Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kuldekrem nå til dags?

#1

meisje sa for siden:

Når barna mine var små brukte vi kuldekrem når det var skikkelig kaldt sånn som nå. Vi har ikke brukt kuldekrem på en god del år ( samfall med sfo slutt?)

Jeg husker å ha lest at kuldekrem ikke bør brukes fordi det kan føre til frostskader ? Stemmer det ?

Gutta mine driver med utendørs vintersport og etter kampen i -15 i går kveld rapportes det om at huden i ansiktet sved når han svettet i gymtimene på skolen idag. Han har lett atopisk hud, som blir sår(huden sprekker) når det er kaldt.

Noen tips til hva han bør bruke ?

Vi brukte Ceridal som kuldekrem i når han var liten. Som kriseløsning brukte vi håndkrem på hendene og fant noe fra laroche posey i skapet til ansiktet.

I morgen skal han spille ny kamp i ca -17 grader, så hadde vært fint å ha noe til bruk da.


#2

Benzo sa for siden:

Ceridal er fin å bruke i kulda, inneholder ikke vann.


#3

Tjorven sa for siden:

Kuldekremen må smøres på i god tid slik at den har trukket skikkelig inn før man går ut i kulda. Ellers fryser den til is på ansiktet.


#4

Polyanna sa for siden:

Vann fryser, fett fryser ikke, er vel en tommelfinger-regel her.


#5

meisje sa for siden:

Det er nok dette jeg har lest om tidligere. Men fett uten vann kan ikke bli til is, men vet ikke om vanninnholdet i feks ceridal er så lavt, at det stemmer. Men det er sikkert fornuftig å smøre seg i god tid som en forholdsregel. Tur nr 2 til skolen gikk bedre for den unge mannen iallefall.


#6

Niobe sa for siden:

Jeg liker best Elizabeth Arden Eight Hour Cream. Jeg bruker den til «alt mulig», hele året. Den er også vannfri. Jeg var ute i 17 minusgrader og vind tidligere i vinter, og da kunne jeg se skillet øverst på kinnet der jeg ikke hadde smurt. Der var huden rød og litt hoven.


#7

jolie sa for siden:

Det er vel like så viktig å smøre seg godt når man er ferdig med en aktivitet/ferdig dusja.


#8

Karamell sa for siden:

Det står jo "over alt" nå at det ikke bør brukes, men det gjelder kanskje for små barn?


#9

jolie sa for siden:

Hud er hud, tenker jeg.


#10

Niobe sa for siden:

Det må sies at jeg alltid bruker buff i tillegg til Eight Hour Cream. Men om jeg ikke smører, så blir jeg sår og ru i huden. Så for meg hjelper det å smøre. Om man blir verre av å smøre seg, så lar man selvsagt være neste gang. Vanskeligere trenger det ikke å være.


#11

meisje sa for siden:

Jeg kjøpte ceridal og lørdagskampen gikk mye bedre. Da ble det spilt 3x30 min istedenfor 2x45 som det pleier. Huden har kommet seg etter smøring gjennom helgen, så nå går det bra, og han brukte ullhansker sånn at frostskadene i fingertuppene uteble, det til tross for at lørdagens kamp var kaldere enn torsdagens.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.