å snakke om spillene man bare får til Switch. Særlig Zelda men også Super Mario og Mario Cart.


#29

Vianne Rocher sa for siden:

Lol! Vi har gamingrom som gjør at vi slipper å høre kauking, men ja. Det høres utenfor huset. Ekstra krise når tanketom fjortis finner ut at han skal lufte klokken 02 på natten og sitter og brøler over tap i FIFA. Jeg VET hvor godt det høres utenfor med vinduene lukket. Folk tror sikkert vi er gale.


#30

IzziCreo sa for siden:

Dette!


#31

Input sa for siden:

Det siste Mario-spillet til Switch er veldig, veldig bra. Det engasjerer både oss voksne, 13-åringen og snart 4-åringen.


#32

Timar sa for siden:

Men når ingen, utover gutten selv en sjelden gang, spiller switch, er det sannsynlig at vi begynner nå?

Det ser ut til at vi kan få opp mot 3000 for switchen, det bidrar godt til å redusere investeringen i PS5. Som forøvrig er en god del dyrere nå enn da den ble lansert. Er ikke det litt rart? Ihvertfall er det dårlig gjort! :humre:


#33

Tjorven sa for siden:

Da den ble lansert var den mangelvare, og var rett og slett ikke å få tak i. Knerten fikk, mange måneder etter lansering, kjøpt en fordi en venninne av halvsøstra til mannen min jobba på Power og vi fikk gjort en avtale med henne om å stille i butikken ved åpningstid en spesifikk dag hun visste at de hadde fått inn noen få. :dåne:


#34

meisje sa for siden:

Selg switchen siden den ikke brukes av mer flere i familien sammen. Mine sønner har hver gang solg forrige konsoll for å finansiere den neste. Syns det er greit på at de lærer å ofre noe for å få det de ønsker seg, itillegg til at antallet ting i huset ikke øker ubegrenset. Digital versjon er best, da kommer det ikke sånne spill disker inn i huset og tar plass.


#35

meisje sa for siden:

Min sønn fikk ps5 etter han vant et lotteri ca 1 år etter lansering, premien i lotteriet var en rabattkode som gav 95000 kr i rabatt. :knegg: Jeg har alltid lurt på om noen var gale nok til å betale 100 000 for konsollet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.