Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor vil vi?

#1

Drømmedama sa for siden:

En by med ok universitet(ihvertfall universitet) ett eller annet sted i verden. Vi er to voksne og to ungdommer på 15 og 17. To - tre uker i sommer. Den ene ungdommen liker shopping og den andre liker det meste utenom shopping. Vi voksne liker asfalt og puls, ungene liker det litt tryggere enn oss.
Jeg tenker New York(ikke redd for varmen), Drømmemannen tenker Ansterdam, lillesøster har sett masse Italia på Instagram og vil helst til en pittoresk by i tillegg til shopping, Lillebror vil bade eller gjøre noe annet kult.
Hvor vil vi tro? Noen tanker? Vil ikke til Japan eller Australia eller noe annet kjempelangt borte.,.


#2

millact sa for siden:

Min første tanke var New York og NYU eller Cornell. Så har du selvsagt Yale i Hartford, CT. Kort tur til New York. Rutgers University i New Jersey og også i nærheten av NY eller Penn State.

Insead og Frankrike? Rotterdam? London? En tysk by?

Nå vet jeg jo ikke hvilke fag dere evt tenker på universitetet.

Canada? Toronto, Vancouver eller Montreal?


#3

venla sa for siden:

Lurte litt på hvorfor universitet var et kriterie? For å vurdere studier?

Men vi var i New Haven i høst og besøkte Yale. Yale er jo verdt et besøk med flotte bygninger, nydelige bibliotek og museer og spisesalen der Harry Potter er innspilt er åpent for alle.

Selve byen er veldig rolig og har knapt nok shoppingmuligheter og noe særlige restauranter. Så ville i såfall bodd i New York og tatt toget til Yale på dagstur.


#4

Drømmedama sa for siden:

Bra forslag! Drømmemannen skal forske, så han trenger et universitet han kan besøke. Så jeg og ungdommene får lange dager alene.


#5

Lavender sa for siden:

Til lillesøster, Bologna. Italias nest største med universitet med 100 000 studenter. Shopping, mat, serverdigheter og en grei togtur til kysten i øst for at lillebror skal få bade.


#6

Toffskij sa for siden:

Bologna er et nydelig sted! :hjerter:


#7

liefje sa for siden:

Vi elsket også Bologna så jeg anbefaler den byen sterkt!


#8

Elise sa for siden:

Mallorca?


#9

millact sa for siden:

Yale er nydelig; jeg hadde en kollega i New Haven. Det er en haug koselige småbyer i området. Dere kan f.eks bo i Stamford, Connecticut (jeg bodde tre år der, passe stor, grei shopping). Da kan mannen din ta toget til universitetet; dere kan ta tog inn til New York (45 minutter); rimeligere enn å bo i NYC sannsynligvis og det er bademuligheter.


#10

Lykken sa for siden:

Barcelona har vel alt det dere ønsker. Universitet, bad/strand, shopping, kultur osv


#11

My sa for siden:

Sorbonne er jo et legendarisk universitet, og Paris er en fantastisk by ... :hjerter:

I Nederland ville jeg heller valgt Utrecht. Veldig bra universitet, og skal være veldig fint. Har ikke vært der selv, men har hørt mange si det. Amsterdam er fint, men travelt og stappfullt, og lett tilgjengelig for dagsturer med tog (bare en liten halvtime med intercity fra Utrecht).


#12

Drømmedama sa for siden:

Så mange smarte fine forslag dere har! Jeg kunne egentlig tenkt meg alle sammen. Og har fått gode ideer til neste års tur.
Men etter sent familiemøte i går er det visst aller helst Italia som er greia for ungdommene. Og vi har aldri vært der før så nå er det fullt fokus på det.


#13

Tjorven sa for siden:

Vi var i Italia sommeren 2022, og ungdommene på 14 og 17 syntes det var veldig bra. God kombinasjon av både bading, shopping og opplevelser. Togsystemet i Italia er omfattende, og vi har veldig god erfaring med å ta oss rundt med tog.

Bologna er fint i seg selv, og i grei togavstand fra både Firenze, Rimini, Venezia og San Marino (hvis man ønsker et ekstra "land" ... men det er kanskje bare jeg som er opphengt i sånt).

Jeg vet at Venezia regnes som overturistifisert, og det er den sikkert. Det utelukket ikke at vi ble dypt og inderlig sjarmert av byen - alle 4.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.